Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Μπαράζ για την άνοδο στην Γ' Εθνική: Άνοδος του Π.Ο. Ν.Μουδανιών στην Γ' Εθνική. Με νίκη έκλεισε τους αγώνες μπαράζ ο Αλμωπός

Στο ντέρμπι ανόδου του Νεοκάστρου, τα Νέα Μουδανιά όχι μόνο υπερασπίστηκαν το 2-0 του πρώτου αγώνα, αλλά πήραν ακόμη μία σπουδαία νίκη με 1-2, κατακτώντας έτσι αήττητοι την πρώτη θέση του ομίλου και μαζί την άνοδο στη Γ' Έθνική. Η μόνη απώλεια σ' αυτό το μίνι πρωτάθλημα για τα Νέα Μουδανιά, ήταν η ισοπαλία στην Αριδαία, μια απώλεια όμως που δεν στάθηκε ικανή να τους στερήσει την άνοδο. Ο Αλμωπός πέτυχε ακόμη μία νίκη γοήτρου, με αντίπαλο τον «σάκο του μποξ» του 3ου ομίλου το Βαφειοχώρι με 4-2.
Αχιλλέας Νεοκάστρου - Π.Ο. Ν.Μουδανιών (1-2)1-2
Σήμερα στο Νεόκαστρο πέτυχαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό «κόβοντας» με το καλήμερα τα πόδια των γηπεδούχων και μαζί οποιαδήποτε διάθεση τους απέμεινε για ανατροπή της κατάστασης. Προγήθηκαν πριν συμπληρωθεί το πρώτο 5λεπτο με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κελεσίδη, ενώ στο 25ο διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Ταρασίδη. Στο ενδιάμεσο διάστημα το Νεόκαστρο προσπάθησε να ξαναμπεί στο παιχνίδι, αλλά οι δυο τρεις ευκαιρίες που δημιούργησαν δεν έφεραν αποτέλεσμα. Η κακή μεσοαμυντική λειτουργία στο πρώτο ημίωρο, ήταν η αιτία της σημερινής ήττας σύμφωνα με τον τεχνικό των γηπεδούχων. Λίγο πριν κλείσει το πρώτο ημίχρονο η επιθετικότητα του Νεοκάστρου απέδωσε και με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Καφέ, μείωσαν σε 1-2 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου. 
Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε τίποτα, έστω κι αν το Νεόκαστρο ήταν καλύτερο και προσπάθησε να αποφύγει την ήττα χάνοντας κάποιες ευκαιρίες. Τα Νέα Μουδανιά με την «σιγουριά» της ανόδου και χωρίς να χρειάζεται να ρισκάρουν πλέον, κράτησαν ψύχραιμα μέχρι το τέλος, αν και θα μπορούσαν να πετύχουν κι άλλο τέρμα σε μια δυο καλές αντεπιθέσεις που εξαπέλυσαν, στην ανοιχτή άμυνα του Νεοκάστρου. Τελικό σκορ 1-2 και ο Π.Ο. Ν.Μουδανιών στη Γ' Εθνική.
Αλμωπός Αριδαίας - Μ.Α. Βαφειοχωρίου (0-0)4-2
Στην Αριδαία μετά από ένα στείρο σε γκολ όχι όμως και σε φάσεις πρώτο ημίχρονο, οι φίλαθλοι αποζημειώθηκαν με το παραπάνω στο δεύτερο αφού τα γκολ έπεσαν βροχή. Ο Αλμωπός καλύτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, κατάφερε να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων με σκόρερ τον Ελευθεριάδη σε διάστημα πέντε λεπτών και με την συμπλήρωση μια ώρας αγώνα. Κι ενώ τα πράγματα έδειχναν να ξεκαθαρίζουν, ήρθε η άμεση απάντηση από το Βαφειοχώρι που πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα την αμυντική αδράνεια του Αλμωπού, πετυχαίνοντας δύο τέρματα με τους Γρηγοράκη και Κέλτσο(πέναλτι) μέσα σε πέντε λεπτά. Ο Αλμωπός στο τελευταίο τέταρτο «σοβαρεύτηκε» και θέλοντας να κλείσει με νίκη τη φετινή χρονιά, μ' αντεπίθεση διαρκείας κατάφερε να πετύχει άλλα δύο τέρματα με τους Ελευθεριάδη και Τσακώνη ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ σε 4-2, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.
Για το Αλμωπό η πρώτη αγωνιστική στα Νέα Μουδανιά αποδείχθηκε καθοριστική, αφού εκεί δεν έχασε μόνο ένα «δικό» του παιχνίδι, έχασε παράλληλα και την αυτοπεποίθηση που θα του έδινε ένα μεγάλο διπλό μέσα στην έδρα ίσως της πιο δυνατής ομάδας του ομίλου. Εκτός αυτού βλέποντας ρεαλιστικά τα πράγματα, ο Αλμωπός δεν ήταν έτοιμη φτιαγμένη ομάδα για να διεκδικήσει την άνοδο σ' αυτό το επίπεδο αγώνων μπαράζ. Προσωπικά πιστεύω ο περσινός Αλμωπός ήταν πληρέστερος και καλύτερος... Ίσως φέτος του γέμισε αυταπάτες η κατάκτηση του όχι και τόσο ανταγωνιστικού πρωταθλήματος Α1 της Ε.Π.Σ. Πέλλας, ένα πρωτάθλημα που και λόγω συγκυριών, δεν κυμάνθηκε σε υψηλά αγωνιστικά επίπεδα άλλων ετών, με τις περισσότερες ομάδες να κουβαλούν όλη τη σεζόν μικρά ή μεγάλα, φανερά ή κρυφά αγωνιστικά και οικονομικά προβλήματα.
Ας ελπίσουμε την επόμενη χρονιά τα φετινά λάθη να γίνουν μαθήματα για όλες της ομάδες του νομού μας που έχουν φιλοδοξίες και στόχους, αλλά βεβαίως και στην Ένωση που πρέπει να διορθώσει τα κακώς κείμενα, ώστε να δούμε ένα πολύ καλύτερο και ανταγωνιστικότερο πρωτάθλημα 2013-14.

Η βαθμολογία - 3ο όμιλος
1.Π.Ο. Ν.Μουδανιών 16 β
2.Αχιλλέας Νεοκάστρου 10 β
3.Αλμωπός Αριδαίας 8 β
4.Μ.Α. Βαφειοχωρίου 0


Δεν υπάρχουν σχόλια: