Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Το αγωνιστικό πρόγραμμα των ομάδων στην μάχη της κορυφής και των play offs

Αν και δεν είναι της στιγμής(της δύσκολης που διάγει ο σύλλογος μετά τις τελευταίες εξελίξεις), πάμε να δούμε ποια «εμπόδια» έχουν μπροστά τους οι ομάδες μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, στην μάχη του πρωταθλήματος και των play offs.Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του συλλόγου δεν σταματούν και δεν μπορούν να περιμένουν, αφού βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη τόσο το πρωτάθλημα όπου η ομάδα μας βρίσκεται στην πρώτη θέση, όσο και το κύπελλο όπου η ομάδα μας βρίσκεται στον τελικό. Η διοίκηση πρέπει να διαχειριστεί την διοικητική «κρίση» άμεσα, αλλά και να στηρίξει και να αφήσει το τεχνικό επιτελείο και τους ποδοσφαιριστές απερίσπαστους να «πολεμήσουν» μέχρι τέλους για τους στόχους που έχει θέσει ο σύλλογος φέτος.







Σίγουρα θα μπορούσαμε να πούμε πολλά για τις τελευταίες επτά στροφές του πρωταθλήματος, αλλά πλέον θα αναφερθούμε μόνο επιγραμματικά σεβόμενοι και τις τρέχουσες εξελίξεις στον σύλλογο.
Η ομάδα μας καθαρά αγωνιστικά έχει όλα τα φόντα να τα καταφέρει και η ήττα στην Έδεσσα, δεν μπορεί να αναιρέσει τίποτα από την μέχρι τώρα πορεία της. Μια άτυχη στιγμή δεν πρέπει να σταθεί εμπόδιο, αφού φτάσαμε σχεδόν στην «βρύση» και θα είναι κρίμα για όλους να μην πιούμε τον «νερό» της επιτυχίας. 
Όσο αφορά το πρόγραμμά μας, εξακολουθώ να πιστεύω ότι όλα εξαρτώνται από τα δικά μας πόδια. Το έχουμε αποδείξει όλη τη χρονιά και δεν θα περιμένουμε τις επτά τελευταίες αγωνιστικές να μας το επιβεβαιώσουν ή να το διαψεύσουν. Έχουμε το ντέρμπι με τον Νέο Μυλότοπο μπροστά μας, αλλά αν δεν υπήρχαν οι τελευταίες εξελίξεις που δεν γνωρίζω τι αντίκτυπο ακριβώς θα έχουν στο τεχνικό επιτελείο και τους ποδοσφαιριστές, ήμουν πεπεισμένος ότι δεν υπήρχε περίπτωση να χαθεί αυτό το τρίποντο. Και πάλι πιστεύω ότι «δεν γίνεται» να έχουμε απώλειες βαθμών το Σάββατο όποια κι αν είναι τα προβλήματα μας, αλλά έχουμε τέσσερις μέρες μπροστά μας και σήμερα την πρώτη προπόνηση μετά το ματς της Έδεσσας, για να δούμε ξεκάθαρα τι μπορούμε να κάνουμε και που μπορούμε να φθάσουμε. Το πρόγραμμα εξαρτάται μόνο από μας.
Ο Αλμωπός θεωρητικά έχει το «ευκολότερο» πρόγραμμα. Όμως πλέον μέχρι την τελευταία αγωνιστική δεν νομίζω να υπάρχουν «εύκολα» παιχνίδια για καμιά ομάδα, αφού όλοι παίζουν τους στόχους της χρονιάς και κάθε αγώνας εγκυμονεί δυσκολίες και κινδύνους. Δεν ξέρω αν μπορεί να κάνει «γκέλα» ο Αλμωπός. Μπορεί να μην κάνει καμία, μπορεί να κάνει και πέντε! Εμείς οφείλουμε να κάνουμε το «καθήκον» μας και στο τέλος θα δούμε τι καταφέραμε.
Ο Νέος Μυλότοπος έχει «απωλέσει» προ πολλού την αγωνιστική σταθερότητα που είχε για 15 μήνες και κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει τι βαθμούς μπορεί να συγκεντρώσει. Το δεδομένο είναι ότι πρόκειται για ομάδα «4άδας» και κανείς δεν μπορεί να τον υποτιμήσει βασιζόμενος στο δύσκολο πρόγραμμα που φαινομενικά έχει.
Ο Προφήτης Ηλίας αποκτώντας μια αγωνιστική συνέπεια στον δεύτερο γύρο, δείχνει να έχει «καπαρωμένη» μια θέση στα play offs.. Όμως στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να προβλέψεις ποτέ με σιγουριά γιατί θα σε «εκθέσει». Το πρόγραμμά του όμως δείχνει ότι μόνο με αλλεπάλληλες «αυτοκτονίες» θα χάσει το τρένο...
Ο Εδεσσαϊκός πήρε την νίκη με την Πέλλα, αλλά δεν έπεισε για ακόμη μία φορά... Ακόμα κι αν καταφέρει το «θαύμα», δεν είναι για πολλά πολλά φέτος και μοιάζει σε μεταβατική περίοδο. Το φετινό «φάντασμα» του Εδεσσαϊκού, ούτε το ξανάδαμε ούτε θα το ξαναδούμε πιστεύω άλλη χρονιά. Θεωρώ ότι δεν έχει πολλές ελπίδες, αλλά ποτέ μην λες ποτέ.
Η Νέα Πέλλα ξεπέρασε «εαυτόν και αλλήλους» και η χρονιά της θεωρείται ήδη πολύ πετυχημένη. Ότι καταφέρει από δω και πέρα, απλά θα καταγραφεί στην συνολική της εικόνα φέτος. Δε νομίζω να το πιστεύουν και οι ίδιοι ότι μπορούν να μπουν στα play offs, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα κάνουν «τουρισμό» στις υπόλοιπες αγωνιστικές του πρωταθλήματος...
Τέλος το Μάνδαλο μπορεί μαθηματικά να έχει κι αυτό ελπίδες, αλλά νομίζω ότι είναι μόνο μαθηματικές. Έχει πέντε βαθμούς διαφορά από την ζώνη των play offs και αρκετά «δύσβατο» πρόγραμμα. Μπορεί να μην καταφέρει να μπει στην 4άδα, αλλά σίγουρα δεν θα αποτελέσει «εύκολη λεία» για καμιά ομάδα...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

καλώς ή κακως Νεα Πέλλα και Μανδαλο κυνηγάνε με πολύ παθος τετράδα play off για τα εισιτήρια.Εαν χασουμε βαθμό με Μυλότοπο κλωτσάμε το κουβά με τ γάλα.