Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

ΝΕΑ ΠΕΛΛΑ - ΠΕΛΛΑ (0-2)0-3

«Κατ' ευφημισμόν» και ντέρμπι «στα χαρτιά» αποδείχθηκε ο σημερινός αγώνας της ομάδας μας στην Νέα Πέλλα. «Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε...» θα ήταν η κατάλληλη φράση να περιγράψει την εικόνα του σημερινού αγώνα. Μια ομάδα υπήρχε στο γήπεδο η Πέλλα, κι έστω κι αν δεν χρειάστηκε να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης, κατάφερε να κάνει εύκολο, κάτι που φαινόταν τουλάχιστον σοβαρό εμπόδιο εκ των προτέρων.
Στην ποιότητα της Πέλλας, η γηπεδούχος προσπάθησε να αντιπαραβάλλει την δύναμη και το πάθος, αλλά το γρήγορο σχετικά τέρμα του Τανταλίδη μετά από σύγχιση και σουτ μέσα από την περιοχή στο 15', έκοψε την φόρα της πρόωρα. Από κει και μετά η Πέλλα πατούσε καλύτερα στο γήπεδο έχοντας κερδίσει όλες τις μονομαχίες στο κέντρο και δημιουργώντας παράλληλα πιο πολλές επιθέσεις. Λίγο το βαρύ γήπεδο, λίγο η κακή τελική πάσα δεν επέτρεπαν στην Πέλλα να κάνει πολλές ευκαιρίες στο τέρμα της Νέας Πέλλας. Με τους Κηλίκη κυρίως και τους Κουτρογιάννη, Καμπούρη κατά δεύτερο λόγο, η Πέλλα είχε κάποιες καλές στιγμές χωρίς όμως αποτέλεσμα. Αποτέλεσμα όμως έφερε και πάλι μια σύγχιση στην περιοχή της Νέας Πέλλας, με τον Κηλίκη να προλαβαίνει τους πάντες και να διπλασιάζει τα τέρματα των φιλοξενούμένων με την συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου. Για την γηπεδούχο, οι γιόμες στην περιοχή της Πέλλας και ο κακός αγωνιστικός χώρος, δημιούργησαν δυο προυποθέσεις ευκαιρίας, με σημαντικότερη αυτή του Μπάσδου που δεν πρόλαβε να πλασάρει σωστά τον Ουγκανέζωφ, με αποτέλεσμα να απομακρύνουν οι αμυντικοί. Ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο, αλλά με ξεκάθαρη εικόνα νικητή για τους φιλοξενούμενους.
Το δεύτερο ημίχρονο ήταν χειρότερο από το πρώτο μέχρι το 70ο λεπτό, αφού το παιχνίδι είχε μεταφερθεί στο κέντρο και η Νέα Πέλλα παρά το εις βάρος της 0-2 δεν ρίσκαρε παίζοντας πιο ψηλά. Η φιλοξενούμενη με την ασφάλεια του αποτελέσματος πρόσεχε πιο πολύ τα νώτα της, κι έβγαινε όποτε μπορούσε σε αντεπιθέσεις. Απόρροια της παραπάνω τακτικής των δύο ομάδων ήταν να δούμε για περισσότερο από 25' κακό θέαμα όπου κυριαρχούσαν τα δυνατά μαρκαρισμάτα εκατέρωθεν. Όσο περνούσε η ώρα η Νέα Πέλλα αποφάσισε να ρισκάρει παραπάνω, αλλά η Πέλλα ήταν αυτή που δημιούργησε 5-6 πολύ καλές ευκαιρίες για ένα τρίτο τέρμα, με πρωταγωνιστές τους Κηλίκη, Ρίσκο, Καραπίτα, Τουλγαρίδη και Κούμπου. Σε μια απ΄ αυτές και ύστερα από ωραία αντεπίθεση όπου η Πέλλα έκρυψε την μπάλα, αυτή έφτασε στα πόδια του Ρίσκου, ο οποίος μέσα από την περιοχή και από θέση δεξιά, υποδειγματικά πλάσαρε τον εξελθόντα τερματοφύλακα, για να γράψει 15 λεπτά πριν την λήξη το τελικό 0-3  Η Πέλλα ζήτησε κι ένα τέταρτο τέρμα, αλλά οι μια δυο ευκαιρίες που δημιούργησε δεν δεν βρήκαν τελικά στόχο. Η Νέα Πέλλα στο δεύτερο ημίχρονο έδειξε ότι δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό της Πέλλας και οι 2-3 επισκέψεις στα καρέ των φιλοξενούμένων με τους Παπαδόπουλο και Μπάσδο, δεν μπορούν να θεωρηθούν ότι απείλησαν ιδιαίτερα. Το τελικό σφύριγμα βρήκε την Πέλλα να κερδίζει και το πολύτιμο τρίποντο και το «γόητρο».
Η ομάδα μας μπορεί να μην έθελξε με την απόδοση της, όμως έδειξε πειθαρχία, αποφαστικότητα και κλάση, ξέροντας τι ζητούσε απ' αυτό το παιχνίδι με άριστο στήσιμο και σωστή διαχείριση από τον κ. Γυριχίδη. Καλύτεροι από την ομάδα μας οι Κηλίκης, Γάκης, Καμπούρης, Καραπίτας. 
Η Νέα Πέλλα δεν κατάφερε να δείξει σήμερα τις αρετές προηγούμενων εμφανίσεων, αλλά αυτό δεν μπορεί επουδενί να επισκιάσει την πολύ καλή φετινή της πορεία.
Πολύ καλός ο κ. Τσίπας, κι από κοντά η κα Μήτρου σε απόδοση. Ο κ. Αποστολούδας σε κακή μέρα έκοψε σε 2 περιπτώσεις με ανύπαρκτα όφσαϊντ δύο πολύ καλές επιθέσεις με καλές προυποθέσεις της Πέλλας.
Η σύνθεση: Ουγκανέζωφ, Κούμπους, Κορώνας, Τανταλίδης, Γάκης, Μπουράκης(Τουλγαρίδης), Καραμούζας(Μπρατσούδης), Καμπούρης(Καραπίτας), Κουτρογιάννης, Ρίσκος, Κηλίκης.

  • Κατάμεστες οι εξέδρες του γηπέδου της Νέας Πέλλας, στην πλειοωηφία τους φίλοι της Πέλλας.
  • Καλός καιρός με ηλιοφάνεια, αλλά ένας πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο από τις βροχές της προηγούμενης εβδομάδας.
  • Ήρεμα τα πνεύματα σχετικά στον αγωνιστικό χώρο με ελάχιστες εξαιρέσεις από κάποιους πιο «θερμόαιμους» ποδοσφαιριστές, ενώ στην κερκίδα δεν θύμιζε σχεδόν τίποτα από την έντονη ατμόσφαιρα παλαιότερων ετών.
  • Στα αξιοσημείωτα  η επίσημη επανεμφάνιση του Άγγελου Τουλγαρίδη μετά τον άτυχο τραυματισμό του πέρσι στον Προφήτη Ηλία και παραλίγο να χριστεί και σκόρερ λίγο πριν το τέλος.
  • Ο τρόπος πανηγυρισμού της προηγούμενης αγωνιστικής μπορεί να ήταν απόλυτα δικαιολογημένος, όμως σήμερα εκτός από τις «γωνίες» του γηπέδου, υπήρχαν περισσότεροι από 100 φιλάθλους της Πέλλας και στην κερκίδα και τα γκολ ήταν αρκετά για να τους αφιερωθεί τουλάχιστον ένα. Κάποιοι «γωνιακοί» φίλαθλοι το δικαιολογούν για τους δικούς τους λόγους, αλλά ας μας επιτρέψουν να έχουμε και μεις οι «άλλοι» φίλαθλοι την δική μας άποψη και να μας ξενίζει λίγο. Αυτό δεν επιβάλλεται βέβαια και είναι απόλυτο δικαιώμα των παικτών που και πως αισθάνονται να πανηγυρίσουν, αλλά αυτό έχει κι άλλες παραμέτρους που σίγουρα δεν ανήκουν στην δικαιοδοσία των παικτών να τις κρίνουν. Υπάρχουν άλλοι που μπορούν αν θέλουν να το διαχειριστούν.
  • Εξέτισε ο Γιώργος Τζιβελέκης την τιμωρία του και είναι πλέον στην διάθεση του κ. Γυριχίδη.
  • Και Κώστας Χαρμάνας ήταν απών σήμερα από την αποστολή, εξαιιτίας του γάμου του που τελέσθηκε χθες. Βίον Ανθόσπαρτον Κώστα!
  • Ένα γουρουνόπουλο κι ένα κουνέλι κλήρωσαν σήμερα οι άνθρωποι της Νέας Πέλλας στην ανάπαυλα του ημιχρόνου. Από που ήταν οι τυχεροί μην ρωτάτε, αφού γράφτηκε παραπάνω από που ήταν η πλειοψηφία των φιλάθλων...
  • Η ομάδα μας ξεκουράζεται την επόμενη αγωνιστική αφού θα εκτίσει το ρεπό της και υπάρχει η πιθανότητα αυτή η αγωνιστική να ήταν η τελευταία πριν από την επόμενη, που την βρήκε και πάλι μόνη πρώτη στην κορυφή.
  • Την μεθεπόμενη αγωνιστική με την έξοδο στο Μάνδαλο, κλείνει μια σειρά αρκετά δύσκολων και επίπονων αγώνων για την ομάδα μας.










Δεν υπάρχουν σχόλια: