Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Νέα 24ωρη Πανελλαδική Απεργία των Εργαζομένων στο Υπουργείο Πολιτισμού τη Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνεχίζουμε τον αγώνα με κήρυξη νέας 24ωρης απεργίας τη Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013 για την ανατροπή του σχεδίου οργανισμού του ΥΠ.ΠΟ. που παρουσιάσθηκε από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και αφανίζει τον Πολιτισμό της χώρας.
Ως εργαζόμενοι δεν θα επιτρέψουμε να εφαρμοσθεί ένα οργανόγραμμα, που υποβαθμίζει τον ρόλο του Υπουργείου μας και το μετατρέπει σε Γενική Γραμματεία με περιορισμένες αρμοδιότητες.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στην πρόταση του σχεδίου απουσιάζει η φύλαξη των Αρχαιολογικών χώρων και Μουσείων, απουσιάζουν Οικονομικές και Διοικητικές Υπηρεσίες , υποβαθμίζονται Διευθύνσεις με ουσιαστική αποστολή και ρόλο όπως εκείνη της Αρχαιοκαπηλίας, απουσιάζουν Υπηρεσίες όπως η ΥΣΜΑ (Υπηρεσία Μνημείων Συντήρησης Ακρόπολης), μετατρέπονται Διευθύνσεις σε τμήματα, καταργούνται τμήματα χωρίς καμία τεκμηρίωση και κριτήριο.
Τονίζουμε μάλιστα το γεγονός ότι το δημοσιονομικό όφελος που προκύπτει από την πρόταση είναι ανύπαρκτο, γιατί δεν περιλαμβάνει τη ζημιά που απορρέει από τον υποβαθμισμένο ρόλο του Υπουργείου.
Γίνεται επομένως αντιληπτό ότι με το συγκεκριμένο σχέδιο επιχειρείται ο αφανισμός του Πολιτισμού και στερείται η χώρα κάθε προοπτική πολιτιστικής ανάπτυξης.
Σήμερα Παρασκευή 8 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε εκ νέου συγκέντρωση- με μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων- στην είσοδο του Υπουργείου και πορεία διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Αντιπροσωπία της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ συναντήθηκε με εκπρόσωπο του Υπουργού κ. Μανιτάκη και με μέλη της επιτροπής που συνέταξε το σχέδιο, ζήτησε την απόσυρση του νέου οργανογράμματος και εξέφρασε την έντονη αντίθεσή της στη δρομολογούμενη συρρίκνωση του Υπουργείου μας.
Στη συνέχεια οι εργαζόμενοι κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή και αντιπροσωπία των εργαζομένων συναντήθηκε με εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων και ζήτησε την ανάληψη πολιτικής πρωτοβουλίας για την απόσυρση του νέου οργανογράμματος.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην πανελλαδική απεργία τη Δευτέρα 11 Μαρτίου με συγκέντρωση στην είσοδο του Υπουργείου Πολιτισμού στις 8.00 π.μ. για να μην επιτρέψουμε τη ψήφιση και εφαρμογή του «Πολιτισμοκτόνου Οργανισμού»
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
  • Αυτόνομο Υπουργείο Πολιτισμού
  • Νέο και λειτουργικό Οργανισμό που θα υπηρετεί τον Πολιτισμό
  • Καμία απόλυση, καμία διαθεσιμότητα για το προσωπικό
  • Δημόσιο χαρακτήρα στη διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς και του σύγχρονου πολιτισμού.

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε. – ΥΠ.ΠΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: