Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Τζαβάρας:Ανοιχτά όλα τα Μουσεία


«Δεν έκλεισε ποτέ κανένας Αρχαιολογικός Χώρος και κανένα Μουσείο, εκτός από το Βυζαντικό Μουσείο. Σήμερα όλοι οι Αρχαιολογικοί Χώροι και τα Μουσεία της χώρας λειτουργούν κανονικά και θα λειτουργούν κανονικά όλο το τριήμερο», διευκρίνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού, Κώστας Τζαβάρας.

«Αυτό θεωρώ υποχρέωσή μου να το δηλώσω και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, γιατί δημιουργήθηκε μια ανησυχία η οποία δρα διαβρωτικά και δημιουργεί αναστατώση κυρίως στον τομέα του Τουρισμού, που αυτή την εποχή είναι ο τομέας που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από πλευράς της Κυβέρνησης, προκειμένου να έχουμε καλά αποτελέσματα στην οικονομία», συμπλήρωσε.
Ερωτηθείς αν η απεργία επηρεάζει τη λειτουργία των Μουσείων, ο κ. Τζαβάρας υπογράμμισε ότι «δεν έχουμε σκοπό να εμποδίσουμε τους εργαζόμενους να εκφράζονται, όσον αφορά την άσκηση των συνδικαλιστικών τους δικαιωμάτων, αλλά οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία θα μείνουν ανοιχτά. Προφανώς οι εργαζόμενοι σε αυτά έχουν αντιληφθεί ότι τα μνημεία μας πρέπει να εξαιρεθούν από το πεδίο της συνδικαλιστικής αντιπαράθεσης».
 
Πηγή: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: