Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Εδεσσαϊκός - Πέλλα (0-0)1-0

Έψαχνε τρόπους να «αυτοκτονήσει» σήμερα η Πέλλα στην Έδεσσα και τα κατάφερε μια «χαρά». Έχασε ένα καθαρά «δικό» της τρίποντο από την ατυχία της, την αστοχία της, αλλά και τα «εγκληματικά» λάθη των δύο βοηθών. Μπήκαμε δυνατά και κυριαρχήσαμε στον αγωνιστικό χώρο, αλλά σίγουρα θα μπορούσαμε να αποφύγουμε κάποια κενά αγωνιστικά διαστήματα κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, δίνοντας «δικαιώματα» στον κακό Εδεσσαϊκό να πιστέψει στο αποτέλεσμα. Σίγουρα δεν μπορείς και 90 λεπτά να είσαι στην «μπρίζα», κάπου θα χαλαρώσεις και εκεί χρειάζεται προσοχή. Είναι και μέρες που δεν σου βγαίνει τίποτα, οπότε ματαιοπονείς ψάχνοντας να βρεις πως οι κλασικές ευκαιρίες δεν έγιναν γκολ ή να βρεις τι έφταιξε ψάχνοντας «πατεράδες» της ήττας και «εξιλαστήρια» θύματα... Πολλά «αν» θα βρεις για να δικαιολογήσεις μια ήττα που έρχεται με τέτοιον τρόπο και να παρηγορηθείς, αλλά με τα «αν» δεν παίρνεις ούτε νίκες, ούτε πρωταθλήματα, ούτε κύπελλα.. Σκύβεις το κεφάλι και συνεχίζεις την προσπάθεια που ξεκίνησες το καλοκαίρι και στο τέλος κάνεις την «σούμα»... Έτσι πρέπει να κάνεις αν θες να σεβαστείς αυτό που κατάφερες μέχρι σήμερα και να σε σέβονται όλοι. Αυτή η ομάδα έχει πετύχει πολλά και μπορεί να πετύχει κι ακόμα περισσότερα, οπότε είναι και λίγο άδικο να την απαξιώνεις και να την αφορίζεις γιατί έχασε, έστω κι ένα «δικό» της παιχνίδι. Κι όταν λέω ομάδα, εννοώ όλους όσους βρίσκονται πολύ κοντά σ' αυτή και όχι μόνο τους ποδοσφαιριστές...
Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι τώρα, δυστυχώς δεν πήραμε τίποτα σ' ένα ματς που δικαιούμασταν πολλά. Πολύ καλό ξεκίνημα για τον Μέγα Αλέξανδρο με τις δύο «άχαστες» ευκαιρίες του πρώτου ημιχρόνου με τον Μπουράκη, στο πρώτο λεπτό σε κενό τέρμα ύστερα από ωραία προσπάθεια και πάσα του Κηλίκη και η επόμενη σε σουτ εξ επαφής λίγο αργότερα από τα 3 μέτρα, που βρήκε τυχαία το σώμα του τερματοφύλακα και πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι βασανιστικά κόρνερ, Μια πολύ καλή εκτέλεση φάουλ του Κηλίκη που έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι άουτ και το δοκάρι με τον ίδιο παίκτη για την ομάδα μας μετά από εκτέλεση κόρνερ και το τερματοφύλακα εκτός θέσης. Ενδιάμεσα το καθαρό γκολ με κεφαλιά του Καραμούζα  από εκτέλεση φάουλ, που ακυρώθηκε κακώς από το πρώτο βοηθό Παναγιωτίδη ως οφσάιντ! Τετ α τετ του Χαρμάνα από αριστερά που έρχεται τουλάχιστον από τρια μέτρα πίσω από τον τελευταίο αμυντικό του Εδεσσαϊκού, ανακόπτεται ως οφσάιντ πριν πατήσει περιοχή!  Καμία απολύτως φάση για την γηπεδούχο στο πρώτο ημίχρονο!
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ για τους γηπεδούχους με κοντινή καρφωτή κεφαλιά του Λαφαζανίδη σε αντεπίθεση μόλις δύο παικτών του Εδεσσαϊκού έναντι πέντε της ομάδας μας, με τον έναν να σεντράρει και τον άλλο να σκοράρει. Άμεση αντίδραση για την ομάδα μας και προσπαθεια απάντησης στο γκολ του Εδεσσαϊκού, αλλά το πενάλτι που κερδίζει ο Γάκης εκτελεί στην αγκαλιά του τερματοφύλακα ο Τζιβελέκης. Σε κόντρα αντεπίθεση ο Πόπης αποκρούει με ωραίο τρόπο τετ α τετ του Λαφαζανίδη από θέση πλάγια αριστερά. Ακολουθούν δύο καλά σουτ με τους Τσιβελέκη και Κηλίκη που αποκρούει ο τερματοφύλακας του Εδεσσαϊκού. Ευκαρία για τον Εδεσσαϊκό πάλι σε αντεπίθεση που καταλήγει σε κεραυνό του Λαφαζανίδη με τα ακροδάκτυλα ο Πόπης διώχνει και η μπάλα τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι. Στην αμέσως επόμενη φάση υποδειγματική επίθεση για την Πέλλα και με ωραία ανέργεια του Τανταλίδη και ωραία πάσα στον Κηλίκη ο οποίος έρχεται από πίσω και σε θέση λίγο πλάγια δεξιά και σκοράρει, με τον άλλον βοηθό Σλατνίτση να σηκώνει την σημαία και να ξεσηκώνει θύελα διαμαρτυριών από τους φιλοξενούμενους. Λίγα λεπτά αργότερα τετ α τετ του Κηλίκη, ο οποίος αντί να πλασάρει τον εξελθόντα και εκτός θέσης τερματοφύλακα, πασάρει στον Τζιβελέκη που δεν προλαβαίνει την μπάλα καταλήγοντας άουτ. Τέλος στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, πλαγιοκόπηση του Κουτρογιάννη και σέντρα ακριβείας στον αμαρκάριστο Τζιβελέκη, που σε κενό τέρμα από το ύψος της μικρής περιοχής στέλνει την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι με μονοκόμματο δυνατό σουτ. Τέλος αγώνα νίκη με για τον Εδεσσαϊκό.
Η ομάδα μας έκανε τα περισσότερα απ' αυτά που έπρεπε να κάνει για να πάρει το σημαντικό τρίποντο, εκτός από το να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και μοιραία έφυγε με άδεια χέρια από την Έδεσσα. Κορυφαίος ο Γάκης, ενώ διακρίθηκε και ο Κουτρογιάννης.
Ο Εδεσσαϊκός δεν εξέπληξε κανέναν με την κακή του απόδοση, όπως και ο κορυφαίος του σκόρερ Λαφαζανίδης με την ποδοσφαιρική του κλάση. Αλγεινή εντύπωση δημιούργησαν επίσης για το «μέγεθος» του Εδεσσαϊκού, οι πολλές πρόωρες «βουτιές» για καθυστέρηση από τους παίκτες του Εδεσσαϊκού.
Καλός ο κ. Θεοδωρόπουλος, έστω κι αν τα «σπόρια» πήγαν στον γηπεδούχο, κάκιστοι και επικίνδυνοι οι δύο βοηθοί, που επηρέασαν με τις υποδείξεις τους το τελικό αποτέλεσμα και εξέθεσαν σε ουκ ολίγες φάσεις τον διαιτητή. Ίσως έδειξαν και «υπερβάλλοντα» σεβασμό στην τελευταία ανακοίνωση διαμαρτιρίας του Εδεσσαϊκού.
Η σύνθεση: Πόπης, Κούμπους(Καμπούρης), Τανταλίδης, Κορώνας, Γάκης, Μπουράκης(Μπρατσούδης), Καραμούζας(Βουσβούρης), Χαρμάνας, Κηλίκης, Τζιβελέκης.

Η διοίκηση του Π.Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας, ευχαριστεί την διοίκηση και την ομάδα του Εδεσσαϊκού για την άψογη φιλοξενία.


ΟΜΑΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
ΤΕΡΜΑΤΑ
Ν -- Ι -- Η
ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ
ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕΛΛΑΣ
50
53-13
15 -- 5 -- 2
PLAY OFF
ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ*
49
41-13
15 – 4 -- 2
PLAY OFF
Μ.Α. Ν.ΜΥΛΟΤΟΠΟΥ
49
58-20
15 – 4 -- 3
PLAY OFF
ΑΡΗΣ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ
42
49-26
12 – 5 -- 4
PLAY OFF
ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ
40
58-27
12 – 4 -- 6

Μ.Α. Ν.ΠΕΛΛΑΣ
39
49-30
12 – 3 -- 7

ΔΟΞΑ ΜΑΝΔΑΛΟΥ*
37
37-26
11– 4 -- 6

ΟΡΦΕΑΣ ΡΙΖΑΡΙΟΥ
30
36-31
9 – 3 -- 10

Μ.Α. ΟΡΜΑΣ*
24
24-47
74 -- 10

ΠΑΟΚ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ*
23
26-41
72 -- 12
PLAY OUT
ΔΟΞΑ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ*
19
27-41
48 -- 9
PLAY OUT
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ
18
20-44
46 -- 12
PLAY OUT
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΙΔΑΣ*
18
27-52
60 -- 15
PLAY OUT
ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΨΑΛΟΥ*
10
21-52
43 -- 14
RELEGATION
ΝΙΚΗ ΚΑΛΗΣ*
0
8-71
0 – 0 -- 21
RELEGATION
ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ ΥΠΕΡΙΣΧΥΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΟN ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
ΕΑΝ Ο 1ος ΕΧΕΙ 5+ Β. ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ 2ο  , ΔΕΝ ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ PLAY OFF
Ο ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΨΑΛΟΥ ΕΧΕΙ -5 B.
ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΜΕ (*) ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ
ΤΟ ΡΕΠΟ ΤΟΥΣ

















3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εχει ευθυνες ο προπονητης μας με κάποιες επιλογες του.Μεγαλες ευθυνες.

Ανώνυμος είπε...

ευθύνες και για το στήσιμο και για τη νευρικότητα που έβγαζε προς τους παίκτες.Κρίμα που καποιοι δεν είναι αντάξιοι όσο θα πρέπε.

ο απεναντι είπε...

ας φερει τον μουρινιο τοτε η διοικηση.ισως ηρεμησουν μερικοι μερικοι.αν δεν μπορουν τον μουρινιο ας φερουν τον γαμπρο να βγαλει πτωτο τον μυλοτοπο παλι...