Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

ΙΔΑ - ΠΕΛΛΑ (0-1)0-3

Μέτρια εμφάνιση, εύκολη νίκη. Η ομάδα μας χωρίς πολύ κόπο, νίκησε στην Ίδα την τοπική ομάδα. που μάλλον είχε πιο πολύ στο μυαλό της τον ετήσιο χορό τους συλλόγου σε λίγες μέρες. Και οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν με απουσίες. Το σημερινό παιχνίδι θα μπορούσε να αποτελέσει και το τρίτο μέρος μιας τριλογίας με τον τίτλο, "Εκτός έδρας κερδίζω πάντα 0-3", αφού ήταν το τρίτο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι μετά τη Νέα Πέλλα και το Μάνδαλο, όπου με παρόμοια εμφάνιση η ομάδα νίκησε με το ίδιο ακριβώς σκορ.
Η Πέλλα ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση κλείνοντας στα κατέ της την Ίδα που προσπαθούσε όπως όπως να απομακρύνει την μπάλα με κάθε ορθόδοξο και ανορθόξο τρόπο. Ο κάκιστος αγωνιστικός χώρος που θύμιζε περισσότερο αλάνα, δεν επέτρεπε την ομάδα μας που είχε την πλήρη κατοχή να παίξει το ποδόσφαιρο που μπορεί, παρόλα που στο πρώτο 20λεπτο του αγώνα, αναπτύχθηκε όπως σε πολύ λίγα καλά παιχνίδια το έχει κάνει φέτος, με πλαγιοκοπήσεις κι από τις δύο πλευρές, πολύ κίνηση , με πολλές κάθετες αλλά και παράλληλες μπαλιές προς τους επιθετικούς και τελικές προσπάθειες. Ευκαιρίες χάθηκαν με τους Χαρμάνα, Κηλίκη(και οριζόντιο δοκάρι σε σέντρα σουτ), Ρίσκο, Μπουράκη και Τανταλίδη, ώσπου στο 20ο λεπτό ο Κηλίκης με κοντινή προβολή μετά από σέντρα του Χαρμάνα να γράψει το 0-1. Η ομάδα διατήρησε την απόλυτη πρωτοβουλία για ακόμη ένα δεκάλεπτο, χωρίς όμως την επιθετικότητα που είχε προηγουμένως. Μετά όμως ο «διακόπτης» ξανάκλεισε και τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο, όμως η Ίδα έδειχνε ανήμπορη να περάσει την σέντρα και όσες επιθέσεις επιχείρησε, το έκανε με μεγάλα γεμίσματα και αποκρούσεις από την άμυνα, με τον Πόπη να μαζεύει συνεχώς και χωρίς δυσκολία την μπάλα. Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με το ισχνό 0-1.
Στο δεύτερο η εικόνα ήταν κακή για την ομάδα μας περίπου για ένα 25λεπτο με το παιχνίδι να παίζεται κυρίως στο κέντρο. Με την επίτευξη του δεύτερου γκολ από το Τζιβελέκη από κοντά στο 70ο λεπτό ύστερα από ωραία προσπάθεια και πάσα του Κούμπου, άρχισε και πάλι να δημιουργεί ευκαιρίες με σημαντικότερες αυτές των Κηλίκη, Χαρμάνα και Τζιβελέκη που δεν μπόρεσαν να σκοράρουν από πλεονεκτικές θέσεις. Μία και σημαντική ευκαιρία για την Ίδα στο δεύτερο ημίχρονο και σε ολόκληρο το παιχνίδι, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ και ολιγωρία στην άμυνά μας οεπιθετικός με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Πόπη. Στο 85ο λεπτό έγινε η φάση που σημαδεψε τον αγώνα! Στο χώρο του κέντρου ποδοσφαιριστής της Ίδας κέρδισε φάουλ με τον κ. Θεολόγου να αφήνει το πλεονέκτημα αφού η μπάλα κατέληξε σε συμπαίκτη του, ο οποίος όμως χάνοντας δύο φορές το κοντρόλ της μπάλας έδωσε την ευκαρία στον Τζιβελέκη να κλέψει και να τροφοδοτήσει τον αμαρκάριστο Κηλίκη που με συρτό γωνιακό σουτ έγραψε το τελικό 0-3, μέσα σε δαιμαρτυρίες παραγόντων, παικτών και φιλάθλων της τοπικής ομάδας. Για τα επόμενα λεπτά οι παίκτες της Ίδας σταμάτησαν να αγωνίζονται και κάποιοι μάλιστα κάθισαν στο χορτάρι χωρίς καμία διάθεση για συνέχεια! Κι αφού για 2-3 λεπτά οι παίκτες της Πέλλας άλλαζαν την μπάλα κάτω από το κέντρο μόνοι τους τροφοδοτώντας στο τέλος τον τερματοφύλακα της Ίδας ο κ. Θεολόγου σφύριξε πρόωρα την λήξη της παρωδίας που παρακολουθούσαμε στα τελευταία λεπτα.
Τεράστια η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες και δεν αντέχει σε κριτική. Από την Πέλλα καλή παρουσία από τους Κηλίκη, Καραπίτα, Τανταλίδη και Κούμπου. Η ομάδα της Ίδας με τέτοια αγωνιστική εικόνα και μειονέκτημα έδρας στα play out πολύ δύσκολα θα κάνει την έκπληξη.
Έυκολη διαιτησία για τον κ. Θεολόγου και τους βοηθούς του.
Η σύνθεση: Πόπης, Κουτρογιάννης(Κούμπους), Βουσβούρης, Κορώνας, Καραπίτας, Μπουράκης(Μπρατσούδης), Καραμούζας, Τανταλίδης, Χαρμάνας, Ρίσκος(Τζιβελέκης), Κηλίκης.

  • Αν και καθημερινή μέρα οι φίλοι της Ίδας κατέκλυσαν το γήπεδο, ενώ αυτοί της Πέλλας πρέπει να έκαναν αρνητικό ρεκόρ δεκαετίας, με παρουσία  μόνο μιας ντουζίνας φιλάθλων.
  • Αρνητικό ρεκόρ και στην αποστολή της ομάδας, που αποτελούνταν από μόλις 15 ποδοσφαιριστές και τον Ουγκανέζωφ να είναι ο μόνος που δεν χρησιμοποιήθηκε.
  • Γάκης, Στάγκος, Μπιγλυκούδης, Βογιατζής, Καμπούρης, Τουλγαρίδης και Σαραφίδης, απουσίαζαν για τους δικούς του προσωπικούς λόγους ο καθένας.
  • Στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου τραυματίσθηκε ο Κουτρογιάννης και αντικαταστάθηκε.
  • Πέμπτο συνεχόμενο παιχνίδι με μηδέν παθητικό για την ομάδα μας, που διατηρεί την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος. Επίσης έχει και την δεύτερη καλύτερη επίθεση πίσω από τον Εδεσσαϊκό.
  • Άριστη η φιλοξενία της ομάδας της Ίδας.
  • Πηγαδάκια με φίλους της Πέλλας, της Ίδας αλλά και ουδέτερων φιλάθλων, είχαν να κάνουν με τους υπολογισμούς για τα play off και τα play out εν αναμονή των υπολοίπων αποτελέσμάτων της προτελευταίας αγωνιστικής.
  • Ένας μικρός χαμός γινόταν στις εξέδρες από τους ένθερμους φιλάθλους της, όταν η ομάδα της Ίδας περνούσε την σέντρα συνήθως με βαθιές γιόμες.
  • Ξέφραγο «αμπέλι» το γήπεδο και όποιος επιθυμούσε έμπαινε στον αγωνιστικό χώρο.
  • Μικρές ή μεγάλες διακοπές στο παίχνιδι, αφού οι μπάλες η όχι και πολύ ποιοτικές, εξαντλήθηκαν με τις αποκρούσεις των αμυντικών της Ίδας κυρίως να καταλήγουν στα χωράφια περιμετρικά του γηπέδου.
  • Φυσική «κερκίδα» από ένα ανάχωμα στη μια πλευρά του γηπέδου.
  • Κατά διαστήματα οι ποδοσφαιριστές μας περισσότερο μουρμούριζαν μεταξύ τους σε έντονους ή ήρεμους διαλόγους, παρά έπαιζαν ποδόσφαιρο.
  • Προφανώς και τα δύο τέρματα του γηπέδου δεν έχουν ύψος 2,44 όπως προβλέπεται, αλλά πολύ χαμηλότερο.
  • Την επόμενη και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου την ερχόμενη Κυριακή το πιθανότερο, η ομάδα μας αγωνίζεται στην Όρμα, ίσως στο σπουδαιότερο ματς της αγωνιστικής και του πρωταθλήματος όπως αυτό εξελίσσεται.
















7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ολοι αυτοι οι παιχτες που απουσιαζαν απο το παιχνιδι εχουν φυγει απο την ομαδα(εκτος του Γακη).Ξεκινησε την προετοιμασια με 28 παιδια η Πελλα και στο τελος δε συμπληρωνει 18 αδα.Δεν ειναι τυχαιο πως μολις ηρθε κ.Γυριχιδης αποχωρησαν τοσοι παιχτες.Οπως εστρωσες θα κοιμηθεις κ.Γυριχιδη.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΟΥΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΤΙ ΕΠΑΘΕ;ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΘΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ;ΣΤΑ ΜΠΑΡΑΖ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ;

Ανώνυμος είπε...

έλειπαν για προσωπικούς λόγους????? μηπως κάτι άλλο?

Ανώνυμος είπε...

ας κανουμε λίγο υπομονή.Και ο προπονητής μας αυτό κάνει.Ετοιμάζει μαντήλι.Καλο ταξίδι Γιαννη.Στην ευχή της παναγιας και να μας γραφεις.

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον φίλε 12.13 δεν άντεξαν να έχουν μικρή ή καθόλου συμμετοχή στα παιχνίδια της ομάδας.Καλά έκαναν και αποχώρησαν.

Ανώνυμος είπε...

Ειμαι φιλαθλος της Ίδας..Συγχαρητηρια για την δικαια νίκη της Πέλλας στο χθεσινό παιχνίδι..όντως η διαφορά δυναμικότητας των δυο ομάδων ήταν παραπάνω από εμφανή..Έχω μονο μια ενσταση..Η ομάδα της Ίδας ειναι πολύ καλήτερη από κάποιες άλλες ομάδες πού θα αγωνιστούν στα play out οποτέ δεν θα πρέπει να μας ξεγράφετε έτσι εύκολα..Καλή συνέχεια στην Πέλλα..

Πέτρος Κάνος είπε...

«...Η ομάδα της Ίδας με τέτοια αγωνιστική εικόνα και μειονέκτημα έδρας στα play out πολύ δύσκολα θα κάνει την έκπληξη...»
Μ' αυτή την εικόνα έγραψα, τώρα αν βελτιωθεί και τα καταφέρει εσείς το ξέρετε καλύτερα. Καλή επιτυχία στην Ίδα στα play out.