Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Ν.Πέλλας: Πέλλα - Ν.Μυλότοπος (0-1)1-3



Το όνειρο έγινε εφιάλτης! Η ομάδα μας ένα ναυάγιο, εμφανίστηκε πολύ κατώτερη των περιστάσεων για ένα τόσο σημαντικό αγώνα. Απροετοίμαστη, με το σύνολο των παικτών σε κακή μέρα, άτακτη, αβοήθητη, αδύναμη μοιραία έχασε ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία να στεφθεί κυπελλούχος. Δεν θα χρειαστεί να μπούμε εμείς σε λεπτομέρειες για το τι έφταιξε σήμερα και είχαμε αυτή την εικόνα. Ίσως και να μην μπορούμε να δώσουμε μια «λογική» εξήγηση γι' αυτό που παρακολουθήσαμε. Αλλά και δεν είναι αυτή η δουλειά μας και δεν βοηθάει κανέναν οποιαδήποτε βιαστική και εν θερμώ υποκειμενική κριτική ή άποψη. Η διοίκηση, ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές, πρέπει άμεσα να βρουν τις απαντήσεις και να διορθώσουν τα λάθη. Το πρωτάθλημα κρέμεται σε μία κλωστή... Ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω, το κύπελλο χάθηκε και δεν μπορούμε να μείνουμε για πολύ σ' αυτή την αποτυχία. Μεγάλη αποτυχία ναι δεδομένων των αναλογιών, όχι όμως καταστροφική για να ισοπεδώσει και να απαξιώσει ότι έχει καταφέρει αυτή η ομάδα, όχι μόνο φέτος, αλλά σε όλη την πορεία της τουλάχιστον τα τελευταία 4-5 χρόνια. Όλοι το θέλαμε πολύ αυτό το κύπελλο, αλλά δυστυχώς το ποδόσφαιρο έχει τους δικούς του άγραφους κανόνες... Και σήμερα μια ομάδα που φαινόταν κατώτερη και αουτσάιντερ στα μάτια των περισσοτέρων φιλάθλων πριν τον σημερινό παιχνίδι, κατέκτησε δίκαια το τρόπαιο.
Δεν θα υπάρξει πολύ λεπτομερής ανάλυση όλων των φάσεων του σημερινού τελικού. Διάθεση δεν υπάρχει για κάτι τέτοιο, αλλά και λίγη σημασία έχει πιστεύω για τους φίλους της ομάδας μας στην παρούσα φάση πως, πότε κι από ποιον χάθηκαν ευκαιρίες, ή αν υπάρχαν αμφισβητούμενες φάσεις που επηρέασαν την εξέλιξη και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα. Με δύο λόγια η νίκη του Νέου Μυλοτόπου ήταν πεντακάθαρη κι απόλυτα δίκαιη, ενώ η δική μας ομάδα με την εικόνα της δεν δικαιούταν τίποτα περισσότερο.
Στο πρώτο ημίχρονο μία ομάδα υπήρχε στο γήπεδο κι αυτή ήταν η ομάδα του Νέου Μυλοτόπου. Δεν εντυπωσίασε με την απόδοσή της, αλλά ήξερε τι ζητούσε στο γήπεδο, με πολύ καλό στήσιμο, καλή κίνηση και πειθαρχία στην ανάπτυξη αλλά και στην αμυντική της συμπεριφορά και δημιούργησε τις περισσότερες και καλύτερες ευκαιρίες. Σε μια αντεπίθεση μάλιστα κατάφερε να πετύχει και γκολ πέντε λεπτά πριν την λήξη του ημιχρόνου με τον Ρίτε, που εκμεταλεύθηκε την κακή αμυντική αντίδραση της Πέλλας, κι αφού πέρασε και τον Ουγκανέζωφ που επιχείρησε άστοχη έξοδο την έστειλε στα ανυπεράσπιστα δίχτυα.
Η ομάδα μας αλλού πατούσε κι αλλού βρισκόταν και δεν είναι άξιο απορίας που δεν έβγαλε ούτε μία συνδυαμένη προσπάθεια ενώ δεν έκανε και καμία σοβαρή φάση μπροστά στο τέρμα του Κατρατσέα, εκτός από μια δυνατή εκτέλεση φάουλ του Τανταλίδη που έδιωξε ο τερμαφύλακας των τυπικά φιλοξενουμένων.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε πιο ζωηρά για την Πέλλα που μετέφερε το παιχνίδι στο μισό γήπεδο, αλλά με τις περισσότερες προσπάθειες εντελώς ανορθόδοξα. Παραταύτα απείλησε τον Νέο Μυλότοπο με ισοφάριση σε δυο τρεις περιπτώσεις κυρίως από στημένα.
Ο Νέος Μυλότοπος που περισσότερο προσπάθησε να διαχειριστεί το 0-1, κέρδισε μια μονομαχία στο χωρο του κέντρου(όπως και τις περισσότερες σήμερα) και στην αντεπίθεση κέρδισε φάουλ σε καλή θέση. Φάουλ που εκτέλεσε με διπλή προσπάθεια για σουτ ο Γκότσης αφού το πρώτο προσέκρουσε στο τείχος, για να στείλει την μπάλα στο παραθυράκι του Ουγκανέζωφ και να γράψει το 0-2 στο 75ο λεπτό.
Το σοκ για την Πέλλα που είχε καλύτερη εικόνα μέχρι εκείνο το σημείο από την κακή του πρώτου μέρους, έγινε μεγαλύτερο όταν είδε τον Βουσβούρη να αποβάλλεται λίγα λεπτά αργότερα με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Παρόλη την άσχημη τροπή που πήρε το παιχνίδι, η ομάδα μας βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και κατάφερε να μειώσει το σκορ με κεφαλιά του Ταντα΄λίδη από φάουλ του Χαρμάνα και να ξαναμπει μ' αυτό τον τρόπο πάλι στην διεκδίκηση του τροπαίου.
Δημιούργησε και πάλι ανορθόδοξα όμως και χωρίς προσανατολισμό κάποιες επικίνδυνες καταστάσεις στο τέρμα του Κατρατσέα., μέχρι να έρθει το 90ο λεπτό και ο Ρίτε με παρόμοιο με το πρώτο γκολ τρόπο, να βάλει τέλος στα όποια όνειρα και φιλοδοξίες των φίλων που προς στιγμήν πήγαν να δημιουργηθούν με την μείωση του σκορ. Λίγο πριν και ο Νέος Μυλότοπος έμεινε με 10 ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Μύρτινα με δεύτερη κίτρινη. Τα δέκα λεπτά των δικαιολογημένων καθυστερήσεων που υπέδειξε ο κ. Τομίδης δεν απέφεραν τίποτα άλλο εκτός από κάποιες σπασμωδικές κινήσεις για κάποιο γκολ από την Πέλλα που δεν ήρθε ποτέ.
Η ομάδα μας πραγματοποίησε ίσως μια από τις χειρότερες φετινές εμφανίσεις της, με τον προπονητή μας να έχει την μερίδα του λέοντος στην όλη διαχείριση και φυσικά την εξέλιξη του παιχνιδιού. Αν ψάξουμε να βρούμε διακριθέντες, με αρκετή επιοίκεια θα αναφέρουμε τα ονόματα των Τανταλίδη, Μπουράκη και Ρίσκου, ενώ μεγάλη προσπάθεια έκαναν και οι Κορώνας, Κουτρογιάννης.
Ο Νέος Μυλότοπος άξιος κυπελλούχος μας κέρδισε κατά κράτος. Καλύτεροι οι Ρίτε, Γκότσης που έκαναν ότι ήθελαν και σμπαράλιασαν την μεσοαμυντική λειτουργία μας, κι από κοντά Τσόρμπας Β. και Νάτσης.
Άριστη η διαιτησία του κ. Τομίδη, των βοηθών κ.κ. Μιχάλογλου - Δεμερτζή και του 4ου.κ. Θεολόγου.
Περισσότερες λεπτομέρειες από τον τελικό, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε και τηλεοπτικά, αφού σήμερα το ματς καλύφθηκε από δύο τηλεοπτικά κανάλια το ΠΕΛΛΑ TV και το ΕΓΝΑΤΙΑ TV. Οι ώρες μετάδοσης θα ανακοινωθούν από τους υπεύθυνους προγράμματος των καναλιών.

Η συνθέσεις
Μ.Α. ΠΕΛΛΑΣ: Ογκανέζωφ, Κορώνας, Βουσβούρης, Τανταλίδης, Μπουράκης (Κούμπους), Καραμούζας (Ρίσκος), Κηλίκης, Τζιβελέκης (Καραπίτας), Χαρμάνας, Κουτρογιάννης, Γάκης.

Μ.Α. Ν. ΜΥΛΟΤΟΠΟΥ: Κατρατσέας, Νάτσης, Σαββάκης, Κατιρτζόγλου, Γρηγορίου, Τσόρμπας Ε., Τσόρπας Β. (Δουλκερίδης), Ρίτε, Γκότσης (Χαμαλίδης ), Οφίδης, Μυρτίνας.

  • Ιδανικές καιρικές συνθήκες, πλήθος κόσμου συνηγόρησαν σε μια πολύ πετυχημένη γιορτή για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Πέλλας.
  • Αν δεν ήταν καθημερινή μέρα, ίσως να την ζήλευαν και επαγγελματικά πρωταθλήματα...
  • Πολύ καλύτερα στη υγεία του είναι ο Γιώργος Τζιβελέκης που νοσηλεύεται στο Γ.Ν. Γιαννιτσών και αναμένεται και σήμερα να πάρει εξιτήριο, που αισθάνθηκε δυσφορία και αντικαταστάθηκε στο δεύτερο ημίχρονο.
  • Για μια ακόμη φορά οι πολυπληθείς φίλοι της Πέλλας εκκένωσαν τις εξέδρες με την λήξη του τελικού, κι έφυγαν με σκυμμένο το κεφάλι αφού η ομάδα μας δεν τα κατάφερε για τρίτη φορά να σηκώσει το τρόπαιο.
  • Την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή η Ε.Π.Σ. αποφάσισε την παρουσία γιατρού στο γήπεδο, με την προτροπή ανθρώπων της διοίκησης της Πέλλας.
  • Αποβολή από τον αγωνιστικό χώρο όπως και πέρσι για γνωστό παράγοντα του Νέου Μυλοτόπου. Λίγο αργότερα τον ακολούθησε και ο προπονητής κ. Λάζαρος Μακρίδης. Και οι δύο για έντονες διαμαρτυρίες στους διαιτητές.
  • Επεισόδιο στην κερκίδα με πρωταγωνιστές τον κ. Μακρίδη και μερίδας οπαδών της Πέλλας όταν αυτός αποβλήθηκε,  με τον πρώτο να προκαλεί αναίτια φραστικά και με χειρονομίες προς το μέρος τους. Όπως έγινε αργότερα γνωστό, οι διαμαρτυρίες και η έκρηξη ήταν κατά του αρχιδιαιτητή κ. Χαρίση. Οι ψυχραιμότεροι έβαλαν τέλος σε όποια παρεξήγηση πήγε να δημιουργηθεί.
  • Την απονομή έκανε ο πρόεδρος της ένωσης Πέλλας κ. Νουσηκύρου. 
  • Δεύτερη συνεχόμενη κατάκτηση κυπέλλου για τον Νέο Μυλότοπο, με αντίπαλο την δική μας ομάδα.
  • Το ερχόμενο Σάββατο η ομάδα μας αντιμετωπίζει την Άψαλο για το πρωτάθλημα, στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της κανονικής περιόδου.





















6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μέλη της διοίκησης έλεγαν τις προηγούμενες μέρες ότι το κύπελλο είναι σίγουρο. Η μπάλα τιμωρεί. Αντί να κρατήσουν προσγειωμένους τους ποδοσφαιριστές ετοίμαζαν φιέστες!Κρίμα για άλλη μια φορά. Η καλύτερη ομάδα αποδεικνύεται στο γήπεδο και όχι στα λόγια των καφενείων!

Ανώνυμος είπε...

καποιος να πει στο Μακριδη ότι εχει γίνει γραφικος και οτι επειδη χρωσταει χάρη στο Πολατιάν μην το παρατραβαει.

Ανώνυμος είπε...

ετοιμο να σκασει είναι .....

Ανώνυμος είπε...

παιδια να αγαπατε την ομαδα μας και αφηστε αυτα τα κατινιστικα.






Ανώνυμος είπε...

Πως καταφέρατε και πιστέψατε οτι είστε φαβορί είναι απορίας άξιο. Μόνοι σας πιστέψατε οτι ο νταμπλούχος περισυ Ν.Μυλότοπος είναι αουτσάϊντερ .. το μεγάλο στόμα ποτέ δεν κάνει καλό.

Ανώνυμος είπε...

φίλε 3.27 γνωρίζαμε ότι ο Μυλότοπος έχει απομείνει με 12-13 ποδοσφαιριστές,υπηρχε αδιαφορία,και άλλα ακόμα και έλλειψη προπονήσεων .όλα αυτά είναι λογικό να σε κάνουν να πιστέψεις ότι σε τέτοιος γολγοθά (και τελικό) ο Μυλότοπος δεν μπορεί να έχει βλέψεις.Εκτός κι αν....έχουν υπερφυσικές δυνάμεις .Διαφωνείς?