Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Η βαθμολογία της Α1 και η επόμενη αγωνιστική

Μάχη στην κορυφή, κόλαση στην ουρά! 
Πέλλα και Αλμωπός δείχνουν να είναι οι τελικοί μονομάχοι για την πρωτιά μέχρι και την τελευταία αγωνιστική, ενώ ξεχώρισαν και τα «γαλάρια απ' τα ζυγούρια» όσον αφορά την 4αδα των play offs.
Πέντε ομάδες θα κονταροχτυπηθούν για την αποφυγή των play out, η καθεμία με τις δικές της μαθηματικές ή ρεαλιστικές πιθανότητες. Κανείς δεν μπορεί ακόμη να πει με σιγουριά, ποια θα είναι αυτή που θα αποφύγει τελικά την «βάσανο» των play out, όπως και κανείς δεν μπορεί να καταδικάσει κάποια ότι δεν έχει ελπίδες. Εικασίες πολλές, αλλά το ποδόσφαιρο πολλές φορές διαψεύδει τα προγνωστικά...
Η Πέλλα με το εύκολο πέρασμα από την Νέα Πέλλα, διατηρήθηκε μόνη πρώτη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, βγάζοντας ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα. Βέβαια όχι ότι είναι «περίπατος» από δω και τώρα, αλλά το πρόγραμμα γίνεται λίγο πιο «βατό», έχοντας όμως στις 20 αυτού του μήνα και τον τελικό κυπέλλου.
Η Αριδαία με την νίκη-τυπική διαδικασία επί της Όρμας, εξακολουθεί να κρατά την κατάσταση στα πόδια της, εκμεταλευόμενη το ρεπό της ομάδα μας την επόμενη αγωνιστική. Αλλά δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι μέχρι το τέλος, τώρα που η μπάλα «καίει» περισσότερο.
Ο Ν.Μυλότοπος επανήλθε στις νίκες με το πειστικό 4-2 επί του Εδεσσαϊκού και ψάχνει το καλύτερο πλασάρισμα στις λιγοστές αγωνιστικές που απομένουν. Έχει κατά νου και το τελικό κυπέλλου και μάλλον στην παρούσα φάση, προετοιμάζεται περισσότερο γι' αυτόν, αφού στο πρωτάθλημα περιμένει μικρά «θαύματα» για να αλλάξει κάτι.
Ο Προφήτης Ηλίας εξέτισε εντελώς «αναίμακτα» το ρεπό του, αφού όλοι οι αντίπαλοι που τον απειλούσαν έχασαν. Μάλλον το βάρος πέφτει στην καλύτερη ετοιμότητα για τα play off και τίποτα περισσότερο.
Και με την Βούλα αδιάφοροι πλέον, ο Εδεσσαϊκός που έχασε με κάτω τα χέρια στον Ν.Μυλότοπο, το Μάνδαλο που έχασε εντός από το Ριζάρι κι έδειξε «ανέτοιμο» για τα φετινά play off και η Νέα Πέλλα που δεν προέβαλλε σοβαρή αντίσταση στην Πέλλα.
Το Ριζάρι με το διπλό «αστροπελέκι» στο Μάνδαλο ξεκαθάρισε την «μπουγάδα» της παραμονής, κάτι που ήταν αναμενόμενο αργά ή γρήγορα με την καλή ομάδα που επέδειξε κατά περιόδους στο φετινό πρωτάθλημα.
Από δω και κάτω ο «χορός των δαιμόνων» για την αποφυγή των play out!
Η Όρμα όπως το έχουμε πει από καιρό και το βλέπαμε να έρχεται, έχασε την διαφορά που είχε ανακτήσει από την ζώνη των play out. Δεν ήταν μόνο η σημερινή ήττα στην Αριδαία, σ' ένα τρίποντο ή βαθμό που δεν υπολόγιζε ποτέ, όσο το δύσκολο πρόγραμμα μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.
Ο ΠΑΟΚ που μαζί με την Κρύα Βρύση είναι οι κερδισμένοι της αγωνιστικής με τις νίκες επί της Αψάλου και Καλής αντίστοιχα, δείχνει πιο διαβασμένος και πιο έμπειρος να διεκδικήσει την απεύθειας παραμονή του. Η Κρύα Βρύση δήλωσε παρούσα στην μάχη, αλλά μόνη της την έχει καταφέρει «άνιση» εξ αρχής με τον πρότερο «άτιμο» βίος της... 
Αν ρωτούσαμε ποια ομάδα του πρωταθλήματος έχει χύσει τις περισσότερες φορές την καρδάρα με το γάλα, σίγουρα οι περισσότεροι που γνωρίζουν καλά την κατηγορία, θα έλεγαν ο Εξαπλάτανος. Αντί να «σκοτώνει» τις ομάδες με τους ίδιους στόχους στην έδρα τoυ, της δίνει «το φιλί της ζωής»! Ακόμη μία εντός έδρας ισοπαλία με την Ίδα αυτή τη φορά και τρεχάτε ποδαράκια μου πάλι... Πάντως έχει τις περισσότερες πιθανότητες μαζί με τον ΠΑΟΚ κατά την άποψή μου, για την αποφυγή των play out.
Η Ίδα «τσίμπησε» τον βαθμό στον Εξαπλάτανο, αλλά δεν έγιναν και πολύ καλύτερες οι προοπτικές της. Ήταν η πρώτη της ισοπαλία στο φετινό πρωτάθλημα....
Άψαλος και Καλή παίζουν πλέον για την αξιοπρέπειά τους, κι αυτό είνα σημαντικό. Η πρώτη δυσκόλεψε τον ΠΑΟΚ και η δεύτερη σκόραρε μετά από καιρό με αντίπαλο την Κρύα Βρύση.
Με την ομάδα μας να εκτίει το ρεπό της, το ενδιαφέρον εστιάζεται σε δύο γειτονικά ντέρμπι την επόμενη αγωνιστική. Το πρώτο στην Αλμωπία Όρμα - Εξαπλάτανος που είναι «ο θάνατός σου ή ζωή μου» και το δεύτερο στον Προφήτη Ηλία στο ντέρμπι γοήτρου με το Μάνδαλο, με τις μνήμες νωπές στα όσα διαδραματίσθηκαν στο παιχνίδι του πρώτου γύρου με το σφύριγμα της λήξης. Μεγάλης βαθμολογικής σημασίας και το Ίδα - ΠΑΟΚ, όπου αναμένεται να πέσουν κορμιά!

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ Α1 - 25η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΟΜΑΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
ΤΕΡΜΑΤΑ
Ν -- Ι -- Η
ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ
MΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕΛΛΑΣ
56
58-13
17 -- 5 -- 2
PLAY OFF
ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ*
55
52-14
17 – 4 -- 2
PLAY OFF
Μ.Α. Ν.ΜΥΛΟΤΟΠΟΥ
52
62-24
16 – 4 -- 4
PLAY OFF
ΑΡΗΣ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ*
45
51-27
13 – 6 -- 4
PLAY OFF
ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ
41
60-31
12 – 5 -- 7

ΔΟΞΑ ΜΑΝΔΑΛΟΥ*
40
40-30
12 – 4 -- 7

Μ.Α. Ν.ΠΕΛΛΑΣ
39
50-35
12 – 3 -- 9

ΟΡΦΕΑΣ ΡΙΖΑΡΙΟΥ*
33
39-31
10 – 3 -- 10

Μ.Α. ΟΡΜΑΣ*
28
27-51
84 -- 11

ΠΑΟΚ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ*
26
28-44
8 – 2 -- 13

ΔΟΞΑ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ*
24
29-42
59 -- 9
PLAY OUT
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ
22
24-45
57 -- 12
PLAY OUT
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΙΔΑΣ*
19
28-59
61 -- 16
PLAY OUT
ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΨΑΛΟΥ*
10
22-55
43 -- 16
RELEGATION
ΝΙΚΗ ΚΑΛΗΣ*
0
9-78
0 – 0 -- 23
RELEGATION
ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ ΥΠΕΡΙΣΧΥΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΟN ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
ΕΑΝ Ο 1ος ΕΧΕΙ 5+ Β. ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ 2ο  , ΔΕΝ ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ PLAY OFF
Ο ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΨΑΛΟΥ ΕΧΕΙ -5 B.
ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΜΕ (*) ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ
ΤΟ ΡΕΠΟ ΤΟΥΣ


ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ – 26η
Μ. Α. Ν.ΜΥΛΟΤΟΠΟΥ
-
ΑΚΑΔΗΜΙΑ Κ. Β.
ΝΙΚΗ ΚΑΛΗΣ
-
ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ
ΑΣ ΕΔΕΣΣΑΙΚΟΣ
-
Μ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ν ΠΕΛΛΑΣ
Μ. Α. ΟΡΜΑΣ
-
ΔΟΞΑ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΙΔΑΣ
-
ΠΑΟΚ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
ΑΡΗΣ Π ΗΛΙΑ
-
ΔΟΞΑ ΜΑΝΔΑΛΟΥ
ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΨΑΛΟΥ
-
ΟΡΦΕΑΣ ΡΙΖΑΡΙΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια: