Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Το ψήφισμα των εργαζομένων της ΕΤ3

Διαβάστε το ψήφισμα των εργαζομένων της ΕΤ3, σχετικά με το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης . Οι εργαζόμενοι καλούν τους πολίτες να συγκεντρωθούν, αύριο Δευτέρα, έξω από τα γραφεία της Τηλεόρασης στη Λεωφόρο Στρατού και του Ραδιοφώνου στην Αγγελάκη.

Ολόκληρο το ψήφισμα έχει ως εξής

Την Τρίτη 11/06, ώρα 11 μ.μ., η δημόσια ραδιοτηλεόραση φιμώθηκε με τρόπο πρωτάκουστο. Ο λόγος αυτής της ενέργειας, κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο,  ήταν να «εξυγιανθεί» ο «στάβλος των ιερών αγελάδων» ο οποίος, για χρόνια,  εξέθρεψε την αδιαφάνεια καταληστεύοντας το δημόσιο χρήμα.
Μόνο που δεν ανέφερε ο κύριος Κεδίκογλου ποιος έβαλε στο μαντρί τις «παχιές αγελάδες» με μισθούς αντιστρόφως ανάλογους με τα υποτιθέμενα προσόντα τους ακόμη και τις σκληρές εποχές που διανύουμε.
Δηλαδή δεν λέει ο κ. Κεδίκογλου πως επί κυβερνήσεως του προηγουμένου προέδρου της ΝΔ τα «στελέχη» που διοικούσαν την ΕΡΤ ΑΕ είχαν  μισθούς διπλάσιους του Βρετανού πρωθυπουργού …[από 470.000 μέχρι 290.000 Πρόεδρος, σύμβουλοι, γενικοί Διευθυντές, εκλεκτοί δημοσιογράφοι). Δεν λέει ο κ. Κεδίκογλου τίποτα από όσα οι ίδιοι οι εργαζόμενοι δεκαετίες τώρα καταγγέλλουν για αργόμισθους πορφυρογέννητους των κομμάτων, σκοτεινές διαδρομές στην επιλογή διευθυντών, προγραμμάτων κλπ. κλπ
Δηλαδή ο κ. Κεδίκογλου δεν κοιτάζει καθόλου τον καθρέφτη του διότι εκεί καιροφυλακτεί η Μέδουσα των δικών του ανομιών.
Στο ίδιο διάστημα και μετέπειτα οι μισθοί  της πλειοψηφίας των εργαζομένων δεν ξεπερνούν το μέσο όρο των υπόλοιπων αντίστοιχων του δημοσίου. Τα ίδια με μικροδιαφορές και τον τελευταίο χρόνο της συγκυβέρνησης. Κι όλα αυτά, δεκαετίες τώρα η εκάστοτε κυβέρνηση να σφίγγει την θηλιά στο λαιμό μας. Με υποκρισία στα λόγια να μιλούν για δημόσια μέσα ενημέρωσης αλλά κρυφά και υπόγεια να επιδιώκουν πάντα να είναι απλώς κυβερνητικά και βέβαια διόλου δημόσια.

Ποια η θέση της κυβέρνησης σε αυτά τα ζητήματα; Μαύρο.
Μαύρο στην ενημέρωση.
Σπέκουλα στους εργαζόμενους.
Ψέματα στην κοινωνία.
Στραγγάλισμα της ελευθερίας και διάνοιξη του δρόμου να ρίξει
κι άλλο μαύρο με ανάλογα διατάγματα σε νοσοκομεία, σχολεία,
στο νερό της πόλης μας.
Εν ολίγοις τόσο «μαύρο που και οι τυφλοί θα δουν διπλό
σκοτάδι» όπως γράφει ο ποιητής.


Προβαίνοντας στις τελευταίες ενέργειες, ο πρωθυπουργός καταπάτησε βασικές αρχές της Δημοκρατίας αγνοώντας τις επιταγές του Συντάγματος, τις συμβατικές της υποχρεώσεις απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ, επιπλέον, δε θεώρησε αναγκαίο να εξασφαλίσει καν τη σύμφωνη γνώμη των 2 εταίρων της. 
Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ- τεχνικοί, διοικητικοί, δημοσιογράφοι και καλλιτεχνικό προσωπικό- αντέδρασαν με τον μόνο τρόπο που υπαγορεύει η αξιοπρέπεια: μέχρι σήμερα, εξασφαλίζουν την περιουσία της επιχείρησης με 24ωρη φύλαξη κτιρίων και μηχανημάτων και με συνεχείς εκπομπές προγραμμάτων οι φωνές μας δε σίγησαν. Αντίθετα, μετά και τη συναδελφική ανιδιοτελή προσφορά διάφορων μέσων – 904 αριστερά στα FΜ, και τις ιστοσελίδες- εκπέμπουμε συνεχώς. Ακόμα και σ’ αυτή την εκδήλωση ανυπακοής στο παράλογο της Δημόσιας εκτέλεσης της ενημέρωσης των πολιτών η Κυβέρνηση απαντά με τρόπους όχι μόνο εκβιαστικούς αλλά κατά βάση ανήθικους: σβήσιμο σήματος στην τηλεόραση, παρεμβολές στο ραδιόφωνο και στο διαδίκτυο, και σε ένα κρεσέντο αθλιότητας, με απόπειρα εκμαυλισμού συνειδήσεων των συναδέλφων για δίμηνη πρόσληψη στον καινούριο φορέα.
Η αντίδραση μας να μην αποδεχτούμε τις αποφάσεις της κυβέρνησης, στηρίζεται στην αναγκαία αρχή της λειτουργίας της Δημοκρατίας. Κανένας πρωθυπουργός δεν δικαιολογείται, χωρίς προειδοποίηση, γνωστοποίηση, δημόσιο διάλογο και έγκριση από τη Βουλή των Ελλήνων να προβαίνει στην κατάργηση ενός κοινωνικού αγαθού όπως είναι η ενημέρωση.
Θα θέλαμε να τονίσουμε την αβίαστη συμπαράσταση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών της χώρας και να ευχαριστήσουμε τους άδολους πολίτες που είναι δίπλα μας, τους φορείς, τον καλλιτεχνικό και πνευματικό κόσμο, τους αδελφούς μας του απόδημου ελληνισμού, τα κόμματα που μας στηρίζουν καθώς και τα Μέσα που μας φιλοξενούν. Ξεχωριστά δε αυτούς που μας συμπαραστέκονται με την συνεχή φυσική παρουσία τους ως ασπίδα προστασίας σε κάθε χώρο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
H βαρύτητα της Δευτέρας 17/6 για το μέλλον της ΕΡΤ απαιτεί την παρουσία των πολιτών έξω από τις εγκαταστάσεις της Τηλεόρασης στη Λεωφόρο Στρατού και του Ραδιοφώνου στην Αγγελάκη. Από τις 11 το πρωί και μετά σας περιμένουμε στη Λεωφόρο Στρατού και στο Ραδιόφωνο στις οκτώ το βράδυ.

Πηγή: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: