Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Μια μεγάλη πανελλήνια διάκριση για μαθήτρια από την Πέλλα

Μέσα στην πλήρη απογοήτευση από τον καθημερινό καταιγισμό κακών ειδήσεων για την κοινωνία και τους πολίτες στην χώρα μας, ήρθε εσχάτως μία ως εξαίρεση στον κανόνα να μας κάνει χαρούμενους και αισιόδοξους. Μια είδηση που έρχεται άμεσα σε πλήρη αντιδιαστολή με το προηγούμενο άρθρο, που αναφέρεται περί κακών επιδόσεων και αδιαφορίας των μαθητών... Και αισθανόμαστε ακόμα καλύτερα, γιατί αυτή η είδηση αφορά την μεγάλη διάκριση μιας μαθήτριας από την Πέλλα και μας δίνει έναν πολύ σοβαρό λόγο μέσα στην μιζέρια κια δυστυχία μας, να φουσκώνουμε σαν τα παγώνια. Ύψιστη διάκριση και τιμή για την μαθήτρια και το σχολείο της, τεράστια συγκίνηση, δικαίωση και υπερηφάνεια για την οικογένειά της κατά πρώτο λόγο, αλλά και για μας τους συγχωριανούς της που χαιρόμαστε με την επιτυχία της.
Μέσα στα πλαίσια λοιπόν των δραστηριοτήτων του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, διεξήχθη για ακόμη μια χρόνια ο μαθητικός διαγωνισμός μεταξύ των μελών - κρατών της ευρωπαϊκής ένωσης, για θέματα που άπτονται της φιλοσοφίας της ενωμένης Ευρώπης, με έπαθλο την μετάβαση και την παρακολούθηση των εργασιών του εν λόγω οργάνου και της λειτουργίας του, από τους επιτυχόντες του διαγωνισμού.
Για το εφετινό σχολικό έτος, τη χώρα μας επιλέχθηκε να εκπροσωπήσουν οι επιτυχόντες της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ήτοι των νομών Θεσσαλονίκης, Σερρών, Χαλκιδικής, Ημαθίας, Πιερίας, Κιλκίς και Πέλλας.
Στο δημόσιο διαγωνισμό που έλαβε χώρα υπό την αιγίδα του υπουργείου παιδείας και δια βίου μάθησης, και που για το νομό μας διεξήχθη στο 1ο Λύκειο Γιαννιτσών, οι διαγωνιζόμενοι εκκλήθησαν να αναπτύξουν τις σκέψεις τους πάνω στο θέμα που τους ζητήθηκε και ήταν το ακόλουθο: « Ο ρόλος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στη μείωση του δημοκρατικού ελλείμματος».
Η Πετρούλα Κούλη του Σταύρου και της Ελένης Τσιάλη, κάτοικος Πέλλας μαθήτρια της Β' Λυκείου ήρθε πέμτπη σε ολόκληρη την περιφέρεια! Οι πρωτεύσαντες δεκατέσσερις τον αριθμό, θα μεταβούν το διάστημα από 30/01/2013 έως και 02/02/2013 στην καρδιά και την έδρα του ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο της Γαλλίας, με έξοδα του ελληνικού κράτους παρακαλώ!
Θα παρακολουθήσουν συνεδρίαση και θα συνεδριάσουν μόνοι τους, αναπτύσσοντας τις θέσεις , τις προσωπικές τους αλλά και του κράτους που αντιπροσωπεύουν! Με άλλους 500 της Ε.Ε συνομηλίκους τους, από τα υπόλοιπα είκοσι επτά κράτη μέλη! 
Ομολογουμένως καλύτερους πρεσβευτές δεν θα μπορούσαμε να έχουμε! Υπάρχει ελπίδα τελικά σ' αυτή τη χώρα, κι αυτή δεν είναι άλλη από τη νεολαία μας, αρκεί να της δώσουμε τις ευκαιρίες και την στήριξη που χρειάζεται.
Συγχαρητήρια Πετρούλα, καλή πρόοδο να σε χαίρονται και να σε καμαρώνουν οι γονείς σου! Και μην ψάξετε να βρείτε ουσιαστική συμβολή τους εκπαιδευτικού μας συτήματος σ' αυτή τη διάκριση. Είναι καθαρά προσωπική - οικογενειακή υπόθεση και επιτυχία...

Δεν υπάρχουν σχόλια: