Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠ. ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝ. ΥΠΑΑΤ Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟ ΣΕ ΧΑΛΑΖΟΠΛΗΚΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος συνοδευόμενοι από τον Πρόεδρο του ΕΛ.Γ.Α., κ. Βασίλη Έξαρχο και στελέχη του Οργανισμού και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, επισκέφτηκαν σήμερα τις  πληγείσες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας από τις πρόσφατες έντονες χαλαζοπτώσεις .
Συγκεκριμένα, βρέθηκαν στις περιοχές  της Κουλούρας και  Επισκοπής της Π.Ε. Ημαθίας, παρουσία των Αντιπεριφερειαρχών Ημαθίας Κώστα Καραπαναγιωτίδη και Αγροτικής Οικονομίας της ΠΚΜ Χρήστου Γκουντενούδη και των Περιφερειακών Συμβούλων Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη, Γεωργίας Μπατσαρά και Στάθη Σαρηγιαννίδη και στο Αρσένι της Π.Ε. Πέλλας, παρουσία των Αντιπεριφερειαρχών Πέλλας Θόδωρου Θεοδωρίδη και Αγροτικής Οικονομίας της ΠΚΜ Χρήστου Γκουντενούδη και των Περιφερειακών Συμβούλων Πέλλας, Γιάννη Ανδρίτσου, Μαρίας Ζωγράφου, Μαρίας Καράμπελα και Άλκη Νουσηκύρου. 
Κατά την επίσκεψή τους, είχαν τη δυνατότητα να διαπιστώσουν το μέγεθος των ζημιών που προκλήθηκαν στις αγροτικές καλλιέργειες από την έντονη χαλαζόπτωση και να ενημερωθούν από τους αγρότες για τα προβλήματα που έχουν προκύψει.
Ο κ. Τζιτζικώστας ζήτησε από τον Υπουργό να υπάρξει γρήγορη και αποτελεσματική αντίδραση από την πλευρά του Υπουργείου έτσι ώστε να μπορέσουν να αποζημιωθούν οι πληγέντες παραγωγοί, τονίζοντας ότι η καταστροφή που έχουν υποστεί αποτελεί τεράστιο πλήγμα για την τοπική οικονομία των αγροτικών περιοχών της Κεντρικής Μακεδονίας. Επιπλέον, τόνισε ότι εκτός από τους δύο νομούς που επλήγησαν προχθές από το χαλάζι, πολύ μεγάλες καταστροφές έχουν υποστεί οι παραγωγοί ελιάς στο νομό Χαλκιδικής και ζήτησε να υπάρξει μέριμνα και για την αποκατάσταση αυτών των παραγωγών.
Ο κ. Χαρακόπουλος αντιλαμβανόμενος το μέγεθος του προβλήματος δεσμεύτηκε ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μέσα από τον αρμόδιο φορέα, τον ΕΛΓΑ, θα ενεργήσει άμεσα και θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στις περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας και να αποζημιωθούν οι πληγέντες παραγωγοί.
Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας δήλωσε:
«Είχαμε την ευκαιρία μαζί με τον αρμόδιο Υπουργό να επισκεφτούμε τις πληγείσες περιοχές και να διαπιστώσουμε από κοντά το μέγεθος του προβλήματος που έχει προκύψει στις καλλιέργειες από την χαλαζόπτωση. Δυστυχώς το μέγεθος του προβλήματος είναι πολύ μεγάλο και καλλιεργητές πραγματικά έχασαν τις σοδειές ολόκληρης της χρονιάς.
Ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο μέτρο που μας αναλογεί, δράσαμε άμεσα, κάτι που έπραξε και ο αρμόδιος Υπουργός, ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία στα αγροτικά θέματα. Η ανταπόκριση του Υπουργού και οι δεσμεύσεις τις οποίες έδωσε στους πληγέντες παραγωγούς περιμένουμε να γίνουν πράξη όσο το δυνατόν συντομότερα. Σε διαφορετική περίπτωση είμαστε αναγκασμένοι να αντιδράσουμε και να διεκδικήσουμε από την Κυβέρνηση να υλοποιήσει όλα τα απαραίτητα μέτρα που θα ανακουφίσουν τους συμπολίτες μας, οι οποίοι έχασαν τις σοδειές ολόκληρης της περιόδου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: