Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Πανελλαδικό "Όχι" στο σχέδιο Αθηνά - Ντόμινο λουκέτων στις σχολές

Σαρώνουν τη χώρα οι αντιδράσεις φοιτητών και ακαδημαϊκών για το σχέδιο "Αθηνά". Από τη Θεσσαλονίκη μέχρι και την Κρήτη, ντόμινο καταλήψεων. Κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων.
Τη δική της πρόταση απέναντι στο σχέδιο "Αθηνά" ανακοίνωσε η σύγκλητος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ την ίδια ώρα φουντώνουν οι αντιδράσεις απέναντι στις αλλαγές που επιχειρούνται στον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας, με απεργίες πείνας και καταλήψεις.
Το μέλλον των κινητοποιήσεων αναμένεται να αποφασιστεί σήμερα, Δευτέρα, στις κατά τόπους συνελεύσεις.

Κατάληψη στο γραφείο Σταϊκούρα στη Λαμία
Σε κατάληψη τον πολιτικού γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα στη Λαμία προχώρησαν, περίπου για μία ώρα, οι φοιτητές του τμήματος στο Πανεπιστήμιο Στερεάς που βρίσκεται στη Λαμία.
Κεντρικό τους αίτημα ήταν να διασφαλιστεί η λειτουργία του τμήματος αφού, σύμφωνα με το σχέδιο "Αθηνά", αυτό παραμένει στη Λαμία και αναβαθμίζεται σε σχολή ενταγμένη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Παράλληλα, ζήτησαν την ολοκλήρωση των προσλήψεων μόνιμων μελών ΔΕΠ που εκκρεμούν εδώ και δύο χρόνια και γενικά τη συμπλήρωση σε ανθρώπινο δυναμικό για την απρόσκοπτη λειτουργία του τμήματος.
'Όπως κάνατε ενέργειες για να παραμείνει το τμήμα στη Λαμία, θα πρέπει τώρα να κάνετε τις ίδιες ενέργειες για να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του", είπε ο πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου, συνομιλώντας τηλεφωνικά με τον αναπληρωτή υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα με τον οποίο προσδιορίστηκε συνάντηση την Τρίτη στην Αθήνα για να συζητηθούν τα συγκεκριμένα θέματα.

Απεργία πείνας στο Μεσολόγγι
Απεργία πείνας πραγματοποιούν από τις 8 Μαρτίου φοιτητές του τμήματος Αλιείας - Υδατοκαλλιέργειας του παραρτήματος του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης στα Μουδανιά, αντιδρώντας στην προωθούμενη μεταφορά του στο ΤΕΙ Μεσολογγίου.
Την Κυριακή, σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια στην πόλη, όταν διαδηλωτές επιχείρησαν να προσεγγίσουν το ξενοδοχείο όπου επρόκειτο να μιλήσει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και βουλευτής του νομού Μάριος Σαλμάς.
Αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν τους διαδηλωτές να εισέλθουν στο ξενοδοχείο, κάνοντας χρήση χημικών.
Ο κ. Κατσούλης κατήγγειλε αστυνομική βία και ξυλοδαρμούς, κατηγορώντας τον κ. Σαλμά για ενορχήστρωση των επεισοδίων.

Βράζει η Κρήτη και η Καλαμάτα για την "Αθηνά"
Στην κατάληψη και το κλείσιμο της Εφορίας στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου προχωρούν από σήμερα Δευτέρα οι κάτοικοι της Ιεράπετρας, ενώ αύριο, Τρίτη, θα προγραμματίζουν να προχωρήσουν στον αποκλεισμό της Αντιπεριφέρειας Λασιθίου.
Συγκέντρωση στην Αθήνα προγραμματίζουν για την επόμενη εβδομάδα κάτοικοι και φορείς της Καλαμάτας, διεκδικώντας την παραμονή και λειτουργία στην πόλη του τμήματος Λογοθεραπείας του ΤΕΙ Καλαμάτας.
Πληροφορίες από: Lamiareport.gr, agriniopress.gr, cretalive.gr, eletheriaonline.gr

Πηγή: News247.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: