Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Όλοι μαζί και ο «ψωριάρης» χώρια

Ημέρα πανελλαδικής απεργίας η σημερινή 20η Φεβρουαρίου 2013 και νεκρώνει το «σύμπαν» στη χώρα. Οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, εφοριακοί, δάσκαλοι, καθηγητές, εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, γιατροί, μηχανικοί, δικηγόροι, ναυτεργάτες, οικοδόμοι, τραπεζικοί υπάλληλοι, συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Στην κινητοποίηση της Τετάρτης επίσης συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο (καθηγητές, δάσκαλοι, εφορίες, υπουργεία, νοσοκομεία κ.ά.), στις ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ κ.ά.), στις τράπεζες, στο ΙΚΑ και στα άλλα ασφαλιστικά ταμεία, στα ΜΜΜ καθώς και στον ιδιωτικό τομέα. Χθες απεργούσαν οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ. Μέχρι και οι λαϊκές αγορές κλείνουν σήμερα.... Υπάρχουν όμως κάποιοι που για ακόμη μία φορά, δείχνουν να είναι εκτός πραγματικότητας, πλήρως αποσυνδεδεμένοι από τον υπόλοιπο κοινωνικό ιστό!

Οι αρχαιοφύλακες δεν απεργούν σήμερα, όπως δεν απεργούν σχεδόν ποτέ μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, με την υπόλοιπη κοινωνία, θαρρείς και δεν περνάει από πάνω τους ο «εργασιακός οδοστρωτήρας», δεν τους αγγίζει καμιά επιστράτευση εργαζομένων, δεν τους εξαθλιώνει καμιά μνημονιακή πολιτική, καμιά διαθεσιμότητα, δεν υπάρχουν απολύσες, δεν υπάρχει ανεργία, δεν στερούνται κοινωνικά και δημόσια αγαθά, δεν υπάρχουν άλυτα μακροχρόνια εργασιακά και θεσμικά προβλήματα που πολλαπλάσιαζονται τώρα περισσότερο από ποτέ.

Έχουν μάθει να απεργούν μόνο «κλαδικά» όταν θίγεται το ωράριο τους, όταν κόβονται τα επιδόματα τους, όταν καθυστερούν ή κινδυνεύουν οι εξαιρέσιμες και πέραν πενθημέρου αμοιβές τους  κτλ κτλ. Όλοι μαζί και ο «ψωριάρης χώρια! Κρίμα, ειλικρινά κρίμα...
Για σήμερα λοιπόν έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως, ενώ στις 10.30 π.μ. θα γίνει συγκέντρωση από το ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) στην Ομόνοια. Όπως βέβαια έχουν προγραμματισθεί και συγκεντρώσεις σε λόκληρη τη χώρα.

Η ΓΣΕΕ σε σχετική της ανακοίνωση τονίζει ότι στόχος της απεργίας είναι η απόκρουση των αντεργατικών, αντικοινωνικών και αναποτελεσματικών μέτρων αλλά και των αυταρχικών κυβερνητικών συμπεριφορών. «Απεργούμε και αγωνιζόμαστε για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων, για να ληφθούν επιτέλους μέτρα για την ανεργία, για να υπάρξουν δουλειές για όλους, για διασφαλίσουμε τα δημοκρατικά και εργασιακά μας δικαιώματα», καταλήγει η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.

Από την πλευρά της, η ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει ότι η γενική απεργία θα αποτελέσει απάντηση των εργαζομένων στο Δημόσιο ενάντια στην υλοποίηση των σχεδίων της κυβέρνησης, «η οποία καθ’ υπόδειξη της τρόικας αδιαφορεί για την κατάρρευση των υπηρεσιών του Δημοσίου, αδιαφορεί για τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας σε δημόσιες υπηρεσίες και κοινωνικά αγαθά, αδιαφορεί για τη δραματική επίπτωση στα ποσοστά της ανεργίας και ασχολούμενη μόνο με το πως θα δοθούν οι αρμοδιότητες του Δημοσίου βορά στους ιδιώτες επιχειρηματίες επισπεύδει τις απολύσεις δεκάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων».

Λοιπόν εγώ θα απεργήσω κι ας αποτελέσω την «εξαίρεση» του κλάδου... Γιατί είμαι και συμβασιούχος, κι έχω πολλάπλάσιους λόγους να το κάνω. Έτσι ο κλάδος θα είναι ο «ψωριάρης» της κοινωνίας, κι εγώ θα είμαι και ο «ψωριάρης» του κλάδου...

Δεν υπάρχουν σχόλια: