Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΠΕΛΛΑΣ


ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
17/06/2013
Προς τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
ΘΕΜΑ: Άμεσες εκτιμήσεις από τον ΕΛΓΑ στις αγροτικές καλλιέργειες που επλήγησαν από ισχυρές χαλαζοπτώσεις στη Μακεδονία
Από το πρώτο δεκαήμερο του Ιούνη αρκετές περιοχές της Μακεδονίας (Ημαθία, Πέλλα, Πιερία, Γρεβενά) υπέστησαν ζημιές από χαλαζοπτώσεις οι οποίες κατέστρεψαν δεντροκαλλιέργειες, αμπελώνες αλλά και ετήσιες καλλιέργειες. Η περιοχή της Νάουσας και Πέλλας δέχτηκε το μεγαλύτερο πλήγμα αφού για μισή ώρα έβρεχε «παγάκια» και υπάρχει κατά τόπους ολική καταστροφή της αγροτικής παραγωγής σε ροδακινιές, κερασιές, ακτινίδια, αμπέλια.
Επειδή είναι άμεση ανάγκη να γίνουν οι εκτιμήσεις των ζημιών από τους γεωπόνους  του ΕΛΓΑ για να μαζέψουν τα ροδάκινα οι παραγωγοί από τα δέντρα ώστε να μην αρρωστήσουν από «μονίλια» λόγω σαπίσματος της παραγωγής.
Επειδή σε αυτή την οικονομική κρίση που οι αγρότες με το υψηλό κόστος πρέπει να ανταπεξέλθουν στις άμεσες υποχρεώσεις τους (πετρέλαια, λιπάσματα, φυτοφάρμακα, γεωπόνους κλπ.)
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
·Θα δώσει εντολή ώστε άμεσα να γίνουν οι εκτιμήσεις από γεωπόνους του ΕΛΓΑ και θα προσλάβει εποχικό προσωπικό, αφού οι ζημιιές εκτείνονται σε αρκετές χιλιάδες στρέμματα και οι υπάρχοντες γεωπόνοι του ΕΛΓΑ δεν επαρκούν;
·Θα εκταμιευθούν, κατόπιν, έγκαιρα οι αποζημιώσεις, ώστε οι αγρότες να είναι σε θέση να συνεχίσουν την καλλιέργεια;
Η ερωτώσα βουλευτής
Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου


Για ένα Δήμο των δημοτών



Τ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ ΕΔΕΣΣΑΣ

Με βασική αρχή την συλλογικότητα στη διαμόρφωση ενός σύγχρονου Δήμου, και για να αποτελέσει η αυτοδιοίκηση βασικό παράγοντα στήριξης του κοινωνικού κράτους και φορέα παραγωγικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης.


η Τ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ καλεί

τους δημότες του δήμου Έδεσσας να εκφράσουν τα οράματα και τις ελπίδες τους για το μέλλον της πόλης που ζουν, να καθορίσουν επιλογές και να συμμετέχουν στην προσπάθεια επίτευξης κοινών στόχων.

Για τη δημιουργία κίνησης ενόψει των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών, περιμένουμε τις προτάσεις όλων των πολιτών που θέλουν να σπάσουν το κέλυφος της απομόνωσης και του ατομικισμού, να ευαισθητοποιηθούν και να ενεργοποιηθούν σε κοινωνικά, περιβαλλοντικά και αυτοδιοικητικά ζητήματα του Δήμου.

Για να αποτρέψουμε την ερήμωση του τόπου μας,  και να κρατήσουμε εδώ τη νέα γενιά, την μόνη ελπίδα για να υπάρξει μέλλον.

Περιμένουμε τις πρωτοβουλίες και τη συμμετοχή όλων των πολιτών, των δημοκρατικών, κινηματικών και οικολογικών δυνάμεων, που θέλουν να παλέψουν μέσα από το θεσμό της Αυτοδιοίκησης  και  που υπερασπίζονται:

>Ένα Δήμο που θεωρεί την εργασία αναφαίρετο δικαίωμα, που στηρίζει δράσεις απασχόλησης και καταπολέμησης της ανεργίας, που αξιοποιεί το τοπικό επιστημονικό και εργατικό δυναμικό στην προσπάθεια ανάπτυξης του τόπου.

>Ένα Δήμο που στηρίζει τη γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή, αναδεικνύοντας και προβάλλοντας την μοναδικότητα των τοπικών προϊόντων και εξασφαλίζοντας την απαραίτητη προς τούτο υποδομή.

>Ένα Δήμο που πιστεύοντας στην ανάγκη παροχής κοινωνικής υποστήριξης και πρόνοιας στους δημότες του, θα έχει στις προτεραιότητές του τη πλήρη στελέχωση και σωστή  λειτουργία του Νοσοκομείου και του κέντρου Υγείας.

>Ένα Δήμο  που θα φροντίζει  για τη σωστή λειτουργία των σχολείων και παιδικών σταθμών.

>Ένα Δήμο που θα παρέχει ποιότητα ζωής σε όλους τους πολίτες του

>Ένα Δήμο με ελεύθερους χώρους και πράσινο σε κάθε γειτονιά

>Ένα Δήμο που ενθαρρύνει την μετακίνηση με ποδήλατο, φροντίζοντας παράλληλα για την δημιουργία χώρων στάθμευσης για τα αυτοκίνητα, με απόλυτο σεβασμό και πιστή τήρηση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς και εποχούμενους

>Ένα Δήμο με υπεύθυνη και επιστημονικά ορθή διαχείριση απορριμμάτων και αποβλήτων

>Ένα Δήμο που διαμορφώνει στους πολίτες του οικολογική συνείδηση, με έμφαση στην ανακύκλωση και στην μετατροπή οικιακών οργανικών σκουπιδιών σε βιολογικό λίπασμα

>Ένα Δήμο που διατηρεί την ιστορική φυσιογνωμία του, αναπαλαιώνοντας και σώζοντας κτίρια των παλαιότερων εποχών και αξιοποιώντας εγκαταλελειμμένα βιομηχανικά κτίρια

>Ένα Δήμο που αναδεικνύει, προβάλει και αξιοποιεί τους αρχαιολογικούς χώρους και την φυσική  ομορφιά  της  περιοχής

>Ένα Δήμο που καλλιεργεί την έννοια της κοινωνικής ευαισθησίας, αλληλεγγύης και εθελοντισμού, με τη δημιουργία κοινωνικών δράσεων (Παντοπωλείου, Ιατρείου και Φαρμακείου κλπ), αλλά και την αναβίωση της παλιάς γειτονιάς ως τόπο συνάντησης και συλλογικής δράσης - χωρίς αυτό να σημαίνει την υποκατάσταση του κράτους-πρόνοιας

>Ένα Δήμο με πολιτιστική ζωή, που εκσυγχρονίζει και αναβαθμίζει τη δημοτική βιβλιοθήκη, δημιουργεί χώρους πολιτιστικών εκδηλώσεων, κατάλληλους για θέατρο, κινηματογράφο και Ωδείο, που φροντίζει και για τη σωστή διαχείρισή τους

>Ένα Δήμο που με τον τρόπο δράσης και λειτουργίας του θα εμπνέει ποιοτική αλλαγή σε ότι αφορά τρόπο ζωής, αισθητική αντίληψη, σκέψη και νοοτροπία.

«Σκέψου παγκόσμια και δράσε τοπικά»
  


Τ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΒΑΝΔΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΥΛΟΤΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΑΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
 
  Η πρόσφατη βανδαλιστική ενέργεια με τον εμπρησμό των υπηρεσιακών αυτοκινήτων του Δασαρχείου Αριδαίας  είναι απολύτως καταδικαστέα και εξοργιστική. Ιδιαίτερα όταν το Δασαρχείο Αριδαίας είναι το δεύτερο Δασαρχείο της χώρας και η σημασία του τόσο για την οικονομική ζωή της Αλμωπίας όσο και για την προστασία του Δασικού Περιβάλλοντος είναι ιδιαίτερα σημαντική.  
  Σε μια εποχή που η μνημονιακή πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης αφήνει χωρίς στοιχειώδεις πόρους την Δασική Υπηρεσία, που αποδυναμώνει την δυνατότητα της για ουσιαστική προστασία του σημαντικού Δάσους της Αλμωπίας ( έλλειψη αυτοκινήτων, έλλειψη καυσίμων κ.λ.π.) η αποτρόπαιη ενέργεια βανδαλισμού εναντίον της είναι ευθεία επίθεση σε όλη την κοινωνία της Αλμωπίας και όλης της χώρας. Πρέπει να βρεθούν οι ένοχοι και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.
  Στην κατάσταση που δημιουργήθηκε τυχόν καθυστέρηση της αποκατάστασης της δυνατότητας της Δασικής Υπηρεσίας να κινηθεί θα προκαλέσει σημαντικό πρόβλημα τόσο στην έγκαιρη και ορθολογική διαχείριση του Δάσους αφήνοντας χωρίς δουλειά τους υλοτόμους της Αλμωπίας όσο και στην απολύτως αναγκαία περιφρούρηση του Δάσους από την μάστιγα της παράνομης λαθροϋλοτομίας για εμπορική χρήση που καταστρέφει το δάσος και υποθηκεύει το αύριο των υλοτόμων.
  Καλούμε την πολιτεία σε άμεση ευαισθητοποίηση για το πολύ σημαντικό αυτό θέμα. Να εξοπλιστεί το Δασαρχείο αμέσως με αυτοκίνητα. Καλούμε την κοινωνία και τους φορείς της Αλμωπίας σε επαγρύπνηση για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, του δάσους της Αλμωπίας. Καλούμε τους υλοτόμους να προστατεύσουν το δάσος της Αλμωπίας, να εξασφαλίσουν την μελλοντική εργασία τους απομονώνοντας τους ελαχίστους κοντόφθαλμους που στο όνομα του παράνομου και πρόσκαιρου πλουτισμού υποθηκεύουν το μέλλον όλου του κλάδου. Να μην θιγούν για κανένα λόγο οι υλοτόμοι που αγωνίζονται να ζήσουν τις οικογένειες τους μέσα στην πιο δύσκολη συγκυρία για τον λαό και την χώρα μας. 
    
Τ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΜΩΠΙΑΣ


Τ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΜΩΠΙΑΣ


ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ.
ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟ «ΔΑΣΑΚΙ»!

  
     Η Τ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Αλμωπίας καταγγέλλει την απαράδεκτη υποτίμηση και απαξίωση των πολιτιστικών χώρων της Αλμωπίας από την Δημοτική Αρχή.
    Ακραίο αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής, είναι η πρόσφατη απαγόρευση από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου της χρήσης του Ανοικτού Θεάτρου στο Δασάκι  για εκδηλώσεις λόγω επικινδυνότητας ( ασυντήρητα τα ξύλινα καθίσματα , ξεμονταρισμένα , σκουριασμένα τα σίδερα κλπ).
Ήδη η πρώτη προγραμματισμένη εκδήλωση από τον Σύλλογο γονέων του Ειδικού σχολείου με την Ελένη Τσαλιγοπούλου θα αναγκαστεί να μεταφερθεί αλλού.  
   Ακόμη και η διαχείριση της χρήσης του «Ξενιτίδειου» Πνευματικού Κέντρου εγκυμονεί κινδύνους για τον χρόνο ζωής του.
   Καλούμε την Δημοτική Αρχή να συντηρήσει το συντομότερο δυνατόν το Ανοικτό Θέατρο στο «Δασάκι»,να το περιφρουρήσει με την κατασκευή περίφραξης και να το αποδώσει στους δημότες ως ένα φυλασσόμενο χώρο πολιτισμού και αναψυχής.
   Να οριστεί άμεσα υπεύθυνος διαχείρισης της χρήσης του Ξενιτίδειου Πνευματικού κέντρου.
   Να σχεδιάσει και να διαχειριστεί την πολιτιστική ατζέντα του καλοκαιριού με τις εκδηλώσεις των τοπικών συλλόγων, με τρόπο που να μην υπάρχουν αλληλοεπικαλύψεις.
  Να προβάλλει το πρόγραμμα εκδηλώσεων με τρόπο που και οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και οι επισκέπτες να μπορέσουν να έλθουν σε επαφή με τον πολυπολιτισμικό πλούτο της Αλμωπίας.   
    Η Τ.Ο. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλμωπίας, καλεί τους πολίτες της Αλμωπίας σε επαγρύπνηση και ενεργοποίηση  για την διατήρηση και την προστασία των χώρων πολιτισμού και όχι μόνο, με δεδομένο ότι δύσκολα μπορούν τέτοιοι χώροι να ξαναγίνουν μέσα στην σημερινή πραγματικότητα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: