Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

ΟΡΜΑ - ΠΕΛΛΑ (0-0)0-1

Τέλειωσε  η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος και μπροστά μας είναι τα play off, ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες της Α1 την φετινή περίοδο. Με σοβαρή αλλά όχι και καλή εμφάνιση, η Πέλλα πέτυχε σπουδαία νίκη για την «τιμή» των play off κερδόζοντας με το σπαθί της μια δεύτερη ευκαιρία για το πρωτάθλημα. Δεν απεολήθηκε ιδιαίτερα από την Όρμα που καιγόταν για το τρίποντο-σωτηρία, ενώ προς το τέλος κυρίως έχασε πολλές ευκαιρίες να αυξήσει τον δείκτη του σκορ.
«Ο Γιάννης φοβόταν το θεριό και το θεριό τον Γιάννη» σ' να αναγνωριστικό πρώτο ημίχρονο με παιχνίδι κέντρου και δυνατές μονομαχίες, που όμως δεν είχε φάσεις που να προδιαθέτουν για κάποιο τέρμα. Η Πέλλα με συχνότερες επισκέψεις στην περιοχή των γηπεδούχων, αλλά μόνο τρεις τέσσερις απ' αυτές ήταν με καλές προυποθέσεις. Σουτ του Κηλίκη από το ύψος της περιοχής κατέληξε αδύναμα στην αγκαλιά του τερματοφύλακα, Φάουλ του Χαρμάνα δεν μπόρεσε κάποιος εκ των Τζιβελέκη, Κηλίκη να βρει την μπάλα και μπλόκαρε πάλι ο τερματοφύλακας, Φάουλ του Κηλίκη, ο αμυντικός πήρε την «μπουκιά από το στόμα» του Τανταλίδη που σηκώθηκε για κεφαλιά στο πίσω δοκάρι. Τέλος πολύ δυνατό σουτ του Κούμπου έξω από την περιοχή, με ωραία επέμβαση ο τερματοφύλακας απομάκρυνε την μπάλα.
Ένα καλό σουτ για την Όρμα από το ύψος της περιοχής έφυγε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Πόπη που είχε όμως τον πλήρη έλεγχο της φάσης, φάση που καταγράφεται ως η καλύτερη αλλά και μοναδική της γηπεδούχου ομάδας στο πρώτο ημίχρονο. Χωρίς πολλά ρίσκα από τις δύο ομάδες, το πρώτο ημίχρονο τέλειωσε χωρίς σκορ.
Στο δεύτερο ημίχρονο η πρώτη ουσιαστικά ευκαιρία της Πέλλας επέφερε το 0-1. Στο 50ο λεπτό περίπου πολύ ωραία προσπάθεια του Κούμπου που μπήκε στην περιοχή από δεξιά, έκανε παράλληλη συρτή σέντρα, ασθενής απόκρουση ενός αμυντικού, τελευταίος αποδέκτης ο Κηλίκης με σουτ από τα πέντε μέτρα νίκησε το τερματοφύλακα της Όρμας που έδειξε να αιφνιδιάζεται από την ταχύτητα της φάσης.
Η Όρμα προσπάθησε για ένα πεντάλεπτο να ανέβει πιο ψηλά, αλλά βλέποντας την Πέλλα να βγαίνει πιο εύκολα πλέον από τα πλάγια, ξαναμαζεύτηκε γρήγορα έστω κι αν ήταν πίσω στο σκορ. Για το επόμενο 20λέπτο δεν παίχτηκε και πολύ ποδόσφαιρο με αρκετά φάουλ να σταματούν τον όποιο ρυθμό και συνήθως την μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου.από λανθασμένες αποκρούσεις και fair play εκατέρωθεν για τραυματισμούς.
Στο τελευταίο τέταρτο και μετά τις αλλαγές από τον πάγκο αλλά και εντός αγωνιστικού χώρου από τους δύο προπονητές, το παιχνίδι άνοιξε και τότε άρχισε ο χορός των ευκαιριών για την Πέλλα  Χαρακτηριστικές αυτές των Τζιβελέκη μέσα από την περιοχή που έχασε το κοντρόλ την τελευταία στιγμή, του Χαρμάνα με σουτ από πλάγια που μπλόκαρε ο τερματοφύλακας, του Ρίσκου μέσα από την περιοχή με την σέντρα σουτ να καταλήγει στην αγκαλιά του τερματοφύλακα, του Κηλίκη που σούταρε από καλή θέση πάνω σε σώμα αμυντικού κι ενώ θα μπορούσε να πασάρει στον αμαρκάριστο Μπρατσούδη και τέλος του Μπρατσούδη που πήρε την μπάλα μετά από εξαιρετική αντεπίθεση, μπήκε στην περιοχή και σούταρε δυνατά αλλά πάνω στον τερματοφύλακα.
Η Όρμα δεν δημιούργησε ούτε μία ευκαρία στο δεύτερο ημίχρονο και οι όποιες φάσεις της προς το τέρμα της Πέλλας δημιουργήθηκαν από στημένα, με την άμυνα όμως να λειτουργεί πολύ καλά.
Από την Πέλλα που πρέπει να ανεβάσει στροφές ενόψει play off, καλύτεροι οι Καραπίτας, Κούμπους, Κηλίκης και Τανταλίδης, ενώ πολύ σταθερός κάτω από τα δοκάρια ο Πόπης. Η Όρμα δεν είχε το «ειδικό βάρος» ούτε τις λύσεις για ένα τόσο σημαντικό ματς, κι της απέμεινε μόνο η φιλότιμη προσπάθεια κι έτσι θα διεκδικήσει την παραμονή της ως δεύτερη στα play out..
Εύκολο έργο για την διαιτησία του σημερινού αγώνα, που εκτός από δυο τρια δυνατά μαρκαρίσματα στην αρχή, δεν χρειάστηκε καθόλου τον πειθαρχικό έλεγχο παρά μόνο για διαμαρτυρίες και καθυστερήσεις.
Η σύνθεση: Πόπης, Κούμπους, Τανταλίδης, Κορώνας, Καραπίτας, Μπουράκης(Μπρατσούδης), Κουτρογιάννης, Καραμούζας, Χαρμάνας(Βουσβούρης), Κηλίκης, Τζιβελέκης(Ρίσκος)

  • Αρκετοί φίλαθλοι στο γήπεδο, αλλά όχι ο αριθμός που προφανώς ανέμεναν οι άνθρωποι της Όρμας. Ο βροχερός καιρός ίσως έβαλε κι αυτός το «χεράκι» του...
  • Περιορισμένος και ο αριθμός των φίλων της Πέλλας, που συνήθως εκδράμουν στα εκτός έδρας παιχνίδια της ομάδας.
  • Η Όρμα είναι τουριστικό προορισμός, που συνδυάζει την όμορφη ορεινή Πέλλα με καφεδάκι και νόστιμους ουζομέδες. Ως τέτοιος λοιπόν τιμήθηκε από μερικούς Πελλιώτες που ξεκίνησαν και έφτασαν νωρίτερα, πίνοντας τα ούζα τους στο "Ελλήνων Γεύσεις" και τον καφέ τους στο "Όνειρο" που βρίσκονται μόλις λίγα μέτρα από το γήπεδο, απολαμβάνοντας και το «τερπνόν» και το «ωφέλιμον».
  • Αξιοπρέπεστατο το γήπεδο της Όρμας τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου, περιφραγμένο στο μεγαλύτερο μέρος του όμως με λινάτσες(μόνο στους αγώνες), για να παρεμποδίζονται οι φίλαθλοι που αποφεύγουν το εισιτήριο όπως ο διάολος το λιβάνι, να βλέπουν τους αγώνες. Κιόσκια σε δύο τρεις μεριές του γηπέδου, που όπως αποδείχθηκε ήταν χρήσιμα για τους φιλάθλους λόγω της ενοχλητικής βροχόπτωσης από τα μισά του πρώτου, μέχρι τα μισά του δευτέρου ημιχρόνου.
  • Κιόσκια τοποθετούνται και πάνω από στους τάφους, κι όπως μας διαβεβαίωσε φίλος που γνωρίζει καλά την περιοχή, υπάρχουν και στα περισσότερα νεκροταφεία της Αλμωπίας.
  • Ιδιαίτερα φανατικοί και εκδηλωτικοί ήταν οι φίλοι της Όρμας, κυρίως από την πλευρά του βουνού, κάτι που ανάγκασε τον κ. Τομίδη να ζητήσει παρουσία αστυνομικής δύναμης στο δεύτερο ημίχρονο.
  • Αθλητική ομάδα η Όρμα με πολλά νεαρά στην σύνθεση και στο ρόστερ της, έχει το μέλλον μπροστά της.
  • Ιδιαίτερα κουρασμένοι εμφανίστηκαν πολλοί ποδοσφαιριστές μας μετά το 75ο λέπτό, ίσως και υπό το βάρος του άγχους για το τελικό αποτέλεσμα.
  • Δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι που δεν μπόρεσε να αγωνισθεί ο Γάκης λόγω εργασίας.
  • Περιμένοντας την κλήρωση των play off, είναι μια ευκαιρία αποφόρτισης από το δύσκολη αλλά γλυκειά προσπάθεια είναι αλήθεια όλης της χρονιάς.
  • Οριστικά η διεξαγωγή των play off την ερχόμενη Τετάρτη με την κλήρωση να γίνρται την Δευτέρα το πρωί.


















7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ελπιζω η Πελλα να τα παει καλα στα play off αν και με 16-17 που εμειναν στην ομαδα δε βλεπω να καταφερνει και πολλα.Καλη επιτυχια.

Βασίλης Τζιουβάρας είπε...

Πέτρο ποιός θα είναι προπονητής από αύριο μιας και ο Γυριχίδης τελείωσε;;;;
Ελπίζω να πάρουν κάποιον και να μην δώ τον Νταλάρα ή τον Λάτση να κοουτσάρουν στα παιχνίδια....
Δεν θα μπορέσω να ανεχθώ, τουλάχιστον εγώ προσωπικά, τέτοια κατάντια και τέτοιο κόντεμα της ομάδας μας από ορισμένους!!!

Ανώνυμος είπε...

16?που τους είδες? πολλούς λες

Ανώνυμος είπε...

να αναλάβει ο Τανταλος αφου αυτός έκανε κουμάντο ΄.

Πέτρος Κάνος είπε...

Επίσημη ανακοίνωση δεν υπάρχει Βασίλη. Και γω το άκουσα αλλά αναμένω την συνάντηση, η οπία μάλλον θα γίνει σήμερα.

Βασίλης Τζιουβάρας είπε...

Εγώ πάντως το γνώριζα από το Σαββάτο το πρωί Πέτρο και μου το είπε συγκεκριμένα ο Φώτης ο Ασημακίδης.....τώρα από πού το ήξερε αυτός δεν γνωρίζω!!!
Και επαναλαμβάνω ότι πρέπει οπωσδήποτε να πάρει η ομάδα προπονητή για τους 6 ή 12 αγώνες που θα δώσει, μέχρι να τελειώσει η χρονιά!!!
Ελπίζω να μην κάνει ακόμα ένα λάθος το Δ.Σ. της ομάδας και να μη δώσει επίσημη υπόσταση στις φήμες που υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό!!!

Ανώνυμος είπε...

Εγω απορω τι θα κανει του χρονου η Πελλα με τοσους παιχτες που εφυγαν.Ποιος θα κατεβει να παιξει;Τα παιδια του χωριου εχουν απογοητευτει απο την Πελλα και μαζι τους και πολλοι αλλοι.Εκτος αν επιλεξουν παλι να βαλουν λεφτα και να κανουν ομαδα με μισθοφορους.Αυτοι που ασχολουνται με την ομαδα ας κανουν του χρονου μια νεα ομαδα με παιδια και 2-3 εμπειρους και θα τα πει αξιοπρεπεστατα η Πελλα.