Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Ε.Κ.Μ. ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ





Τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Ε.Κ.Μ. Αλέξη Τσίπρα, συνοδευόμενο από αντιπροσωπεία βουλευτών και εκπροσώπων της γραμματείας της Κ.Ο. Θεσσαλονίκης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. δέχθηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας σήμερα, στις 13:00, στο γραφείο του στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι βουλευτές Α΄και Β΄Θεσσαλονίκης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. Δ. Χαραλαμπίδου, Γ. Αμανατίδης και Λ. Αμμανατίδου-Πασχαλίδου, η βουλευτής επικρατείας Θ. Φωτίου, ο περιφερειακός σύμβουλος του συνδυασμού «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα» Γ. Θεοδωρόπουλος και τα μέλη της Γραμματείας της Κ.Ο. Θεσσαλονίκης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. Ε. Χατζηγεωργίου και Σ. Κερσανίδης.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας καλωσόρισε τον Πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Ε.Κ.Μ. Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη και τον ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον του να επισκεφθεί την ΠΚΜ. Ο κ. Τζιτζικώστας ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα για καίρια ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και για θέματα, όπως είναι η ανεργία, η προστασία του περιβάλλοντος, η προσέλκυση επενδύσεων και η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων όλων των περιφερειακών ενοτήτων της ΠΚΜ. Ο Περιφερειάρχης έκανε ξεχωριστή αναφορά σε όλα τα αναπτυξιακά έργα που υλοποιούνται στην ΠΚΜ με το χρηματοδοτικό εργαλείο του ΕΣΠΑ και με στόχο την καλύτερη δυνατή αξιοποίησή του. Αναφερόμενος σε δομικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της διοίκησης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Τζιτζικώστας σημείωσε ότι «στη νέα σελίδα που ανοίγουμε, επιμένω  και ενθαρρύνω την ουσιαστική και διαπαραταξιακή συνεργασία στο Περιφερειακό Συμβούλιο προς όφελος των πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας».
Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε επίσης στην εντατική προετοιμασία της περιφερειακής αυτοδιοίκησης για την επόμενη προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ,  στην άμεση έναρξη του περιφερειακού σχεδιασμού για τη διαχείριση απορριμμάτων, καθώς και στις συντονισμένες δράσεις κοινωνικής πολιτικής της ΠΚΜ, με σημείο αιχμής την ίδρυση του πρώτου κοινωνικού παντοπωλείου από αιρετή Περιφέρεια, που θα λειτουργήσει προσεχώς στην ΠΚΜ.
 «Δέχθηκα με ικανοποίηση την επίσκεψή του κ. Τσίπρα και το ενδιαφέρον του για θέματα τόσο της περιφερειακής διοίκησης όσο και για τα προβλήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Τον ενημέρωσα για τα ανοιχτά ζητήματα, διοικητικά και οικονομικά, που αντιμετωπίζουμε στην περιοχή μας και του παρουσίασα το νέο τρόπο λειτουργίας στη διοίκηση, τον οποίο εφαρμόζουμε στην ΠΚΜ. Συζητήσαμε επίσης αναλυτικά για τα προβλήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο επίπεδο των υποδομών, στον τομέα της οικονομίας και της ανεργίας, αλλά και για τις τεράστιες κοινωνικές και αναπτυξιακές προκλήσεις που έχει ο τόπος μας», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. «Έλαβα τη διαβεβαίωσή του ότι θα σταθεί κοντά μας και ότι από δω και στο εξής θα συνεργαστούμε πιο εποικοδομητικά για να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα των πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας», κατέληξε ο κ. Τζιτζικώστας.
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας δώρισε στον κ. Τσίπρα μία προτομή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, «της φυσικής και ιστορικής προσωπικότητας που μας χαρακτηρίζει εδώ στην Κεντρική Μακεδονία», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.
Από την πλευρά του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Ε.Κ.Μ. Αλέξης Τσίπρας συνεχάρη το νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας για την ανάληψη των καθηκόντων του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο του. «Πρώτα απ’ όλα διότι ο κ. Τζιτζικώστας εκπροσωπεί μια νεότερη γενιά πολιτικών και μάλιστα πολιτικών στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, που είναι πάντοτε πιο απαιτητικός. Δεύτερον, διότι αντιμετωπίζει και ο ίδιος μια μεγάλη πρόκληση: Να ακολουθήσει διαφορετική πορεία από αυτή των προκατόχων του. Τέλος, γιατί πιστεύω ότι στις μέρες μας έχει πολύ μεγάλη σημασία, παρά τις δεδομένες ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές, να μπορούμε να συζητάμε και να βρίσκουμε κοινούς στόχους πάνω σε αυτονόητα ζητήματα. Και νομίζω ότι αυτό θα αποτελέσει την επόμενη περίοδο και τη λυδία λίθο για την έναρξη μιας νέας εποχής, όπου θα μπορούμε τουλάχιστον να καταλαβαίνουμε τις διαφορές μας και να ψάχνουμε να βρούμε τρόπους εποικοδομητικούς», δήλωσε ο κ. Τσίπρας.
            Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Ε.Κ.Μ. Αλέξης Τσίπρας ευχαρίστησε τον κ. Τζιτζικώστα για τη σφαιρική ενημέρωση γύρω από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, υπογραμμίζοντας ότι «πρόκειται για προβλήματα συσσωρευμένα, που με την οικονομική κρίση των τελευταίων ετών γίνονται ολοένα και μεγαλύτερα». «Θέλω να επισημάνω ότι, πέρα από τα μεγάλα ζητήματα της φτώχειας, της ανεργίας, της οικονομικής κρίσης, συζητήσαμε για το πώς θα μπορούσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να αξιοποιήσει τα προγράμματα ΕΣΠΑ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αλλά και πώς η Περιφέρεια θα μπορέσει να αποτελέσει έναν φορέα διαλόγου πάνω σε συγκρουσιακά ζητήματα για την ευρύτερη περιοχή, όπως το θέμα που αφορά την εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική», τόνισε ο κ. Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι «πρέπει να εξασφαλισθούν οι στοιχειώδεις όροι περιβαλλοντικής προστασίας μιας περιοχής, που αποτελεί στολίδι, όχι μόνο για την Κεντρική Μακεδονία, αλλά και για ολόκληρη τη χώρα».
Αναφερόμενος στο θέμα των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε ότι «το θέμα θα τεθεί προσεχώς προς συζήτηση, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να υπάρξει διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αλλά και με τους κατοίκους της περιοχής, γύρω από το θέμα της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική».

Δεν υπάρχουν σχόλια: