Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Δελτίο Τύπου του Εργατικού Κέντρου Γιαννιτσών για το κλείσμο της ΕΡΤ

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη απόφαση της τρικομματικής κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ εν μία νυκτί με την κατάπτυστη μεθόδευση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, αλλά και το τρόπο που επιβλήθηκε, πετώντας στο δρόμο πάνω από 2.500 χιλιάδες εργαζόμενους και εργαζόμενες ανοίγοντας παράλληλα διάπλατα την πόρτα της ιδιωτικοποίησης της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και των άλλων δημόσιων φορέων που καταργεί.

Η απόφαση κατάργησης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ισοδυναμεί με ακύρωση του δικαιώματος των πολιτών για ενημέρωση.

Έστω και την ύστατη στιγμή, καλούμε την Κυβέρνηση να ανακαλέσει την απόφαση της, διαμορφώνοντας – μέσα από διάλογο και κοινωνική συναίνεση - τις προϋποθέσεις για μια ουσιαστική αναδιάρθρωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης που θα λειτουργεί με αντικειμενικότητα και κοινωνική ευθύνη προς όφελος της δημόσιας ενημέρωσης, με ενδυνάμωση του ρόλου της.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και των άλλων δημόσιων φορέων που καταργούνται και τους καλούμε να ορθώσουν το ανάστημά τους και να αντισταθούν αγωνιστικά στην αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Μετά την πραξικοπηματική απόφαση της Κυβέρνησης για λουκέτο στην Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, η Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΚΓ σε έκτακτη συνεδρίασή της αποφάσισε την συμμετοχή του ΕΚΓ στην η 24ωρης Γενικής Απεργίας για αύριο Πέμπτη 13/6/2013 και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 π.μ. στην αίθουσα του ΕΚΓ .
Η εμμονή της Κυβέρνησης στην τακτική «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» και οι ακραίες αντιδημοκρατικές αποφάσεις της, βρίσκουν απέναντι ολόκληρη την ελληνική κοινωνία η οποία έχει στραγγαλιστεί από τις ανάλγητες, αιφνιδιαστικές και μονομερείς ενέργειές της.
Ο αντιδημοκρατικός κυβερνητικός κατήφορος δεν έχει τελειωμό και η τρικομματική κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να αλλάξει ρότα πριν είναι πολύ αργά.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 11.00ΠΜ ΣΤΟ ΕΚΓ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: