Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

«Ποδήλατο Ζω», από το Δημοτικό Σχολείο Αθύρων του δήμου Πέλλας


ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ
- Την Παρασκευή 7 Ιουνίου, στις 9.00 το πρωί 

Να χαρούν μια … βόλτα με ποδήλατο στους δρόμους του χωριού, την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013, καλεί όλους τους ποδηλάτες κάθε ηλικίας, το Δημοτικό Σχολείο Αθύρων. Η εκκίνηση θα γίνει από την αυλή του Σχολείου, με όλα τα μέτρα ασφαλείας, όπως παρουσία Τροχαίας, κράνη, συνοδοί δάσκαλοι κ.λ.π.

«Στόχος μας είναι να κινητοποιήσουμε την τοπική κοινωνία και να αναδείξουμε την αξία του ποδηλάτου ως μέσου που διευκολύνει, με οικονομία και φιλικό τρόπο προς το περιβάλλον, την μετακίνηση σε όλους», σημειώνει ο διευθυντής του σχολείου, Άρης Μπουλουσάκης και προσθέτει κάποιους από τους λόγους για τους οποίους πρέπει να χρησιμοποιούμε το ποδήλατο:
«Αθλείσαι, μειώνεις το στρες, κάνεις οικονομία, γνωρίζεις τις γειτονιές της περιοχής σου και απολαμβάνεις τους ήχους της φύσης, δεν μολύνεις το περιβάλλον, αποκτάς φίλους, παρκάρεις εύκολα παντού!».

«Σχολικοί Κήποι»- Εκδηλώσεις με θέμα τη φύση
Και αφού το ποδήλατο μας φέρνει πιο κοντά στη φύση, στο Δημοτικό Σχολείο Αθύρων σκέφθηκαν να συνεχίσουν, την ίδια ημέρα, τις δράσεις τους με ένα αφιέρωμα στο περιβάλλον.
Πιο συγκεκριμένα, όλοι οι μαθητές του Σχολείου που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Ν. Πέλλας «Σχολικοί Κήποι», θα παρουσιάσουν στην αυλή του Σχολείου σκετσάκια και τραγούδια με θέμα την φύση και τις ομορφιές της!

Δεν υπάρχουν σχόλια: