Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Κινητοποιήσεων συνέχεια ... στο ΥΠΠΟ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 11.3.1324ωρη απεργία και συγκέντρωση των εργαζομένων της Γ. Γ. Πολιτισμού από τις 8 το πρωί έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού.
Αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού. Ο Υπουργός είπε ότι αύριο Τρίτη θα δοθεί στους εργαζόμενους το νέο σχέδιο του οργανισμού της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού, το οποίο την Τετάρτη θα παραδοθεί στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και κατόπιν θα προωθηθεί προς ψήφιση την Παρασκευή στην κυβερνητική επιτροπή. Του παραδόθηκε επιστολή από την Ομοσπονδία που ζητά την αυτονόμηση του Υπουργείου πολιτισμού και δέχτηκε να την διαβιβάσει στον Πρωθυπουργό. Για άλλη μια φορά δήλωσε αναρμόδιος για την αυτονόμηση του Υπουργείου Πολιτισμού.
Όπως προέκυψε από την συζήτηση το νέο σχέδιο θα κινείται στο πλαίσιο του παλιού σχεδίου οργανισμού του Ρέππα. Διευκρινήσεις πολλές δεν μας δόθηκαν, ούτε ο Υπουργός ήταν σε θέση να συζητήσει και να μας αναλύσει λεπτομέρειες. Οι θέσεις του προσωπικού και οι αρμοδιότητες θα καθοριστούν σε επόμενο στάδιο.
Ανέφερε ότι θα υπάρχει στο σχέδιο Τμήμα Φύλαξης αλλά όταν ρωτήθηκε από τον εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Συνεργασίας, Π. Τσιντώνη, σχετικά με τη στελέχωση και τον Προϊστάμενο, δήλωσε ότι δεν γνωρίζει ποιοί θα το στελεχώνουν και ποιός θα το διοικεί και απάντησε ότι θα το δούμε σε επόμενη φάση. Να σας θυμίσουμε ότι στον παλιό Οργανισμό Ρέππα προβλεπόταν προϊστάμενος στο Τμήμα Φύλαξης ΠΕ-Αρχαιολόγος και αν αυτό γίνει πράξη θα είναι μια πολύ άσχημη εξέλιξη για τον κλάδο μας.
Στη συνέχεια αποφασίστηκε και πραγματοποιήθηκε πορεία στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Συνάδελφοι, διατηρούμε πολλές επιφυλάξεις και μένει να δούμε αν το νέο σχέδιο θα αφήνει περιθώρια μελλοντικής αυτονόμησης του Υπουργείου Πολιτισμού. Θα σας ενημερώσουμε αμέσως μόλις το έχουμε στα χέρια μας.
Αύριο Τρίτη 12.3.13 όλοι στη Γενική Συνέλευση Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού στις 9:30 στο Τιτάνια για να πάρουμε αποφάσεις που θα καθορίσουν την περαιτέρω στάση μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: