Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

«ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ 3ης ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ 2.3(Α) ,<Σύστημα ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην παραγωγή καπνού> ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ 214 »



Σύμφωνα με την αριθμ. 5597/11-3-2012 Πρόσκληση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς με δικαίωμα συμμετοχής να συμμετάσχουν στη Δράση 2.3 < Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην παραγωγή καπνού >.

Στόχος της Δράσης 2.3 είναι η προστασία του περιβάλλοντος με την μείωση των ενεργειακών εισροών (χημικά λιπάσματα-φυτοφάρμακα), τη βελτίωση της οργανικής ουσίας του εδάφους, την εξοικονόμηση νερού και την βελτίωση της βιοποικιλότητας.  
Δικαιούχοι των ενισχύσεων για την δράση 2.3 μπορούν να κριθούν καπνοπαραγωγοί, φυσικά και νομικά πρόσωπα, οι οποίοι έχουν ενεργοποιήσει το 2009 δικαιώματα προερχόμενα από τον καπνό στις περιοχές παρέμβασης, είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων και εντάσσουν την καλλιέργεια καπνού στο Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης.
Οι ενδιαφερόμενοι – υποψήφιοι δικαιούχοι, αφού λάβουν γνώση των όρων και προϋποθέσεων για συμμετοχή στη δράση 2.3 υποβάλλουν στην ΔΑΟΚ  της οικείας Περιφερειακής Ενότητας ή στις κατά τόπους Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών ή στις Οργανώσεις Παραγωγών Καπνού (ΟΠΚ) ή στα κατά τόπους ΚΕΠΠΥΕΛ αίτηση ενίσχυσης πλήρως συμπληρωμένη.

Περίοδος υποβολής αιτήσεων ορίζεται η περίοδος από 19-3-2013 έως 5-4-2013.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες:
Στις κατά τόπους ΔΑΟΚ των αιρετών Περιφερειών.
Στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων www.minagric.gr
Στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Διοικητικού Τομέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών www.agrotikianaptixi.gr
Στην ηλεκτρονική Διεύθυνση του Εθνικού Ταχυδρομείου www.et.gr

    
Ο Διευθυντής 
Τρύφων Τσαντάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: