Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Καλώς τον Semeta και μας την φόρεσε

Ορθά κοφτά το ξέκοψε το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση και όχι μόνο ο ευρωπαίος επίτροπος για φορολογικά και τελωνειακά θέματα Άλγκιρντας Σεμέτα. Η δικαιολογία που προέβαλε είναι ότι  «δεν υπάρχουν τα δημοσιονομικά περιθώρια».

Κατά τα άλλα πάμε καλά σου λέει αλλά δεν μπορούμε να πάρουμε ούτε μια απόφαση ακόμα και στα πιο απλά πράγματα: Όπως ο απίθανος ΦΠΑ στην εστίαση και ας έχουν εν τω μεταξύ κλείσει  έως τώρα 5.000 εστιατόρια και χάθηκαν 30.000 θέσεις εργασίας!!!

Έτσι όπως πάνε σε  λίγο δεν αποκλείεται με την συμφωνία της τρικομματικής να βάλουν πρόγραμμα και στο «πήδημα».

Και να ήταν μόνο αυτό; Σύσσωμο το οικονομικό επιτελείο, όπως μαθαίνουμε στη συνάντηση με τον αρμόδιο Επίτροπο, προέβαλε τα επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς, που δικαιολογούν το αίτημα για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση άλλα και άλλων φόρων που έχουν αποδειχθεί αναποτελεσματικοί -με εξαίρεση το φόρο στο πετρέλαιο κίνησης που βρίσκεται ήδη στο κατώτατο όριο που επιτρέπει η ΕΕ.

Αλλά η απάντηση ήταν μια ξεγυρισμένη, ξινή  και όλη δική τους και κατέγραψε ακόμη μια επιτυχία στο ενεργητικό τους!!! Το τάπωμα που τους έριξε λέγοντας τους  φτιάξτε επιτέλους έναν απλό, δίκαιο φορολογικό μηχανισμό που να... εντοπίζει και να τιμωρεί όσους παρανομούν και αφήστε τα αυτά, ελέγχεται ως …ανακριβές!!!

Κατά το σας φτύνουν δεν βρέχει…


Μιχαλού
Πηγή: topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: