Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

ΠΕΛΛΑ - ΑΨΑΛΟΣ (1-0)5-0

Σήμερα βγήκε μια αγωνιστική «υποχρέωση» και μαζί μερικά «απωθημένα» όσων είχαν την ανάγκη να τα βγάλουν και τα κρατούσαν για πολύ καιρό μέσα τους. Όπως για παράδειγμα ο προπονητής και κάποιοι «βασικοί» ποδοσφαιριστές που έψαχναν την «εξιλέωση» και τα «ξόρκια» της κάκιστης εμφάνισης στο κύπελλο, αλλά και κάποιοι «παραγκωνισμένοι» που ήθελαν να δώσουν «απαντήσεις» με πολλούς αποδέκτες. Σημείο αναφοράς και ποδοσφαιριστές που ήδη έθεσαν εαυτούς εκτός ομάδας, δείχνοντας τη μεγάλη δυσαρέσκεια τους σε προπονητή και διοίκηση, είτε με την παρουσία τους στην κερκίδα, είτε με την απουσία τους. Μερίδας φιλάθλων επίσης, που η «κριτική» τους είναι πιο «προσιτή» και «άμεση» στο γήπεδό μας, παρά στο αχανές δημοτικό στάδιο Γιαννιτσών. Υπάρχει και μια ιδιαίτερη κατηγορία φιλάθλων που την άφησα τελευταία και που τη συναντάμε πιστεύω σε όλες τις ποδοσφαιρικές ομάδες του πλανήτη, αυτή των "πατεράδων" που αποδοκίμασε έντονα και επικριτικά τον προπονητή για την διαχείριση των νεαρότερων ποδοσφαιριστών την φετινή αγωνιστική περίοδο και ιδιαίτερα των παιδιών τους. Το «εξιλαστήριο θύμα» όλων των παραπάνω, η Άψαλος, που έφυγε από την Πέλλα μ' ένα βαρύ σκορ το οποίο δεν άξιζε με την εικόνα που παρουσίασε...
Το πρώτο ημίχρονο ήταν «παράταση» της εμφάνισης του κυπέλλου και μοιραία σκόρπισε αγανάκτηση και δυσφορία σε όλους. Οι αντιδράσεις νωχελικές όμως, αφού το περισσότερο κουράγιο και διάθεση ακόμη και για αποδοκιμασία, μάλλον εξαντλήθηκαν πριν τέσσερις μέρες στα Γιαννιτσά.
Χάθηκαν κάποιες απίστευτες ευκαιρίες, δείγμα της κάκιστης ψυχολογίας και το γκολ του Κηλίκη πέντε λεπτά πριν την λήξη του ημιχρόνου μετά από την πολύ καλή κάθετη πάσα του Τανταλίδη, μάλλον δεν έλυσε και πολλά προβλήματα. Σκορ ημιχρόνου 1-0...
Η εικόνα στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου δεν άλλαξε, αν και η Άψαλος ανέβηκε λίγο πιο ψηλά μήπως και μπορέσει να βρει τρόπους να απειλήσει με ισοφάριση. Όμως η φιλοξενούμενη με 12 μόλις ποδοσφαιριστές αποστολή και μάλιστα νεαρούς και άπειρους, δεν είχε τις λύσεις να κάνει κάτι παραπάνω από μια καλή κυκλοφορία, αρκετή κίνηση και μεγάλη μαχητικότητα. Μ' αυτά και μ' αυτά κράτησε το 1-0 μέχρι το 75ο λέπτο, οπότε σε μια καλή αντεπίθεση της Πέλλας και σέντρα ακριβείας τους Κηλίκη ο Μπιγλυκούδης με περίεργο σουτ κρέμασε τον τερματοφύλακα κι έγραψε το 2-0 «τελειώνοντας» ουσιαστικά το παιχνίδι. Το τελευταίο τέταρτο είδαμε ότι δεν είδαμε στα προηγούμενα 75 λεπτά από την ομάδα μας. Γρήγορο ποδόσφαιρο, πολλές φάσεις και τρία γκολ. Ο Ρίσκος με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Κηλίκη έκανε το 3-0, το 4-0 με τον Καραμούζα με δυνατό γωνιακό σουτ έξω από την περιοχή και το τελικό 5-0 από προβολή του Μπουράκη στο ύψος του πέναλτι σε σέντρα σουτ του Ρίσκου.
Μέτρια εμφάνιση αλλά ιδιαίτερα παραγωγική για την ομάδα μας. Ακόμα και σούπερ εμφάνιση να έκανε σήμερα η ομάδα μας, θα ήταν καταδικασμένη «προκατειλημένα» να απαξιωθεί. Καλύτερος από την ομάδα μας ο Ρίσκος και MVP ο Μπιγλυκούδης που ήταν η «χρυσή» αλλαγή. Η Άψαλος αξιόμαχη και φιλότιμη, αλλά χωρίς πολλές φιλοδοξίες πέραν της αξιοπρεπούς εμφάνισης την οποία χάλασε όμως η έκβαση και η έκταση του σκορ.
«Εύκολη» και καλή η διαιτησία του κ Ροδοβίτη και των βοηθών του.
Η σύνθεση: Πόπης, Κούμπους(Μπιγλυκούδης), Τανταλίδης, Κορώνας, Γάκης, Μπρατσούδης(Χαρμάνας), Κουτρογιάννης, Καραμούζας, Μπουράκης, Ρίσκος, Κηλίκης(Βογιατζής)

  • Ελάχιστος ο κόσμος σήμερα στο γήπεδο. «ΜωσαΙκό» αντιδράσεων στην κυριολεξία!
  • Πέντε φίλοι της Αψάλου έκαναν το ταξίδι στην Πέλλα.
  • Πολλές απουσίες, στην αποστολή, στην ενδεκάδα, στη διοίκηση πλέον, αλλά και στην κερκίδα.
  • Πηγαδάκια στην κερκίδα στην ανάπαυλα, προφανώς για αναλύσεις όλων των τελευταίων εξελίξεων στην ομάδα μετά την απώλεια του κυπέλλου.
  • Εκτός αποστολής σήμερα έμειναν οι Ουγκανέζωφ, Τζιβελέκης και Βουσβούρης.
  • Ο Καμπούρης μάλλον μας «τέλειωσε» για την φετινή περίοδο, σίγουρα ο Τουλγαρίδης που ζήτησε να φύγει και οι δύο με πικρίες και παράπονα στο πρόσωπο του κ. Γυριχίδη, αλλά και της διοίκησης.
  • Οι "πατεράδες" που προαναφέρθηκαν παραπάνω περίμεναν την εξέλιξη του αγώνα και τις αλλαγές, με το σφύριγμα της λήξης άλλους να βρίσκει πιο ήρεμους κατά κάποιον τρόπο, κι άλλους έξαλλους να διαμαρτύρονται έντονα προς τον κ. Γυριχίδη.
  • Πολλά λέγονται και ακούγονται για μια «περίεργη» κατάσταση στον σύλλογο και άσχημο κλίμα, αλλά δεν είναι της ώρας να συζητηθούν τέτοια θέματα, λίγες αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος, κι αφού η διοίκηση πιστεύει και δηλώνει ότι διαχειρίστηκε την κρίση μετά την απώλεια του κυπέλλου και δεν υφίσταται θέμα δραστικών αποφάσεων και ενεργειών.
  • Σε μια βδομάδα τελειώνει η κανονική περίοδος και τα συνεχόμενα παιχνίδια δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για «άλλα»...
  • Πάντως όσοι δεν μπορούν να κάνουν καλό, ας αποφεύγουν τουλάχιστον να κάνουν κακό. Στο τέλος όλοι κρίνονται...
  • Για να σωθούν τα play off η ομάδα μας πρέπει να πάρει τουλάχιστον 4 βαθμούς στα δύο τελευταία παιχνίδια. Φέτος δεν έδειξε να έχει πρόβλημα με ανάλογους αντιπάλους που μάχονται για την αποφυγή του υποβιβασμού.
  • Η ομάδα μας αντιμετωπίζει την Ίδα την Τετάρτη στην εμβόλιμη προτελευταία αγωνιστική, η οποία χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα κρίσιμη για πολλές ομάδες και την εξέλιξη του πρωταθλήματος.


















13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΙΝΗΤΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ.

ο μπαμπακας είπε...

εγω λεω να κανουμε αιτημα στην ενωση η ομαδα μας κατ εξαιρεση να παιζει τους αγωνες της σε 3 45λεπτα για να μπορουν να παιζουν ολοι.ακομη και οι φιλαθλοι και οι πατεραδες και οι θειοι...σαν δεν ντρεπομαστε λεω εγω!!!!ολοι νομιζουν οτι οι κανακαρηδες τους ειναι ο μεσι και ο ροναλντο και δεν κοιτανε που δεν αξιζουν οχι στην πελλα αλλα ουτε στην αγροσυκια να παιξουν μερικοι.εκτος αν θελουν να καταντησει η ομαδα μας σαν την αψαλο και την καλη με «παιδια απ το χωριο».ας καταλαβουν ορισμενοι οτι σε ομαδα που κανει πρωταθλητισμο και θετει στοχους υψηλους θα παιζουν οι καλυτεροι και μακαρι ολα αυτα τα παιδακια να γινουν αυριο αυτοι οι καλυτεροι.για να γινει ομως αυτο πρεπει να δουλεψουν πολυ και να μιλανε λιγο

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά πολύ γκρίνια για το κύπελλο που στο φιναλε ήταν ένα παιχνίδι. Δηλαδή πλέον δεν μας μοιάζουν τα μπαράζ και δημιουργούμε τέτοια προβλήματα; Κοίταξε να κερδίσουμε ιδα όρμα εκτός και να κάνουμε την προσπάθεια μας για άνοδο

Ανώνυμος είπε...

Η ΟΜΑΔΑ ΘΕΛΕΙ ΑΚΟΜΑ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΡΑΖ.ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΜΕ ΠΑΟΚ Η ΑΡΙΔΑΙΑ ΧΑΣΕΙ.ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΜΕ ΙΣΟΠΑΛΛΙΑ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΕΙ.ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟ ΡΙΖΑΡΙ ΘΑ ΤΟ ΔΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΚΡΙΒΟΜΕΝΟ.ΑΡΑ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ.ΤΕΛΟΣ Η ΓΚΡΙΝΙΑ

Ανώνυμος είπε...

απ τη μιά κάποιοι είναι περαστικοί και τους χαιδεύετε,απ τν άλλη δεν θέλετε τους μικρούς μας.Είμαστε καμιά επαγγελματική ομάδα που μπορεί να κρατήσει τόσους μισθοφόρους? κάποια νέα παιδιά θέλει το χωριό μέσα τπτ άλλο. Κι ο Γυρι προσωρινός είναι.

Ανώνυμος είπε...

1.43 kala ta les alla//h omada uelei 4 kaloys empeiroys gia sthrigmata kai mikroys poy ua doyleyoyn.ayta kai telos.kai ante kai phges mparaz toy xronoy pali a1 ua eisai.apotelesma 0.

Ανώνυμος είπε...

Μπαμπάκας κάτσε βλέπε εσύ όλους αυτούς τους μισθοφόρους να περπατάνε στο κύπελλο και να χάνει η ομάδα. Αντί να κάθεσαι να βλέπεις παιδιά απο το χωριό για να παίζουν για αυτήν την ομάδα και όχι για τα λεφτά. Και δέν μιλάω για 11 παίχτες απο την πέλλα. Αλλα αν θες να λέγεσαι ΠΕΛΛΑ δεν γίνεται να παίζουν 11 ξένοι!! Και γνωρίζω καλά οτι δεν υπάρχουν πολλοί παίχτες χωριανοί. Αλλά οσοι αξίζουν πρέπει να παίζουν και όχι κάποιοι μισθοφόροι. Και οι μικροί αν δεν πάρουν τώρα παιχνίδια στα πόδια τους πότε θα πάρουν?? Αυτό απο κάποιους παλιούς ποδοσφαιριστές της ομάδας για να μήν ψάχνεστε!!

Unknown είπε...

Εσύ που γράφεις σαν μπαμπά κας ξέρεις που φύγαμε από τον γιριχιδη πάνω από 12 ποδοσφαιριστές ???ξερεις ο ´´χεστης´´ γιριχιδης ούτε μετα από το 3-0 δεν τόλμησε???
Ξέρεις οτι στο κύπελλο μόλις είδαν την 11αδα είπαν στα γιαννιτσα οτι θα χάσουμε???.
Αλλα τι περιμένεις ´´μπαμπακα ´´ κοψε φάτσα βγάλε συμπέρασμα .ειδες τον προπονητή του μύλο τόπου τι εμφάνιση είχε στον τελικό είδες και τον γιριχιδη!!!.
Υπάρχουν και ορισμένες λεπτοτητες που ο κοουτς δεν τις έχει !!! Φύγε από την ιστορική αυτή ομάδα να γλυτωσουμε επιτέλους.

Ανώνυμος είπε...

Αυτός ο μπαπακας μήπως πληρώνεται από γιριχιδη

ο μπαμπακας είπε...

προς ανωνυμο 2:17
φιλε μου σ αυτο που λες δεν διαφωνω καθολου το αντιθετο μαλιστα.αυτο ομως ειναι θεμα διοικησης για το τι ομαδα θελει.ειναι θεμα σχεδιασμου και στοχων.μια ομαδα με παιδια δικα μας μονο ειμαι σιγουρος πως ποτε δεν θα εφτανε σε σημειο να παιζει τελικους και να ειναι καθε χρονια στην πρωτη τριαδα-τετραδα.δες ομαδες μ αυτο το μοντελο.ολες παλευουν για να σωθουν.το να κανουμε μια ομαδα με δικα μας παιδια το θελω αλλα πρεπει να καταλαβουν και ορισμενοι οτι μια τετοια ομαδα θα ειναι περιορισμενων δυνατοτητων.

προς σταχτοπουτα
1ον αφου εισαι τοσο καλος και αδικισε απο τον προπονητη γιατι δεν πας στον μακριδη στον μυλοτοπο να δειξεις την αξια σου;το ποσο ξερεις απο ποδοσφαιρο φαινεται απο τα γραφομενα σου οταν κρινεις εναν προπονητη απο την φατσα και την εμφανιση του.
2ον.το οτι δεν επαιξες στον τελικο δεν μου λεει τιποτα.μαλλον δεν παιζεις και στο πρωταθλημα.γιατι αραγε;μηπως ο προπονητης τα εχει μαζι σου η μηπως εισαι αμπαλλος;

προς ανωνυμο 2:39
δεν πληρωνομαι απο κανεναν.αντιθετως πληρωνω εισητηριο και βενζινες για να ειμαι κοντα στην ομαδα μεσα εξω.να μας πουν αυτοι που βγαινουν και κραζουν ομως αν δεν ηταν τα παιδακια τους στην ομαδα θα πατουσαν το ποδι τους στο γηπεδο;

εν κατακλειδι σκοπος του πρωτου μου μυνηματος δεν ηταν ουτε να υπερασπιστω τον προπονητη ουτε να χαιδεψω την διοικηση.σκοπος ηταν να τεθουν προβληματισμοι για το τι ομαδα θα κανουμε στο μελλον.και καλο θα ειναι ολοι οι μπαμπαδες και οι θειοι και λοιποι συγγενεις το καλοκαιρι οταν γινετε συνελευση για την ομαδα να ειναι παροντες και να μιλισουν εκει.να προτεινουν λυσεις και οχι στο τελος της σεζον και αναλογως με το αν θα παιζει η οχι το παιδι τους να ουρλιαζουν κατα δικαιων και αδικων.

Ανώνυμος είπε...

(2,17) μπαμπάκα συμφωνώ με την απάντηση σου!! Δέν είπα 11 παίχτες απο το χωριό απλώς 5-6 χωριανοί που είναι φέτος στην ομάδα δεν σου βάζω όλους όσους είναι γιατί ειναι παραπάνω αυτή την στιγμή, θα μπορούσαν να είναι σε κάθε παιχνίδι βασικοί!! Και αν γίνει μάζωξη πιστεύω ο,τι υπάρχει μια καλή και άξια 11αδα χωριανών που μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό (μικροί - μεγάλοι) Όσο για το παιχνίδι του κυπέλου αναφέρθηκα πιο πάνω!!

Ανώνυμος είπε...

δεν εχω εμπιστοσύνη πως ότι χτίσαμε θα έχει συνέχεια με το Γυριχ.Τόσο μπορεί ο άνθρωπος τόσο κάνει.Κι ας τελειώσει η καραμέλα ότι το χωριό δεν έχει άξια παιδια ταλαντούχα και για εντεκάδα.Και να ξέρετε ότι οι μπαμπάδες αυτοί έρχοντε στο γήπεδο μας και πληρώνουν ειστήριο.

Ανώνυμος είπε...

Στον πάγκο της Πέλλας όλη τη χρονιά καθόντουσαν άτομα τα οποία ήταν περισσότερο χρήσιμα από αρκετούς μισθοφόρους....άτομα τα οποία ζήτημα να έχουν χάσει 2 προπονήσεις και άτομα που σχεδόν πάντα όταν συμμετείχαν έκαναν αισθητή την παρουσία τους με την απόδοση τους...βάλτε μυαλό και μην τα νέα παιδιά της ομάδας και κυρίως τους Πελλιώτες...Βάλτε μυαλό και μην αναγκάσετε τον κόσμο να σιχαθεί τις Κυριακές και να είναι οι κερκίδες άδειες...!!!