Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Συναντήσεις της Νομαρχιακής και οργανώσεων ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας για τα προβλήματα υγείας στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας




Πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες μέρες συναντήσεις της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ε.Κ.Μ. Πέλλας και των οργανώσεων του με τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων του Νομού, με τους γιατρούς και νοσηλευτές, τους συλλόγους εργαζομένων για τα ζητήματα υγείας στον Νομό.
Υπήρξε λεπτομερής ενημέρωση για όλα τα θέματα που απασχολούν τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, τα προβλήματα έλλειψης και μη αντικατάστασης μετά από αποχωρήσεις (κυρίως λόγω συνταξιοδοτήσεων) ιατρικού προσωπικού, έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού, προβλήματα επάρκειας και διάθεσης κυρίως ακριβών φαρμάκων που είναι απαραίτητα για σοβαρές ασθένειες ( καρκίνοι, καρδιοπάθειες κλπ). Αλλά και προβλήματα που δημιουργούνται με τους ανέργους, ανασφάλιστους (εργαζόμενους με 10, 20 ή και 30 χρόνια ασφάλισης που με την μνημονιακή επίθεση στην κοινωνία έμειναν χωρίς δουλειά ή αδυνατούν να πληρώσουν εισφορές και δεν έχουν πλέον ασφάλιση), τις ευπαθείς ομάδες, νεόπτωχους και κοινωνικά αποκλεισμένους που δεν έχουν πρόσβαση στις Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας, προβλήματα σε υποδομές.
Από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ε.Κ.Μ.  Πέλλας εκφράστηκε η θέση, ότι τα ζητήματα υγείας είναι στην πρώτη γραμμή της προτεραιότητας του και δεσμεύτηκε στην κατάθεση ερωτήσεων στη Βουλή ζητώντας την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας.
Επίσης καλεί τους πολίτες του Ν. Πέλλας σε κοινή δράση για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας για όλους και εκφράζει την αντίθεση του σε πολιτικές που υποβαθμίζουν την υγεία στον Νομό. Να υποστηρίξουν την διατήρηση αλλά και ενδυνάμωση της σημερινής δομής των Νοσοκομείων με τη διεκδίκηση προσλήψεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, προμήθεια επιπλέον ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ και εκπαίδευση των οδηγών-νοσοκόμων των Νοσοκομείων, επάρκεια και εύκολη διάθεση των ακριβών φαρμάκων και το δικαίωμα των μη ασφαλισμένων και των ευπαθών ομάδων στην Δωρεάν πρόσβαση στις Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: