Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠ. ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Κ. ΤΖΑΒΑΡΑ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΣΕΡΡΩΝ


Τον αρχαιολογικό χώρο και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αμφίπολης Σερρών επισκέφθηκαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού –αρμόδιος για θέματα πολιτισμού-  Κώστας Τζαβάρας, κατόπιν πρωτοβουλίας του κ. Τζιτζικώστα και σε συνέχεια προηγούμενης επίσκεψής του στην περιοχή.
Ο κ. Τζιτζικώστας, ο κ. Τζαβάρας και ο Υπουργός Μακεδονίας- Θράκης Θ. Καράογλου επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο και ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης, όπου ενημερώθηκαν για την πορεία εξέλιξης των ανασκαφών και συζήτησαν τρόπους ανάδειξης αυτού του ιδιαίτερα σημαντικού μνημείου πολιτισμικής κληρονομιάς της Κεντρικής Μακεδονίας.
«Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας επενδύουμε ουσιαστικά στον πολιτισμό. Προσκάλεσα τον Υπουργό να επισκεφθούμε μαζί το σημαντικό αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης, προκειμένου να δει από κοντά και να ενημερωθεί για την πορεία εξέλιξης των ανασκαφών. Εμείς, αντιλαμβανόμενοι τη σπουδαιότητα αυτού του πολιτισμικού μας θησαυρού, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να επιταχυνθούν και να ολοκληρωθούν οι ανασκαφές στην περιοχή και για το λόγο αυτό έχουμε ήδη χρηματοδοτήσει το έργο με 100.000 ευρώ», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.   «Στη νέα πολιτική που εφαρμόζουμε, με το νέο μοντέλο διοίκησης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο πολιτισμός κατέχει κυρίαρχη θέση και είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης. Βούληση και πρόθεσή μας είναι η ανάδειξη των μνημείων πολιτισμικής κληρονομιάς της περιοχής μας, που αποτελούν ένα από τα πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κεντρικής Μακεδονίας», κατέληξε ο κ. Τζιτζικώστας. 
«Βρίσκομαι σήμερα  εδώ μετά από πρόσκληση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, ο οποίος στο ξεκίνημα της νέας του θητείας δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ευαισθησία για τα θέματα του πολιτισμού και της ανάδειξης της πολιτισμικής μας κληρονομιάς», τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα πολιτισμού Κ. Τζαβάρας, ο οποίος συνεχάρη τον κ. Τζιτζικώστα για την πρωτοβουλία του να επισκεφθούν από κοινού το σημαντικό αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο της Αμφίπολης.
Ο κ. Τζαβάρας συνεχάρη, επίσης, το Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που συνεισέφεραν οικονομικά στην εξέλιξη των ανασκαφών και δήλωσε ότι «η Πολιτεία θα κάνει το καθήκον της και θα φτάσει αυτό το έργο στο τέλος του». «Ήδη, σε άμεση συνεννόηση με τους συνεργάτες μου, θα δοθούν αρχικά 50.000 ευρώ για την ολοκλήρωση της ανασκαφής του αύλειου χώρου. Στις αρχές Μαρτίου,  το έργο θα ενταχθεί στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και θα χρηματοδοτηθεί στο σύνολό του από το Υπουργείο Πολιτισμού», κατέληξε ο κ. Τζαβάρας.
Παρόντες στην επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο και το αρχαιολογικό μουσείο της Αμφίπολης ήταν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Σερρών Ι. Μωυσιάδης καθώς και οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Π.Κ.Μ  Α. Μασλαρινός, Α. Μπασδάνης και Ν. Σφελινιώτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: