Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Μα τι έχεις να χάσεις περισσότερο; Χειρότερα δεν γίνεται...

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας κάνουν κωλοτούμπες. Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας λένε ψέματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας δεν έχουν σχέδιο, δεν έχουν πρόγραμμα. Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι ανεδαφικές και ακοστολόγητες. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολυγλωσσία μεταξύ των συνιστωσών και των μελών του. Ο ΣΥΡΙΖΑ λαΙκίζει. Ο ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει ΓΑΠ που έλεγε «λεφτά υπάρχουν», Ο ΣΥΡΙΖΑ απορρόφησε στις τάξεις του στελέχη από το παλιό «αμαρτωλό» ΠΑΣΟΚ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα της δραχμής. Ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί την Ελλάδα εκτός Ευρώπης. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει την χρεοκοπία της χώρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μας πάρει τα σπίτια, θα δημεύσει την κινητή και ακίνητη περιουσία μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η καταστροφή της χώρας. Τίποτα δεν κάνει και λέει καλά ο ΣΥΡΙΖΑ, για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ! Και το χειρότερο είναι ότι δεν τ' ακούς όλα τα παραπάνω μόνο από τον Σαμαρά, τον Κεδίκογλου, τον Άδωνι, τον Βορίδη, τον Βενιζέλο, τον Πάγκαλο, τον Κουβέλη και τον Ψαριανό. Δεν τ' ακούς μόνο ούτε ακόμα από την ίδια την Παπαρήγα... Η δυστυχία, η τραγωδία και η απογοήτευση είναι να τ' ακούς και να τα διαβάζεις από απλούς έλληνες πολίτες κάθε ηλικίας, έστω κι αν αυτοί εκφράζουν μια πολύ μικρή μειοψηφία του ελληνικού λαού!
Ο «σοφός» λαός μας επιδεικννύοντας για ακόμη μία φορά το πολιτικό και όχι μόνο «αλάνθαστο» κριτήριό του, αναθεματίζει, δαιμονιοποιεί και ξορκίζει κάθε τι που πρεσβεύει ή προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας, ως το μεγαλύτερο κακό που θα μας βρει, αν καταφέρει να κυβερνήσει κάποια στιγμή τη χώρα.

Είναι ο ίδιος λαός με το ίδιο «αλάνθαστο» κριτήριο που...

...εξέλεξε να μας κυβερνήσουν την τελευταία 20ετία, ένας αποστάτης Μητσοτάκης με τον Κατσίκη του, ένας κλινήρης και ανήμπορος Α.Γ. Παπανδρέου, ένας αλχημιστής Σημίτης, ένας αδύναμος και αφελής  Γ.Α. Παπανδρέου, ένας σκανδαλώδης και επιπόλαιος Κωστάκης Καραμανλής και μια τρικομματική λαίλαπα εσχάτως, με τους Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη, με τα γνωστά σε όλους οδυνηρά αποτελέσματα για την οικονομία και την κοινωνία. Είναι ο ίδιος λαός που επέλεξε την παράδοση της χώρας στην δίνη των μνημονίων!

...είναι ο εξαπατημένος ψηφοφόρος, που άλλα του υποσχέθηκαν για να υφαρπάξουν την ψήφο του. κι άλλα του φόρτωσαν οι μαριονέτες-κωλοτούμπες της συγκυβέρνησης.

...είναι αυτός που γέμιζε τις πλατείες ως «αγανακτισμένος».

...είναι αυτός που έχασε την δουλειά του.

...είναι αυτός που ανήκει στο 30% των ανέργων.

...είναι μακροχρόνια άνεργος, πριν, κατά και μετά την περίοδο της οικονομικής κρίσης..

...είναι επιδοτούμενος άνεργος που του πήραν το 100ρικο και του έβαλαν τους αυστηρότερους για να το ξαναπάρει.

...είναι αυτός που βλέπει σε περίοδο παγκοσμίου ρεκόρ της ανεργίας στην Ελλάδα να παγώνουν όλες οι προσλήψεις.

...μπορεί να είναι και ο άπορος, ο άστεγος που ζει με συσσίτιο ή από τους κάδους απορριμάτων.

...είναι δημόσιος υπάλληλος που του πετσόκοψαν τα εισοδήματα.

...είναι δημόσιος υπάλληλος που βρίσκεται σε κινητικότητα ή διαθεσιμότητα, δηλαδή απόλυση.

...είναι «επίορκος» το νέο «μαύρο στίγμα» της κοινωνίας μας που οδηγείται στο εργασιακό εκτελεστικό απόσπασμα.

...είναι ο απλήρωτος συμβασιούχος.

...είναι ο συμβασιούχος που κάνει την ίδια δουλειά με τον μόνιμο και τον ΑΟΧ και πληρώνεται λιγότερα εξαιρούμενος από τα ειδικά επιδόματα.

...είναι ο ιδιωτικός υπάλληλος που απολύθηκε κι έχασε την δουλειά του, αυτός που κήρυξε πτώχευση η επιχείρηση που εργαζόταν και βρέθηκε στον δρόμο.

...είναι ο ιδιωτικός υπάλληλος που του επέβαλαν εκ περιτροπής ωράριο και μεροκάματο.

...είναι ο ιδιωτικός υπάλληλος δουλεύει υπερωρίες και δεν τις πληρώνεται.

...είναι ο απλήρωτος ιδιωτικός υπάλληλος που έχει να δεί χρήματα 3,4,5 και 6 μήνες.

...αυτός που για να μην χάσει την εργασία του δέχθηκε να παίρνει τα μισά χρήματα.

...είναι ο εργαζόμενος οικογενειάρχης και μη, που για να επιβιώσει χρειάζεται τουλάχιστον δύο μεροκάματα, κι έχει μόνο ένα πείνας ή κανένα.

...είναι ο ανασφάλιστος,

...είναι αυτός που δουλεύει στην «μαύρη» εργασία.

...είναι αυτός στου οποίου το κεφάλι διαβάστηκε η λήξη της μετενέργειας.

...είναι αυτός που του πάγωσαν τις μισθολογικές αυξήσεις και ωριμάνσεις ενώ όλα τα μέσα και τα προϊόντα διαβίωσης παραμένουν στα ύψη.

...είναι ο συνταξιούχος που του ροκάνισαν την σύνταξη, αυτός που του πήραν το 30άρι από τα 360 € σύνταξη.

...είναι αυτός ο εργαζόμενος, ο συνταξιούχος που του στερούν την δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Αυτός που δεν έχει να πληρώσει και πεθαίνει στην ψάθα.

...είναι αυτός που χρυσοπληρώνει την παιδεία του και κάθε άλλο κοινωνικό αγαθό.

...είναι ο οικογενειάρχης που έχει στην οικογένειά του, έναν, δύο και τρεις ανέργους.

...είναι αυτός που έχασε κάποιο αγαπημένο πρόσωπο από αυτοκτονία εξαιτίας της κρίσης.

...είναι αυτός που έχει στην οικογένειά του έναν ή και περισσότερους οικονομικούς μετανάστες στο εξωτερικό.

...είναι ο γονέας που δεν μπορεί να σπουδάσει τα παιδιά του.

...είναι ο γονέας που στέλνει το παιδί του σχολείο χωρίς κολατσιό.

...είναι αυτός που βλέπει το σχέδιο «Αθηνά» να υποβαθμίζει την παιδεία και να αποτελεοώνει την υποτυπώδη ανάπτυξη στην περιοχή του.

...αυτός που είδε με την κατάργηση του ΥΠΠΟ να απαξιώνεται ο Πολιτισμός.

...είναι αυτός που μαζί με την οικογένειά του ξεπάγιασαν τον φετινό χειμώνα.

...είναι αυτός που παρέδωσε τις πινακίδες από το μοναδικό του όχημα.

...είναι αυτός που το έχει ακινητοποιημένο στην αυλή του, στο γκαράζ γιατί δεν μπορεί να του βάλει καύσιμα για μια έκτακτη ανάγκη.

...είναι ο υπερχρεωμένος στις τράπεζες ή στην εφορία.

...είναι αυτός που του κατέσχεσαν το σπίτι ή κινδυνεύει να του το κατασχέσουν για λίγα ευρώ.

...είναι αυτός που χρωστάει από την ανέχειά του στον φούρναρη, τον μπακάλη, τον μανάβη, τον περιπτερά.

...είναι αυτός που δεν του φτάνουν να πληρώνει τα χαράτσια και τους έκτακτους ή έμμεσους φόρους.

...είναι αυτός που βρίσκεται σχεδόν κάθε 2μηνο στις ουρές της ΔΕΗ για να ρυθμίσει την οφειλή του.

...είναι αυτός που δεν μπορεί ποτέ να πληρώσει εμπρόθεσμα κανέναν λογαριασμό ή δεν μπορεί να τον πληρώσει ποτέ.

...είναι αυτός με το κομμένο ρεύμα, νερό και τηλέφωνο.

...είναι αυτός που άπλωνε τα χέρια για να πάρει δυο ντομάτες και δυο πορτοκάλια στις δωρεάν διανομές τροφίμων.

...είναι αυτός που έτρεχε να πάρει μερικά ρούχα ή κουβέρτες από τις διάφορες δράσεις αλληλεγύης.

...είναι ο μικρομεσαίος που έβαλε λουκέτο στο μαγαζάκι του, κι άφησε απλήρωτες τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΑΕΕ.

...είναι ο έντιμος και συνεπής επιχειρηματίας επιχειρηματίας που έπεσε «θύμα» ακάλυπτων επιταγών, ή της οικονομικής συγκυρίας και μπήκε στην μαύρη λίστα, χωρίς καμία διεύκολυνση και δεύτερη ευκαιρία.

...είναι ο συνεπής αγρότης που χρωστάει στις τράπεζες και στον γεωπόνο και όχι μόνο δεν μπορεί να τους αποπληρώσει, αλλά δεν μπορεί να προετοιμαστεί παράλληλα για την νέα καλλιεργητική περίοδο, είναι ο αγρότης που πουλάει την παραγωγή του σε εξευτειλιστικές τιμές για να κερδοσκοπούν οι μεσάζοντες.

...είναι οι δικαιούχοι πολυτεκνικών και προνοιακών επιδομάτων, που είδαν το Σαμαρά και τον Στουρνάρα να βάζουν άγριο χέρι και σ' αυτά.

...είναι ΑΜΕΑ ή οικογένειες ΑΜΕΑ, που είδαν την ανάλγητη πλευρά της πολιτείας με την σκληρότερη μορφή της.

...είναι αυτός που έπεσε θύμα σκληρής κρατικής βίας, γιατί διαμαρτυρήθηκε, ή διαδήλωσε για το δίκιο του.

...είναι αυτός που επιστρατεύθηκε όταν έκανε απεργία.

...είναι αυτός που είδε να γίνονται σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών δίπλα του, για να επανέρθει η «τάξη» και η «ασφάλεια» στους πολίτες.

...είναι αυτός όμως που παρόλες τις επιχειρήσεις «σκούπα» του Δένδια, αισθάνεται ακόμη πολύ έντονα το σπίτι και η περιουσία του να απειλούνται από ληστείες, διαρρήξεις και κλοπές σχεδόν καθημερινά. Να απειλείται ακόμη και η ίδια του η ζωή...

...είναι αυτός που βλέπει ότι η πολιτική των μηνμονίων «εκτρέφει» κι «αναβιώνει» τον φασισμό σε όλες τους τις εκφάνσεις, με την ανοχή και την σιωπή του.

...είναι αυτός που βλέπει την δημόσια περιουσία να εκποιείται έναντι πινακίου φακής ή να χαρίζεται στην ντόπια και ξένη ολιγαρχία υποθηκεύοντας τον μελλον των παιδιών και των εγγόνων του.

...είναι αυτός ο λαός, που βλέπει καθημερινά το κράτος να παίρνει σκληρά φοροεισπρακτικά μέτρα μόνο εις βάρος των χαμηλότερων ή ακόμη και των «ανύπαρκτων» εισοδημάτων και να χαιδεύει τους πλούσιους.

...είναι αυτός που είναι το μόνιμο θύμα στο σαφάρι των φοροεισπρακτικών μηχανισμών του κράτους.

...είναι ο ψηφοφόρος που βλέπει τους πολιτικούς που εξέλεξε για να τον στηρίξουν και να τον «σώσουν», να ψηφίζουν ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ σε κάθε επιταγή ή εντολή των τροϊκανών, ακόμα κι αν αυτές του περνούν την θηλιά στο λαιμό!

...είναι αυτός που κλείνει τα μάτια και τα αυτιά στα χιλιάδες ψεύδη που του πλασάρουν οι εγχώριοι τροϊκανοί και τα φερέφωνά τους σε έντυπα και ηλεκτρονικά συστημικά ΜΜΕ.

...είναι ο ίδιος λαός με τους νέους του που τους σκοτώνουν την ελπίδα και το μέλλον, αυτός με τους εργαζομένους του που τους εξαθλιώνουν καθημερινά, αυτός με τους συνταξιούχους του που τους στερούν την αξιοπρέπεια.

...είναι ο ίδιος λαός που βιώνει την πιο βάναυση οικονομική, κοινωνική και ανθρωπιστική κρίση.

Γι' όλους αυτούς λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μόνο πρεσβευτής κακών και θα φέρει τα χειρότερα.στην «παραδεισένια» χώρα που ζούμε. Γι' αυτούς που τους φαίνονται η αποκατάσταση του κατωτάτου μισθού και των κατώτατων συντάξεων, η κατάργηση των χαρατσιών, η αύξηση του αφορολόγητου, η φορολογική δικαιοσύνη, η πάταξη της φοροδιαφυγής, η μείωση της τιμής των καυσίμων, η μείωση του ΦΠΑ, η δωρεάν υγεία, η δωρεάν παιδεία ως ψεύτικες και ανεδαφικές προεκλογικές εξαγγελίες και φοβούνται μην χάσουν όλα τα παραπάνω κεκτημένα που τους προσέφεραν τα μνημόνια, τους διαβεβαιώ με το χέρι στην φωτιά, ότι δεν πρόκειται να χάσουν τίποτα ακόμα κι αν όλα όσα εξαγγέλει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι όλα ψεύδη, έστω κι αν έχει κάνει μικρή ή μεγάλη στροφή από το αρχικό του πρόγραμμα. Γιατί πολύ απλά δεν τους έχει απομείνει τίποτα για να χάσουν

Έχετε σκεφτεί άραγε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η πρώτη αξιωματική αντιπολίτευση στα πολιτικά χρονικά της χώρα μας, την οποία αντιπολιτεύονται σχεδόν όλες οι πολιτικές δυνάμεις από την τρικομματική συγκυβέρνηση μέχρι το ΚΚΕ και την ΧΑ; Ακόμα κι αυτή η μνημονιακή καταστροφική συγκυβέρνηση δέχεται ισχνότερη αντιπολίτευση απ’ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ! Αν αυτή την δριμύτατη αντιπολίτευση κατά δικαίων και αδίκων που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, τη δεχόταν στο ελάχιστο η εγχώρια τρόικα Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη, θα είχαν πέσει σε μια νύχτα!
Κι εγώ διαφωνώ σε πολλά με τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν το κρύβω. Αλλά χειρότερος κυβερνήτης στην χώρα απ' αυτή τη τρικομματική μνημονιακή λαίλαπα δεν μπορεί να υπάρξει. Τόση δυστυχία και πόνο δεν μπορεί κανείς άλλος να προσφέρει ή να προσθεσει στην ελληνική κοινωνία. Όλα έχουν γίνει με «χειρουργική ακρίβεια», ώστε να μην υπάρχει άλλο προηγούμενο. Χειρότερα δεν γίνεται απ' όποια οπτική γωνιά κι αν το δεις....

Δεν υπάρχουν σχόλια: