Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Αν δεν μπορούμε να συντηρήσουμε το πουλί, τουλάχιστον να ανακαινίσουμε το κλουβί!

Μπορεί να μην μπορούμε και κυρίως να μην θέλουμε να κρατήσουμε ποδοσφαιρική ομάδα, όμως το γήπεδο μπορούμε να το κάνουμε πιο όμορφο, πιο καλαίσθητο, σίγουρα πιο λειτουργικό και τελικά υπόθεση όλων των κατοίκων της Πέλλας. Ταυτόχρονα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για εκτός ποδοσφαιρικών-αθλητικών δραστηριότητων χρήσεις. Εκδηλώσεις πολιτιστικών συλλόγων, σχολικές εκδηλώσεις και αγώνες, συναυλίες, αρχαίες και σύγχρονες θεατρικές παραστάσεις και όποια άλλη πολιτιστική δραστηριότητα συνάδει με τον πολιτιστικό χαράκτηρα του τόπου μας και την πολιτιστική μας κληρονομιά. Πράγμα που σημαίνει και μεγαλύτερη αριθμητικά συμμετοχή κατοίκων στην προσπάθεια, πολύ χαμηλότερη οικονομική συνδρομή απ' όλους και σίγουρα καλύτερες δυνατότητες και προύποθέσεις για το τελικό αποτέλεσμα.
Η κατασκευή μιας βόρειας ξύλινης και καλαίσθητης κερκίδας, αλλαγή του σκέπαστρου στην παλιά δυτική τσιμεντένια παρόμοιο με της ξύλινης που να μην εμποδίζει όπως συμβαίνει σήμερα την οράτοτητα από κανένα σημείο του γηπέδου και μια σύγχρονη και ασφαλή περίφραξη του αγωνιστικού χώρου. Με αρχικούς πρόχειρους υπολογισμούς το κόστος του έργου δεν θα ξεπεράσει τα 40.000€, ενώ αν θελήσουμε και το ποιοτικότερο αποτέλεσμα μπορεί να φτάσει τα 50.000€. Ποσό καθόλου απαγορευτικό, όταν μιλάμε για μια έκτακτη εφάπαξ οικονομική συνδρομή(ας το πούμε και χαράτσι για να είμαστε και της μόδας), από κάθε Πελλιώτικη οικογένεια χωρίς καμία άλλη επιβάρυνση. Βεβαία μιλάμε πάντα απούσας της δημοτικής αρχής, η οποία το μόνο που έχει καταφέρει μέχρι σήμερα, είναι να απαξιώσει εντελώς την Πέλλα, θεωρώντάς την απλά ως ένα ακόμα προάστειο της πόλης των Γιαννιτσών.
Στις φωτογραφίες που ακολουθούν, απεικονίζεται η κερκίδα από το γήπεδο της Αγχιάλου Θεσ/νίκης και η οποία κόστισε μόλις 25.000€ και μπορεί να αποτελέσει ένα καλό και οικονομικό παράδειγμα προς μίμηση για την Πέλλα. Βέβαια η δική μας κερκίδα στη τσιμεντένια υπερυψωμένη βάση της, θα έχει όλες τις απαραίτητες υποδομές για να μπορέσει να φιλοξενήσει μια κανονική μεγάλη σύγχρονη κερκίδα, όταν σε 20-30 χρόνια επανέρθει η οικονομική ανάπτυξη στην χώρα μας. 
Τα παραπάνω είναι μόνο σκέψεις και προτάσεις, που επιδέχονται παρατηρήσεις και διορθώσεις, μέχρι να ανατεθεί σε κάποιον πολιτικό μηχανικό η πλήρης μελέτη και κοστολόγηση του έργου.




1 σχόλιο:

K.B. είπε...

Λαλεί πουλί, παίρνει σπυρί,
κι’ η μάνα το ζηλεύει.
Tα μάτια η πείνα εμαύρισε,
στα μάτια η μάνα μνέει.
Στέκει ο Σουλιώτης ο καλός
παράμερα και κλαίει:
«Έρμο τουφέκι σκοτεινό,
τί σ’ έχω γω στο χέρι;
Oπού συ μούγινες βαρύ κι’
ο Aγαρηνός το ξέρει.