Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Η βαθμολογία της Α1 και η επόμενη αγωνιστική

Τεράστιο ενδιαφέρον σε κορυφή και ουρά, χωρίς κανείς να μπορεί να προδικάσει το παραμικρό για την εξέλιξη και την τελική κατάταξη. Ασανσέρ σε play off και play out, αν θυμηθούμε τι έχουμε δει από την αρχή της περιόδου μέχρι σήμερα. Με την ουσιαστική διαφορά, ότι οι τέσσερις επιβαίνοντες σ' αυτό των play off έχουν κλείσει θέση και μαζί και την πόρτα στους μέχρι πρότινος επίδοξους μνηστήρες, ενώ σ' αυτό των play out, η πόρτα παραμένει ορθάνοιχτη και για τους πέντε έστω κι αν κάποιος τελικά θα πρέπει να μείνει έξω, αφού δεν χωράει δυστυχώς παραπάνω από τέσσερις...
Με το πέρας της 26ης αγωνιστικής η ομάδα μας έπεσε από την κορυφή ξεχρεώνοντας το ρεπό της και ο Αλμωπός που πήρε «ισχνή» νίκη στην Καλή κατάφερε να ξεφύγει 2 β.. Η λήξη της κανονικής περιόδου εγγύς είναι αλήθεια, όμως ο δρόμος μέχρι το τέλος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα για καμιά ομάδα. Στόχος για την ομάδα μας το απόλυτο στα τέσσερα ματς που απομένουν, κάτι που είναι σίγουρα μέσα στις δυνατότητές της να καταφέρει, χωρίς να υποτιμάται κανένας αντίπαλος.
Ο Νέος Μυλότοπος με την εντός έδρας ισοπαλία με την Κρύα Βρύση, επιβεβαίωσε το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα του, κι  έθεσε εν αμφιβόλω ακόμα και την τρίτη θέση, αφού είναι η μοναδική ομάδα της 4άδας που δεν έχει εκτίσει ακόμα το ρεπό της. 
Ο Προφήτης Ηλίας το βιολί του, διατηρείται στην τρίτη θέση και συνεχίζει την πολύ καλή φετινή παρουσία του, διασύροντας στο γειτονικό ντέρμπι και το Μάνδαλο. Οι απώλειες του Νέου Μυλοτόπου, έχει ανοίξει την όρεξη στην ομάδα του Άρη ακόμα και για την τρίτη θέση.
Ο Εδεσσαϊκός συνέτριψε την Νέα Πέλλα, αλλά τα σημαντικότερα γι' αυτόν έχουν περάσει προ πολλού. Είναι πλέον στην κατηγορία των ομάδων χωρίς αγωνιστικούς στόχους...
Χωρίς στόχους και το Μάνδαλο με τη Νέα Πέλλα, που όμως διασύρθηκαν από Προφήτη Ηλία και Εδεσσαϊκό, επιβεβαιώνοντας αυτούς που τους θεωρούσαν ότι φέτος δεν είναι για πολύ μεγάλα πράγματα.
Το Ριζάρι τη μια διασύρει τον Εδεσσαϊκό και την άλλη διασύρεται από τη Νέα Πέλλα, τη μια κάνει πλάκα στο Μάνδαλο και την άλλη του κάνουν πλάκα στην Άψαλο. Τα συμπεράσματα δικά σας... Πάντως εξασφάλισε την παραμονή του, μάλλον από αδυναμία των υπολοίπων να το απειλήσουν, παρά της σταθερής αγωνιστικής δικής του εικόνας.
Αμέσως παρακάτω ο χορός των «καταραμένων» φουντώνει για τα καλά και ο συνωστισμός γίνεται μεγαλύτερος!
Η Όρμα μπορεί να μην κέρδισε τον Εξαπλάτανο, αλλά κρατήθηκε εκτός της ζώνης των play out, αφού και ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να πάρει τίποτα στην Ίδα. Ο ΠΑΟΚ σίγουρα δεν είχε υπολογίσει να φύγει με άδεια χέρια σήμερα από την Αλμωπία  Μια Ίδα από την άλλη, που με τη νίκη της φαίνεται να εξαντλεί στο ακέραιο τις μαθηματικές ελπίδες που έχει για το «θαύμα» για να αποφύγει το μπλέξιμο των μπαράζ παραμονής ή στην χειρότερη να πετύχει ένα καλύτερο πλασάρισμα παίρνοντας πλεονέκτημα έδρας.
Η πιο σοβαρή ομάδα των play out που έχει καταλάβει την κρισιμότητα των καιρών, δείχνει να είναι η Κρύα Βρύση, που ενώ είχε και έχει πολύ δύσκολο πρόγραμμα, καταφέρνει να παίρνει βαθμούς εκεί που οι περισσότεροι την είχαν χαμένη από χέρι, όπως έγινε και χθες στο Νέο Μυλότοπο.
Η Άψαλος με την εμφαντική νίκη επί του Ριζαρίου, δεν τόνωσε μόνο το γοητρό υης, αλλά απέδειξε με τις τελευταίες εμφανίσεις ότι γίνεται καλή δουλειά για τα επόμενα χρόνια.
Η Καλή που σήμερα παραλίγο να κάνει την έκπληξη με τον Αλμωπό, παρέμεινε τελικά χωρίς βαθμό στο πρωτάθλημα, αλλά με αρκετή ικανοποίηση για την αξιόλογη εμφάνιση.
Η επόμενη αγωνιστική επαναφέρει την ομάδα μας στις αγωνιστικές υποχρεώσεις με το σημαντικό εκτός έδρας παιχνίδι στο Μάνδαλο, όπου εκτός από τη νίκη στόχος είναι παράλληλα και η επάνοδος στην κορυφή. Οι δοκιμασιες του πρωτοπόρου Αλμωπού στην Κρύα Βρύση και του Νέου Μυλοτόπου στην Νέα Πέλλα, ίσως δημιουργήσουν ανατροπές στον βαθμολογικό πίνακα και την κατάταξη των play off. Ντέρμπι με τα όλα του στην Τραπεζούντα όπου ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί την Όρμα σ' ένα ματς χωρίς αύριο κυριολεκτικά για την αποφυγή των play out.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ – 27η
ΑΚΑΔΗΜΙΑ Κ. ΒΡΥΣΗΣ
-
ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ
Μ. Α. Ν. ΠΕΛΛΑΣ
-
Μ. Α. Ν. ΜΥΛΟΤΟΠΟΥ
ΔΟΞΑ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ
-
ΝΙΚΗ ΚΑΛΗΣ
ΠΑΟΚ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
-
Μ. Α. ΟΡΜΑΣ
ΔΟΞΑ ΜΑΝΔΑΛΟΥ
-
Μ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕΛΛΑΣ
ΟΡΦΕΑΣ ΡΙΖΑΡΙΟΥ
-
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΙΔΑΣ
ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΨΑΛΟΥ
-
ΑΡΗΣ ΠΡ ΗΛΙΑ


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ Α1 - 26η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΟΜΑΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
ΤΕΡΜΑΤΑ
Ν -- Ι -- Η
ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ
ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ*
58
53-14
18 -- 4 -- 2
PLAY OFF
MΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕΛΛΑΣ*
56
58-13
17 – 5 -- 2
PLAY OFF
Μ.Α. Ν.ΜΥΛΟΤΟΠΟΥ
53
63-25
16 – 4 -- 4
PLAY OFF
ΑΡΗΣ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ*
48
56-28
14 – 6 -- 4
PLAY OFF
ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ
44
65-31
13 – 5 -- 7

ΔΟΞΑ ΜΑΝΔΑΛΟΥ*
40
41-35
12 – 4 -- 8

Μ.Α. Ν.ΠΕΛΛΑΣ
39
50-40
12 – 3 -- 10

ΟΡΦΕΑΣ ΡΙΖΑΡΙΟΥ*
33
40-36
10 – 3 -- 11

Μ.Α. ΟΡΜΑΣ*
29
28-52
85 -- 11

ΠΑΟΚ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ*
26
29-46
8 – 2 -- 14

ΔΟΞΑ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ*
25
30-43
510 -- 9
PLAY OUT
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ
23
25-46
58 -- 12
PLAY OUT
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΙΔΑΣ*
22
30-60
71 -- 16
PLAY OUT
ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΨΑΛΟΥ*
13
27-56
53 -- 16
RELEGATION
ΝΙΚΗ ΚΑΛΗΣ*
0
9-79
0 – 0 -- 24
RELEGATION
ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ ΥΠΕΡΙΣΧΥΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΟN ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
ΕΑΝ Ο 1ος ΕΧΕΙ 5+ Β. ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ 2ο  , ΔΕΝ ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ PLAY OFF
Ο ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΨΑΛΟΥ ΕΧΕΙ -5 B.
ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΜΕ (*) ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ
ΤΟ ΡΕΠΟ ΤΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: