Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Γερμανική έρευνα: Βουλγαρία, Ρουμανία και Ελλάδα οι φτωχότερες χώρες στην ΕΕ

Στις φτωχότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης των «27» συγκαταλέγεται η Ελλάδα, σύμφωνα με συγκριτική έρευνα του Ινστιτούτου Γερμανικής Οικονομίας (IW).

Σύμφωνα με την Deutsche Welle συγκριτική έρευνα του Ινστιτούτου Γερμανικής Οικονομίας για τη φτώχεια στις «27» χώρες της ΕΕ κατατάσσει στην 25η θέση την Ελλάδα και στις δύο τελευταίες τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Στις λιγότερο φτωχές χώρες περιλαμβάνονται οι Δανία, Σουηδία, Φινλανδία, αλλά και το Λουξεμβούργο, η Ολλανδία και η Αυστρία.

Η έρευνα του IW προσδιόρισε τη φτώχεια βασιζόμενη σε τέσσερις βασικούς δείκτες: τη σχετική εισοδηματική φτώχεια, η οποία πλήττει όσους διαθέτουν εισόδημα κάτω από το 60% του μέσου όρου της χώρας στην οποία ζουν, την υποκειμενική εισοδηματική φτώχιεα, που βασίζεται στην ατομική εκτίμηση, τον λεγόμενο παράγοντα της στέρησης (χαμηλό επίπεδο διαβίωσης) και τέλος την οικονομική στενότητα, η οποία δείχνει το βαθμό επάρκειας του εισοδήματος ενός νοικοκυριού. Βάσει της έρευνας πιο έντονο είναι το πρόβλημα της φτώχειας στις νεότερες χώρες-μέλη της ΕΕ, Λετονία, Βουλγαρία και Ρουμανία, στις οποίες έρχεται να προστεθεί η Ελλάδα.


Πηγή: topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: