Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Η βαθμολογία της Α1 και η επόμενη αγωνιστική.

Μετά το πέρας και της 21ης αγωνιστικής και την άνετη νίκη της επί της Κρύας Βρύσης, η Πέλλα ξεκαθάρισε ακόμη περισότερο την θέση της στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, αφού εκτός του ότι κράτησε την διαφορά των 2 β. από τον δεύτερο Νέο Μυλότοπο που επίσης κέρδισε σχετικά εύκολα στο Ριζάρι, αύξησε και την διαφορά της από τον τρίτο Αλμωπό που έφερε ισοπαλία στο Μάνδαλο σε 4 β., υπερκαλύπτοντας έτσι και το ρεπό που ήδη έχει εκτίσει η ομάδα της Αλμωπίας. Να σημειωθεί εδώ ότι ο Αλμωπός είναι η μοναδική ομάδα της 4άδας που έχει εκτίσει το ρεπό Αναμένεται αμφίρροπη μάχη μέχρι και την τελευταία αγωνιστική, αφού φαντάζει απίθανο να μην δούμε κι άλλες εκπλήξεις και στην συνέχεια. Το πιο «βατό» πρόγραμμα το έχει ομολογουμένως ο Αλμωπός... Όμως το σίγουρο είναι πλέον, ότι η ομάδα μας έχει την τύχη στα πόδια της και δεν εξαρτάται από κανέναν κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Από κει και κάτω για την τέταρτη θέση γίνεται και θα γίνεται ένας μικρός χαμός! Προφήτης Ηλίας, Εδεσσαϊκός, κι εσχάτως Μάνδαλο και Νέα Πέλλα, είναι οι άμεσοι μνηστήρες των play off. Με μια πιο αναλυτική εκτίμηση, ο Προφήτης φαντάζει το πιο ρεαλιστικό φαβορί μετά την σημερινή ισοπαλία με τον Εδεσσαϊκό, αφού εκτός της διαφοράς των 4 β., έχει και το πιο «βατό» πρόγραμμα απ' όλους αν μπορούμε να μιλήσουμε για τέτοιο στο ποδόσφαιρο. Ο ΕδεσσαΙκός χάνοντας τις δύο συνεχόμενες «ευκαιρίες» αν όχι να υπερκεράσει τουλάχιστον να πλησιάσει, μάλλον θα χρειαστεί μικρά «θαύματα» για να τα καταφέρει. Στο ποδόσφαιρο όλα συμβαίνουν, αλλά η έμπειρη και ιστορική ομάδα των καταρρακτών, γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα το δύσκολο έργο της. Το Μάνδαλο με την ισοπαλία απέναντι στον Αλμωπό δήλωσε παρόν, ενώ και η Νέα Πέλλα με το διπλό στην Τραπεζούντα έθεσε υποψηφιότητα, αλλά μάλλον «ψευδαίσθησεις» δημιουργεί στις δύο ομάδες η βαθμολογική διαφορά από την 4άδα και μαθηματικά να δίνει έστω κάποιες ελάχιστες πιθανότητες για να βρεθούν στα play off, αλλά το αγωνιστικό τους πρόγραμμα που υπολοίπεται «προσγειώνει» τις όποιες φιλοδοξίες τους.
Το Ριζάρι παρά την ήττα από τον Νέο Μυλότοπο ακόμα αισθάνεται «άνετα» με την διαφορά των 7 β. από την ζώνη των play out, όμως σίγουρα θα χρειαστεί μερικούς ακόμα βαθμούς για να εξασφαλισθεί 100% και πιστεύω ότι θα τους βρει και με το παραπάνω εύκολα ή δύσκολα. Η Όρμα μετά το σημερινό διπλό στην Ίδα ξαναβγήκε από την ζώνη των play out σε συνδυασμό με την εντός έδρας ήττα του ΠΑΟΚ από την Νέα Πέλλα και το ρεπό του Εξαπλατάνου. Αναμένεται μάχη μέχρι τέλους για την αποφυγή των μπαράζ παραμονής, με τον ΠΑΟΚ πρώτιστα κι από κοντά τον Εξαπλάτανο να έχουν μεγαλύτερο προβάδισμα λόγω προγράμματος, αφού η Όρμα εκτός από μια σειρά δύσκολων αγώνων με τις ομάδες της κορυφής, αντιμετωπίζει και τους δύο αντιπάλους της εκτός έδρας. Η Κρύα Βρύση, όχι τόσο με την βαριά ήττα στην Πέλλα, όσο με την εικόνα που παρουσίασε, δεν έπεισε ότι μπορεί να καλύψει το χαμένο έδαφος με την βαθμολογική διαφορά να είναι αρκετά μεγάλη για τα δεδομένα και το πρόγραμμά της. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με την Ίδα, που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα καταλάβει την τελευταία θέση των play out. Για τους δύο ουραγούς τα έχουμε ξαναγράψει, έστω κι αν η Άψαλος δίνει κάπου κάπου σημεία «ζωής». 
Την επόμενη αγωνιστική έχει και πάλι πολλά ενδιαφέροντα παιχνίδια και μάλλον έτσι θα πηγαίνει το πράγμα μέχρι και την λήξη του πρωταθλήματος, που μπορεί να αλλάξουν σημαντικά τα δεδομένα και την κατάταξη των ομάδων στον βαθμολογικό πίνακα. Πάμε όμως να δούμε την σημερινή βαθμολογία της Α1 και την επόμενη αγωνιστική: 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ Α1 - 22η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΟΜΑΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
ΤΕΡΜΑΤΑ
Ν -- Ι -- Η
ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ
ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕΛΛΑΣ
50
53-12
15 -- 5 -- 1
PLAY OFF
Μ.Α. Ν.ΜΥΛΟΤΟΠΟΥ
48
57-19
15 – 3 -- 3
PLAY OFF
ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ*
46
40-13
14 – 4 -- 2
PLAY OFF
ΑΡΗΣ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ
41
48-24
12 – 5 -- 4
PLAY OFF
ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ
37
57-27
11 – 4 -- 6

ΔΟΞΑ ΜΑΝΔΑΛΟΥ*
36
35-24
11 – 3 -- 6

Μ.Α. Ν.ΠΕΛΛΑΣ
36
45-28
10 – 3 -- 7

ΟΡΦΕΑΣ ΡΙΖΑΡΙΟΥ
30
34-27
8 – 3 -- 9

Μ.Α. ΟΡΜΑΣ*
24
22-44
74 -- 9

ΠΑΟΚ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
23
26-41
72 -- 12
PLAY OUT
ΔΟΞΑ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ*
19
25-39
47 -- 9
PLAY OUT
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ
15
17-42
36 -- 12
PLAY OUT
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΙΔΑΣ*
15
20-52
50 -- 15
PLAY OUT
ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΨΑΛΟΥ*
10
21-51
43 -- 13
RELEGATION
ΝΙΚΗ ΚΑΛΗΣ*
0
8-64
0 – 0 -- 20
RELEGATION
ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ ΥΠΕΡΙΣΧΥΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΟN ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
ΕΑΝ Ο 1ος ΕΧΕΙ 5+ Β. ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ 2ο  , ΔΕΝ ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ PLAY OFF
Ο ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΨΑΛΟΥ ΕΧΕΙ -5 B.
ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΜΕ (*) ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ
ΤΟ ΡΕΠΟ ΤΟΥΣ
 


ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ – 23η
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ
-
Μ. Α. ΟΡΜΑΣ
Α.Σ. ΕΔΕΣΣΑΙΚΟΣ
-
Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕΛΛΑΣ
ΝΙΚΗ ΚΑΛΗΣ
-
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΙΔΑΣ
Μ. Α. Ν.ΜΥΛΟΤΟΠΟΥ
-
ΑΡΗΣ Π. ΗΛΙΑ
ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ
-
ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΨΑΛΟΥ
Μ. Α. Ν ΠΕΛΛΑΣ
-
ΟΡΦΕΑΣ ΡΙΖΑΡΙΟΥ
ΔΟΞΑ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ
-
ΔΟΞΑ ΜΑΝΔΑΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: