Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

8ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος»



Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΛΑ
Στις 21 Απριλίου ο 8oς Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος»
- Συνάντηση με το δήμαρχο Πέλλας


Για 8η χρονιά διεξάγεται ο Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» που τα τελευταία χρόνια πρέπει να πούμε ότι παρουσιάζεται ιδιαίτερα αναβαθμισμένος.
Πιο συγκεκριμένα, ο Μ.Ε.Α.Σ ΤΡΙΤΩΝ προκήρυξε και διοργανώνει και φέτος υπό την αιγίδα του Σ.Ε.Γ.Α.Σ και με την υποστήριξη της Ε.Α.Σ Σ.Ε.Γ.Α.Σ Θεσσαλονίκης και των Δήμων Θεσσαλονίκης, Πέλλας και Αμπελοκήπων-Μενεμένης, τον 8ο Διεθνή Μαραθώνιο  με την επωνυμία «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ».  Παράλληλα, την ίδια ημέρα θα διεξαχθούν και Αγώνες Δρόμου σε Δημόσια Οδό 10χλμ. και 5χλμ. καθώς και Αγώνας Δρόμου 1.000μ. για μαθητές Δημοτικών Σχολείων και Κοινωνικής Προσφοράς. Στον αγώνα των 1.000μ. ο οποίος είναι αφιερωμένος στο περιβάλλον μπορούν να συμμετάσχουν και όλες οι ηλικίες συμβολικά για τον κοινωνικό σκοπό του αγώνα.  


Συνάντηση με το δήμαρχο Πέλλας
Να σημειωθεί ότι ήδη ο δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος δέχτηκε (προχθές, Πέμπτη) στο δημαρχείο στα Γιαννιτσά, τον Γενικό Διευθυντή της διοργάνωσης Δρόσο Χριστόπουλο, τον Τεχνικό Διευθυντή Νικόλαο Χαλάτση και τον πρόεδρο της Ομάδας Μαραθωνίου Γιαννιτσών (Ο.Μ.Γ.) Μπάμπη Σεμερτζίδη. Ο κ. Δρόσος παρουσίασε επίσημα την 8η διοργάνωση με τις νέες καινοτομίες της, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για τις σημαντικές υπηρεσίες που προσφέρουν οι υπηρεσίες του Δήμου στον θεσμό και τον προσκάλεσε να παραβρεθεί στην επίσημη παρουσίαση του 8ου ΔΙΕΘΝΗ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ που θα γίνει την 21 Μαρτίου στο Μουσείο Αθλητισμού, δίπλα στο Καυταντζόγλειο Στάδιο, στην Θεσσαλονίκη.
 Η αφή και η μεταφορά της φλόγας την προηγούμενη των αγώνων από την Πέλλα στην Θεσσαλονίκη, ήταν ένα πολύ σημαντικό νέο στοιχείο, όπου αντιπροτάθηκε από τον Δήμαρχο η μεταφορά της να γίνει εξ ολοκλήρου με τους μικρούς μαθητές τρέχοντας έως την Χαλκηδόνα. Οι εγγραφές για τους αγώνες τις διοργάνωσης για τα μέλη της Ο.Μ.Γ γίνεται μέσω της ιστοσελίδας της.

Η εκκίνηση από την πλατεία της Πέλλας
Όλες οι διοργανώσεις θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους παρακάτω όρους: Ημερομηνία Διεξαγωγής Αγώνων: Κυριακή 21 Απριλίου 2013 
Δρόμος: Ώρα Εκκίνησης: 08:00
Αφετηρία: Κεντρική πλατεία του Δήμου Πέλλας μπροστά από το άγαλμα του έφιππου Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Τερματισμός: Παραλία Θεσσαλονίκης - Πλατεία Λευκού Πύργου
Αγώνας Δρόμου 10χλμ.: Ώρα Εκκίνησης: 08:30
Αφετηρία: Από το Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων, 28ης Οκτωβρίου 157.
Τερματισμός: Παραλία Θεσσαλονίκης - Πλατεία Λευκού Πύργου
Αγώνας Δρόμου 5χλμ.: Ώρα Εκκίνησης: 12:00
Αφετηρία: Από την Κεντρική Πλατεία Αμπελοκήπων- Μενεμένης
Τερματισμός: Παραλία Θεσσαλονίκης - Πλατεία Λευκού Πύργου
Αγώνας Δρόμου 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων και Κοινωνικής Προσφοράς: Ώρα Εκκίνησης: 09:45
Αφετηρία: Επί της παραλιακής οδού από την πλατεία Αριστοτέλους.
Τερματισμός: Παραλία Θεσσαλονίκης - Πλατεία Λευκού Πύργου
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Για να συμμετάσχει κάποιος στο Μαραθώνιο Δρόμο θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του, ενώ για να συμμετάσχει στους Αγώνες Δρόμου των 10χλμ. και 5χλμ. θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του.
Βαδίζοντες επιτρέπεται να συμμετάσχουν μόνο στα 5 και 10χλμ.         

Η διαδρομή
Ο Μαραθώνιος ξεκινάει από υψόμετρο 43,28μ. (Πέλλα) και καταλήγει στα 1,57μ. (Θεσσαλονίκη, Παραλία), υπάρχει δηλαδή μια υψομετρική διαφορά 41,71μ., που σημαίνει μια κατωφέρεια της τάξεως του 0,988%. 
Πιο συγκεκριμένα, να σημειωθεί ότι η διαδρομή του Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος» είναι χαμηλού βαθμού δυσκολίας. Το κύριο χαρακτηριστικό της είναι οι μικρές υψομετρικές διακυμάνσεις, που στο σύνολό τους δίνουν μόλις 0,988% κατωφέρειας, από την εκκίνηση μέχρι τον τερματισμό. Άλλα χαρακτηριστικά είναι: η διαρκής ανατολική κατεύθυνσή της, οι μεγάλες ευθείες του δρόμου, και οι περιορισμένες κατοικημένες περιοχές που κινείται, μέχρι και το 30ο χιλιόμετρο. 
Η εκκίνηση του αγώνα δίνεται από την κεντρική πλατεία του χωριού Πέλλα, μπροστά από το άγαλμα του έφιππου Μεγάλου Αλεξάνδρου, μόλις ένα χιλιόμετρο μακριά από τον ομώνυμο αρχαιολογικό χώρο και σε υψόμετρο 43,28μ. μέτρων από το επίπεδο της θάλασσας. Στο κατηφορικό πρώτο χιλιόμετρο της διαδρομής τους, οι αθλητές βγαίνουν στον κεντρικό δρόμο Θεσσαλονίκης-Έδεσσας, τον οποίο και θα ακολουθήσουν για τα επόμενα 8 χλμ. μέχρι τη Χαλκηδόνα.
Δηλώσεις Συμμετοχής
Οι δηλώσεις συμμετοχής για τον Μαραθώνιο Δρόμο τα 10 και 5 xλμ., θα πρέπει να γίνουν μέχρι την Παρασκευή 5 Απριλίου 2013. Οι δηλώσεις συμμετοχής για τα 1.000μ Δημοτικών Σχολείων και για τον αγώνα Κοινωνικής Προσφοράς θα γίνουν μέχρι την Δευτέρα 15 Απριλίου 2013.
Τρόποι Εγγραφής 
Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε:
α. Με οnline εγγραφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
www.alexanderthegreatmarathon.org ή στο www.atgm.gr.
β. Με αποστολή της έντυπης δήλωσης με fax στα τηλέφωνα:  
• 2310 – 200.361, Μ.Ε.Α.Σ ΤΡΙΤΩΝ
• 2310 – 725.076, Δημοτ. Στάδιο Αμπελοκήπων, Τμ. Αθλητισμού Δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης  
γ. Αυτοπροσώπως στα παρακάτω σημεία:
• Κεντρικά Γραφεία Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο, τηλ: 2310-200.360
• Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Τμήμα Αθλητισμού,
τηλ: 2310-725.775, 727.775.    
Είδη Εγγραφής
Οι εγγραφές διακρίνονται σε:  
α. Ατομικές, οι οποίες γίνονται από μεμονωμένα άτομα και  
β. Ομαδικές, για 10 άτομα και πάνω, χωρίς περιορισμό στην επιλογή αγώνα δρόμου. Οι ομαδικές εγγραφές απευθύνονται σε αθλητικούς συλλόγους, συλλόγους δρομέων, γυμναστήρια, εταιρείες, σχολεία, ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς, ταξιδιωτικά γραφεία, αλλά και απλές παρέες ανθρώπων που επιθυμούν να συμμετάσχουν ως ομάδα. Η έκπτωση που παρέχεται στην ομαδική εγγραφή είναι 5 ευρώ ανά άτομο στους αγώνες δρόμου των 5 και 10χλμ. και 10 ευρώ ανά άτομο στον Μαραθώνιο. Κατά την ομαδική εγγραφή ορίζεται ένας Αρχηγός της Ομάδας, ο οποίος μπορεί να είναι και ο ίδιος δρομέας, μπορεί και όχι. Σε κάθε περίπτωση ο Αρχηγός της Ομάδας εκπροσωπεί την ομάδα για διάφορα θέματα έναντι των διοργανωτών. Για πληροφορίες σχετικά με ομαδικές εγγραφές μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα. Ιωάννα Χριστοπούλου στο τηλέφωνο 2310-200.360 και την κα. Μάγδα Ρουσσέτη, στα τηλέφωνα 2310-725.775 και 2310-727.775.     
ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Το αντίτιμο συμμετοχής ανά διοργάνωση φαίνεται στον παρακάτω πίνακα:

Ατομικό
Ομαδικό
Φοιτητικό*
Μαθητικό
Μαραθώνιος
30€
20€
20€
-
Αγώνας Δρόμου 10χλμ.
15€
10€
10€
0€
Αγώνας Δρόμου 5χλμ.
10€
5€
5€
0€
Κοινωνικός Αγώνας 1.000μ
-
-
-
-
Προσοχή: Επιπλέον χρέωση 5 ευρώ υπάρχει και για τις εγγραφές που θα γίνουν μετά το πέρας της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων, η οποία λήγει στις 5/04/2013.  
*Φοιτητική τιμή θα δικαιούνται όσοι δρομείς αποστείλουν φωτοτυπία του εν ισχύει πάσο τους, είτε με φαξ, είτε με email.
Επιπλέον με την επίδειξη κάρτας ανεργίας, το αντίτιμο συμμετοχής ορίζεται ως εξής: Μαραθώνιος 15€, 10χλμ. 10€, 5χλμ. 5€.  
Οι συμμετέχοντες στον κοινωνικό αγώνα δεν είναι υποχρεωμένοι να καταβάλουν αντίτιμο συμμετοχής. Μπορούν όμως να συνεισφέρουν το οποιοδήποτε ποσό στην Μ.Κ.Ο η οποία συνεργάζεται με τη διοργάνωση, για τον κοινωνικό σκοπό του αγώνα. Πρέπει όμως απαραίτητα να έχουν κάνει την εγγραφή τους μέχρι τις 15 Απριλίου 2013.  
ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ
Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση. Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή – τρια, αφού όλοι οι συμμετέχοντες – σες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους.     
ΠΡΟΣΟΧΗ: Εγγραφές την ημέρα των αγώνων δεν θα πραγματοποιούνται για το Μαραθώνιο, τα 5 και 10 Χλμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: