Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Η βαθμολογία και η επόμενη αγωνιστική

Αν είχε διεξαχθεί κανονικά σήμερα ο αγώνας Εδεσσαϊκός - Πέλλα, θα μπορούσαμε να έχουμε λίγο πιο συγκεκριμένη εικόνα για την βαθμολογία και την συνέχεια, αφού είναι ένας αγώνας που ίσως κρίνει πολλά για την μάχη της κορυφής και των play offs.  Αυτός θα γίνει όμως αύριο, κι έτσι στο ρεπορτάζ του αγώνα θα υπάρξει αναφορά και για την κατάσταση στην βαθμολογία.
Ο δεύτερος Αλμωπός έστω και σε ισοβαθμία, ξεπέρασε με την νίκη επί της Αψάλου τον τρίτο πλέον Νέο Μυλότοπο που υπέστη και νέα εντός έδρας απώλεια βαθμών. Η απόσταση «ασφαλείας» από τον τέταρτο Προφήτη Ηλία που έβγαλε με θετικό πρόσημο ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα και μάλλον δύσκολα θα μείνει εκτός 4άδας, φαίνεται ότι του εξασφαλίζει ότι δεν θα έχει κι άλλα «δυσάρεστα» όσο αφορά την τελική του κατάταξη.στον βαθμολογικό πίνακα. Ο Προφήτης Ηλίας όπως προείπαμε, έχει αποκτήσει σαφές προβάδισμα για την 4άδα και μόνο αν «αυτοκτονήσει»(όπως στην εντός έδρας ισοπαλία με την Κρύα Βρύση) αυτό μπορεί να το απωλέσει. Η Νέα Πέλλα ξεπέρασε και τον Εδεσσαϊκό, έστω κι αν ο τελευταίος «χρωστάει» τον αγώνα με την Πέλλα, δείχνοντας ότι η φετινή της πορεία δεν ήταν πυροτέχνημα. Τώρα αν έχει ουσιαστικές ελπίδες για την 4άδα και όχι μόνο μαθηματικές, αφήστε με να έχω κάποιες σοβαρές επιφυλλάξεις λόγω προγράμματος. Για το Μάνδαλο που μπορεί να μην θεωρείται και δικαίως αποτυχία(το αντίθετο μάλιστα) η σημερινή ισοπαλία στον Εξαπλάτανο, οι ελπίδες για 4άδα μάλλον εξανεμίζονται βάσει προγράμματος, εκτός κι αν καταφέρει πορεία πρωταθλητισμού στους αγώνες που υπολοίπονται.
Για το Ριζάρι που παρουσιάζεται φέτος ως η πλέον απρόβλεπτη ομάδα του πρωταθλήματος με δυσανάλογα αποτελέσματα βάσει δυναμικότητας, το έχουμε αναφέρει ότι τους λίγους βαθμούς που χρειάζεται θα τους βρει εύκολα ή δύσκολα μέχρι το τέλος. Η «αυτοκτονία» της Όρμας στην Κρύα Βρύση χθες, αποδυναμώνει την προοπτική της αποφυγής των play out, αφού ο ένας βαθμός δεν μπορεί να της εξασφαλίσει και πολλά με το πολύ δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί. Ο ΠΑΟΚ σχεδόν αλώβητος ξεπέρασε το ρεπό του, αφού ούτε η Όρμα, ούτε ο Εξαπλάτανος, επωφελήθηκαν με κάποιον τρόπο. Ένας Εξαπλάτανος που ούτε σήμερα δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το «σύνδρομο» των εντός έδρας ισοπαλιών αν και προηγήθηκε με 2-0 του Μανδάλου, κι έτσι ο κλοιός των play out σφίγγει ολοένα και περισσότερο, δεδομένης της εκτός έδρας αδυναμίας συγκομιδής βαθμών. Οι νίκες της Κρύας Βρύσης και της Ίδας αναπτέρωσαν τις ελπίδες τους στην μάχη των play out, αλλά άγνωστο πόσες είναι αυτές τελικά με το δύσκολο πρόγραμμα που έχουν. Η «αξιοπρεπής» ήττα της Αψάλου στην Αριδαία, δεν της έδωσε τίποτα περισσότερο από μια ηθική ικανοποίηση για την προσπάθεια. Μαζί με την Καλή ούτε λόγος για σωτηρία, αν και δεν πρόκειται για ομάδες ίδιων αγωνιστικών δυνατοτήτων.
Την επόμενη αγωνιστική τα «φώτα» συγκεντρώνει το ντέρμπι Πέλλα - Ν.Μυλότοπος, αλλά ας περιμένουμε πρώτα να «σβήσουν» από το αυριανό της Έδεσσας και το ξανασυζητάμε.

Η βαθμολογία είναι μια προσφορά
 Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ Α1 - 23η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΟΜΑΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
ΤΕΡΜΑΤΑ
Ν -- Ι -- Η
ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ
ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕΛΛΑΣ(-1A)
50
53-12
15 -- 5 -- 1
PLAY OFF
ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ*
49
41-13
15 – 4 -- 2
PLAY OFF
Μ.Α. Ν.ΜΥΛΟΤΟΠΟΥ
49
58-20
15 – 4 -- 3
PLAY OFF
ΑΡΗΣ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ
42
49-26
12 – 5 -- 4
PLAY OFF
Μ.Α. Ν.ΠΕΛΛΑΣ
39
49-30
12 – 3 -- 7

ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ(-1A)
37
57-27
11 – 4 -- 6

ΔΟΞΑ ΜΑΝΔΑΛΟΥ*
37
37-26
11– 4 -- 6

ΟΡΦΕΑΣ ΡΙΖΑΡΙΟΥ
30
36-31
9 – 3 -- 10

Μ.Α. ΟΡΜΑΣ*
25
24-47
74 -- 10

ΠΑΟΚ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ*
23
26-41
72 -- 12
PLAY OUT
ΔΟΞΑ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ*
19
27-41
48 -- 9
PLAY OUT
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ
18
20-44
46 -- 12
PLAY OUT
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΙΔΑΣ*
18
27-52
60 -- 15
PLAY OUT
ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΨΑΛΟΥ*
10
21-52
43 -- 14
RELEGATION
ΝΙΚΗ ΚΑΛΗΣ*
0
8-71
0 – 0 -- 21
RELEGATION
ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ ΥΠΕΡΙΣΧΥΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΟN ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
ΕΑΝ Ο 1ος ΕΧΕΙ 5+ Β. ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ 2ο  , ΔΕΝ ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ PLAY OFF
Ο ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΨΑΛΟΥ ΕΧΕΙ -5 B.
ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΜΕ (*) ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ
ΤΟ ΡΕΠΟ ΤΟΥΣ
(-1Α)Εκκρεμεί το Εδεσσαϊκός - Πέλλα που διεξάγεται αύριο

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ – 24η
Α.Σ. ΕΔΕΣΣΑΙΚΟΣ
-
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ
Μ. Α. ΟΡΜΑΣ
-
ΝΙΚΗ ΚΑΛΗΣ
Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕΛΛΑΣ
-
Μ. Α. Ν. ΜΥΛΟΤΟΠΟΥ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΙΔΑΣ
-
ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ
ΑΡΗΣ Π ΗΛΙΑ
-
Μ. Α. Ν. ΠΕΛΛΑΣ
ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΨΑΛΟΥ
-
ΔΟΞΑ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ
ΔΟΞΑ ΜΑΝΔΑΛΟΥ
-
ΠΑΟΚ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

h orma exei 25 baumoys file moy.

Ανώνυμος είπε...

τι έγινε στην Έδεσσα? θα αργήσει η ενημέρωση?