Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ




Π ρ ό σ κ λ η σ η

Η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Πέλλας, οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (υπεύθυνοι σχολικών δραστηριοτήτων)  και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Έδεσσας-Γιαννιτσών-Συντονιστής Φορέας Εθνικού Θεματικού Δικτύου «Απορρίμματα τα χρήσιμα άχρηστα», σας προσκαλούν να παραβρεθείτε σε ενημερωτική ημερίδα για την ανακύκλωση και, ειδικότερα, την ανακύκλωση των τηγανελαίων στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.

Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των ενδιαφερομένων, έχει προγραμματιστεί η πραγματοποίηση τριών Ημερίδων με το ίδιο περιεχόμενο στις τρεις επαρχίες της Π.Ε. Πέλλας. Το πρόγραμμα των Ημερίδων περιλαμβάνει:


12.00-12.15 - Προσέλευση-Χαιρετισμοί
12.15-12.30 - Έναρξη ημερίδας από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη
12.30-12.45 - «Η Διαχείριση των στερεών αποβλήτων στην Π.Ε. Πέλλας και η προοπτική της ανακύκλωσης», Στέλλα Λαμπάδα-Προϊσταμένη Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας Π.Ε. Πέλλας, Στέφανος Αργυράκης, Γεωλόγος-Περιβαλλοντολόγος, στέλεχος Π.Ε. Πέλλας
12.45-13.15 - «Η Αειφόρος Διαχείριση των Απορριμμάτων με τη ματιά της εκπαίδευσης», Σ. Θεοδωρίδου-Διευθύντρια ΚΠΕ Έδεσσας-Γιαννιτσών, Ελισάβετ Φράγκου-Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Αβάθμιας Εκπαίδευσης, Ηλίας Κάρτας-Εκπαιδευτικός
13.15-13.45 - «Η εφαρμογή του Προγράμματος ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ για την ανακύκλωση των τηγανελαίων στην Π.Ε. Πέλλας», Διονύσης Κορσιάνος-Γενικός Διευθυντής Ionian Recycle Hellas, Νίκος Αβουκάτος-δημοσιογράφος, Green Agenda.
13.45-14.00 - Τοποθετήσεις από το κοινό, ερωτήσεις, συζήτηση

Ο προγραμματισμός των Ημερίδων είναι ως εξής:
ΑΡΙΔΑΙΑ:  Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013, ώρα 12.00μ.μ. Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο
ΕΔΕΣΣΑ: Τρίτη 12 Μαρτίου 2013, ώρα 12.00μ.μ., Αίθουσα εκδηλώσεων Διοικητηρίου 
ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ: Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013, ώρα 12.00μ.μ., Αίθουσα Πληροφόρησης Νέων Δήμου Πέλλας

Η συμμετοχή των πολιτών σε δράσεις με συμβολή στην αειφόρο διαχείριση των φυσικών πόρων και προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί μία μακροπρόθεσμη επένδυση για τον τόπο μας. Τα τοπικά και περιφερειακά μέσα ενημέρωσης παρακαλούνται να καλύψουν τις εκδηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: