Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΣΤΗ DEUTSCHE WELLE, ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ADENAUER ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ



Συνέντευξη στη Deutsche Welle με κεντρικό θέμα τον τουρισμό έδωσε χθες ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο πλαίσιο της παρουσίας του στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού (ITB) στο Βερολίνο και των επαφών του με γερμανικά και ομογενειακά ΜΜΕ. Στη συνέντευξή του, ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε το γεγονός ότι τα μηνύματα από την τουριστική αγορά της Γερμανίας είναι θετικά σε ό,τι αφορά την προσέλευση τουριστών στην Ελλάδα και προσκάλεσε τους Γερμανούς πολίτες να επισκεφθούν την Κεντρική Μακεδονία και να γνωρίσουν από κοντά τις ομορφιές της. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμβολική κίνηση της Καγκελαρίου της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ να συναντηθεί με την ελληνική αποστολή στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου (ITB) είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθεί αύξηση της προσέλευσης Γερμανών τουριστικών πρακτόρων στο ελληνικό περίπτερο τις επόμενες μέρες.
«Η Κεντρική Μακεδονία αποτελεί έναν ασφαλή και εξαιρετικό τουριστικό προορισμό για τους ξένους επισκέπτες, καθώς έχει τη δυνατότητα να υποστηρίξει ποικίλες τουριστικές δραστηριότητες σε όλη τη διάρκεια του έτους. Προσκαλούμε τους Γερμανούς πολίτες να έρθουν στην Κεντρική Μακεδονία, τη γη του Ολύμπου και του Αγίου Όρους, δυο από τα σημαντικότερα μνημεία παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς και σπάνιας φυσικής ομορφιάς. Η περιοχή μας διαθέτει μοναδικές ακτές, που συγκαταλέγονται στις καλύτερες παραλίες της Μεσογείου. Η Θεσσαλονίκη και οι υπόλοιπες πόλεις της ΠΚΜ ενδείκνυνται για σύντομες τουριστικές αποδράσεις, όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τις γαστρονομικές δημιουργίες της τοπικής κουζίνας και να μυηθούν στα μυστικά της μεσογειακής διατροφής», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας. Ο κ. Τζιτζικώστας κάλεσε τους Γερμανούς δημοσιογράφους να μεταφέρουν μέσα από τα δημοσιεύματά τους στον έντυπο και στον ηλεκτρονικό Τύπο την εικόνα της Κεντρικής Μακεδονίας ως ελκυστικού τουριστικού προορισμού, που αξίζει κανείς να τον επισκεφθεί.
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας συμμετείχε σε ημερίδα του Ιδρύματος Adenauer με θέμα «Η Ελλάδα στο δρόμο της ανάπτυξης: Εξωστρέφεια προϊόντων, τουρισμός και επιχειρήσεις», όπου εισηγητές ήταν επίσης ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθ. Τσαυτάρης, η Υπουργός Τουρισμού Ο. Κεφαλογιάννη και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Α. Ανδρεάδης. «Είναι η πρώτη φορά που σε Διεθνή Έκθεση, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παρουσιάζει την τουριστική και πολιτισμική της ταυτότητα σε ενιαίο περίπτερο και για τις 7 περιφερειακές ενότητες. Ο τομέας του τουρισμού, σε συνδυασμό με την εξωστρέφεια, αποτελεί για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έναν από τους βασικούς στρατηγικούς πυλώνες ανάπτυξης. Έχουμε επιδοθεί σε μια οργανωμένη προσπάθεια συνολικής και ενιαίας προβολής της ΠΚΜ, με στόχο να αναδείξουμε όλες τις περιοχές μας και να επιτύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Οι υποδομές της ΠΚΜ σε επίπεδο φιλοξενίας, διαμονής, εστίασης και ψυχαγωγίας είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές και καθιστούν την περιοχή μας ιδανικό δωδεκάμηνο τουριστικό προορισμό για όλες τις προτιμήσεις», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας.
Σχετικά με τα αγροτικά προϊόντα και την ενίσχυση της εξαγωγικής δραστηριότητας της ΠΚΜ, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αλλά και τους παραγωγικούς και τους εξαγωγικούς φορείς της ΠΚΜ, κάνουν μια συντονισμένη προσπάθεια για την προβολή και προώθηση των αγροτικών προϊόντων της ΠΚΜ, καθώς και τη βελτίωση της εξαγωγικής τους δύναμης. «Διαθέτουμε εξαιρετικά αγροτικά προϊόντα, ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας. Στόχος μας είναι να  ενισχύσουμε τη θέση της ΠΚΜ στις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων και να διεισδύσουμε περισσότερο στην αγορά της Γερμανίας, καθώς αποτελεί μία μεγάλη και εύρωστη αγορά», κατέληξε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Στο πλαίσιο της παρουσίας του στη γερμανική πρωτεύουσα, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας συναντήθηκε με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Κοινότητας Βερολίνου στο Ελληνικό Σπίτι, όπου ήταν επίσης παρόντες ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Σπύρος Σπύρου και ο Δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Αναστασιάδης. «Ήταν μια από τις βασικές προτεραιότητές μου, στην πρώτη μου επίσκεψη ως Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας στο Βερολίνο, να συναντηθώ  με την ελληνική Ομογένεια, για να ενημερωθώ για τα προβλήματά της και να δηλώσω τη στήριξή μου, με τον πλέον επίσημο τρόπο, στα ζητήματα του απόδημου Ελληνισμού», υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: