Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας παρών στη συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας για το Πανεπιστημιακό Τμήμα της Έδεσσας



Θεόδωρος Θεοδωρίδης: «Η Έδεσσα δικαιούται να παραμείνει το Πανεπιστημιακό Τμήμα»

Στη σημερινή συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Αναπτυξιακού Προγραμματισμού-Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης.

Ο κ. Θεοδωρίδης απαρίθμησε τα προβλήματα που θα προκύψουν στην τοπική κοινωνία και εξέφρασε την αγανάκτησή του για τα συνεχόμενα «χτυπήματα κάτω από τη μέση» που δέχεται η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Δήλωσε ότι αποτελεί κατάφωρη αδικία η απομάκρυνση του Πανεπιστημιακού Τμήματος Μάρκετινγκ και Διοίκησης Λειτουργιών από την Έδεσσα και είναι κάτι που συνιστά υποβάθμιση της Πέλλας και του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζει τόσο γεωγραφικά για τη Χώρα όσο και με τη σημαντική συνεισφορά στην Εθνική Προσπάθεια για ανάταση της τοπικής, περιφερειακής και κατ’ επέκταση Εθνικής Οικονομίας.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του κ. Θεοδωρίδη: «είναι απαράδεκτο να καταργούνται σχολές και τμήματα για τη στέγαση των οποίων δαπανήθηκαν πολλά χρήματα και για τη λειτουργία των οποίων τα έξοδα που απαιτούνται είναι ελάχιστα μπροστά στο έργο που προσφέρουν. Θα είναι τεράστιο πλήγμα για την πόλη της Έδεσσας, αλλά και για την Π.Ε. Πέλλας γενικότερα μία τέτοια απόφαση για απομάκρυνση του τμήματος.» , τόνισε ο κ. Αντιπεριφερειάρχης.

 Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης οι Βουλευτές Πέλλας κ.κ. Καρασμάνης, Τζαμτζής, Σταμενίτης, ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Γιάννου, ο Αντιδήμαρχος Έδεσσας κ. Μουράτογλου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας κ. Τσώτσος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κούγκας, ο πρώην Δήμαρχος Έδεσσας κ. Σόντρας, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Έδεσσας κ. Δίου και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: