Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΟΓ "Η ΠΕΛΛΑ" ΣΤΟ 3ο ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΣΤΗ ΣΙΤΑΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Ο Εκπολιτιστικός Όμιλος Γιαννιτσών «Η Πέλλα» συμμετείχε στο 3ο Παμμακεδονικό αντάμωμα στην Σιταριά Φλώρινας το Σάββατο 13 Ιουλίου 2013. Αποτελεί τμήμα των τριήμερων εκδηλώσεων (12-13-14 Ιουλίου) για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Μακεδονίας που οργανώθηκαν από τον πολιτιστικό σύλλογο Σιταριάς “Νέοι Ορίζοντες” με τη στήριξη της Παμμακεδονικής Ένωσης Ελλάδος. Στην εκδήλωση συμμετείχαν με τα χορευτικά τους τμήματα οι πολιτιστικοί σύλλογοι 1) Γαρεφίου,  2) Δοξάτου Δράμας, 3) Μυρτόφυτου Καβάλας, 4) Κέρκυρας, 5) Αμπελώνα, 6) Νάουσας, 7) Δαμάση, 8) Φιλαδέλφειας Η.Π.Α, 9) Βοστώνης Η.Π.Α, 10) Ένωσης Μακεδoνίας, 11) Νέοι Ορίζοντες Σιταριάς, 12) Ε.Ο.Γ « Η Πέλλα». Αθρόα υπήρξε η συμμετοχή του κόσμου από διάφορα μέλη της Μακεδονίας.

 Ο Ε.Ο.Γ «Η Πέλλα» συμμετείχε με το τμήμα κυριών που παρουσίασε χορούς από την περιοχή της Γουμέννισσας. Συγκεριμένα χόρεψε Καρσιλαμά Γουμένισσας (Ντάι λίρι ντάι φράγκι), Προσκυνητό ( Κλαινιάτσκα), Πουσέρνιτσα, Σόφκα, Καραισούφ ή Καραισέ. Απέσπασε το θερμό χειροκρότημα των θεατών ενώ στη συνέχεια ακολούθησε το τμήμα επιδείξεων που κυριολεκτικά ξεσήκωσε όλους τους παρισταμένους. Τα παιδιά απέδωσαν χορούς από την περιοχή της Πέλλας. Ξεκίνησαν με Μπαιντούσκινο και συνέχισαν με το Όταν ανθίζουν οι οξιές ( Μπούκιτε Ρασβίβατ), την Κόρη Ελένη ( Μόμα Λένα), Χασαποσέρβικο και έκλεισαν με Καρσιλαμά (Έντεκα). Μετά την ολοκλήρωση του χορευτικού τους προγράμματος ο πρόεδρος του ομίλου κ.Γ.Δόντσιος και ο χοροδιδάσκαλος κ.Ο.Στοιωάννου δέχθηκαν τα θερμά συγχαρητήρια των διοργανωτών, των παρισταμένων επισήμων προσκεκλημένων και των άλλων πολιτιστικών συλλόγων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Φλώρινας κκ.Θεόκλητος ο Αντιπεριφερειάρχης Π. Ε .Φλώρινας  κ. Δ. Ηλιάδης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Καραγκιοζίδης και Ευαγγέλου, και οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Η.Π.Α, Τορόντο-Καναδά, Ευρώπης, Αφρικής, Μελβούρνης –Πέρθ-Σίδνευ-Αδελαίδας Αυστραλίας.


Το Δ.Σ του Ομίλου ευχαριστεί θερμά τους διοργανωτές για την πρόσκληση και την φιλοξενία. Επίσης ευχαριστεί θερμά τα μέλη του τμήματος επιδείξεων και του τμήματος των κυριών για την συμμετοχή τους στην εκδήλωση εν μέσω καλοκαιρινών διακοπών καθώς και για την άριστη εκπροσώπηση του ομίλου από μέρους τους και τέλος θερμές ευχαριστίες στην Αντιπεριφέρεια Π.Ε. Πέλλας για τη στήριξη  και ιδιαίτερα στον Αντιπεριφεριάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη για την έμπρακτη συμπαράσταση σε κάθε εκδήλωση του Ομίλου μας.




Δεν υπάρχουν σχόλια: