Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Επίσκεψη Δημάρχου Πέλλας στον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λυκουρέντζο, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 06/02/2013 στο Υπουργείο Υγείας, όπου και  τέθηκε το ζήτημα της τεχνητής συρρίκνωσης του Γενικού  Νοσοκομείου Γιαννιτσών και της μεταφοράς της έδρας στο Νοσοκομείο της  Έδεσσας.
Ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος, αναφέρθηκε στον περιφερειακό χαρακτήρα του Νοσοκομείου Γιαννιτσών και στα πραγματικά μεγέθη του Νοσοκομείου, τα οποία δυστυχώς  δεν ελήφθησαν υπόψη στις εισηγήσεις  που έγιναν στον κ.Υπουργό, για την επιλογή της έδρας.
Ο κ. Υπουργός αφού ενημερώθηκε για το ζήτημα που έχει προκύψει, δεσμεύθηκε για την επανεξέταση του.
Η επίσκεψη στον κ. Υπουργό έγινε, ύστερα από την έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 19/01/2013 στην αίθουσα Δημ. Συμβουλίου, στην  οποία υιοθετήθηκε  ομόφωνα η πρόταση του   Δημάρχου  Πέλλας  Γρήγορη Στάμκου, για συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης, οι Βουλευτές Πέλλας κ.Καρασμάνης Γεώργιος, κ.Σταμενίτης Διονύσιος, κ Τζάκρη Θεοδώρα, ο  Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας  κ.Θεοδωρίδης Θεόδωρος. Το Νοσοκομείο εκπροσώπησαν, ο ορθοπεδικός Διευθυντής κ. Θωμάς Μουμτζιδέλης και ο Δημοτικός Σύμβουλος - νοσηλευτής κ. Δημήτριος Στεργιούλας.
Αρωγός στην προσπάθεια του Δήμου Πέλλας στάθηκε και  ο Δήμος Χαλκηδόνας, καταθέτοντας ψήφισμα στον κ. Υπουργό δια του    Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κωνσταντίνου Ταξιάρχη, ενισχύοντας την αναγκαιότητα αναβάθμισης και παραμονής της έδρας στο Νοσοκομείο των Γιαννιτσών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: