Αδυσώπητη η πορεία της πραγματικής οικονομίας διαψεύδει το "success story" και επαναφέρει τις πολιτικές εξελίξεις από την οικονομική στη βιωνόμενη πραγματικότητα. Οι απολύσεις στο Δημόσιο χρησιμοποιούνται ως προανάκρουσμα απολύσεων σε μεγάλους κλάδους του ιδιωτικού τομέα. Το μοντέλο ΕΡΤ, με τις αυθημερόν απολύσεις, προετοιμάζεται για παντού...
Η τρόικα απαιτεί ανθρωποθυσίες, διότι η ανεργία είναι ο ισχυρότερος μηχανισμός μείωσης των μισθών. Στη χώρα ζούμε το τέλος της εργασίας. Η ακραία λιτότητα που έχει επιβληθεί σπέρνει ενδημική ανεργία στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, ιδιαίτερα του ευρωπαϊκού Νότου.
Η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή. Ο Σαμαράς ψάχνει από μηχανής θεό στο Βερολίνο. Την άλλη εβδομάδα ο Σόιμπλε θα έρθει στην Αθήνα με "δώρα". Θα πρόκειται για "χάντρες και καθρεφτάκια" με στόχο να ξεγελάσει τους ιθαγενείς εν όψει εκλογών. Με παρέμβαση του Σόιμπλε η τρόικα συμφώνησε τα μέτρα του μίνι Μνημονίου να είναι μόνο 2 δισ. ευρώ. Τα σκληρά αναβάλλονται για μετά τις γερμανικές εκλογές. Μέχρι τότε η Μέρκελ θέλει να επικρατεί ησυχία στο βασίλειο. Μετά θα έρθει η ώρα των μεγάλων αποφάσεων. Το ΔΝΤ έχει δηλώσει πως θα αποχωρήσει από το σχήμα της τρόικας. Η Ελλάδα σύρεται αμιγώς στη γερμανική σφαίρα επιρροής. Τα "σκυλάκια" της Μέρκελ δεν μπορούν να διανοηθούν ότι υπάρχουν δυνατότητες για τη χώρα εκτός της μέγκενης της λιτότητας.
Σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι πολιτικοί συσχετισμοί που προέκυψαν πέρυσι τον Ιούνιο και διευρύνονται είναι προς τα αριστερά. Σε συνθήκες μάλιστα που ο Σαμαράς κακοποιεί τη μεταπολιτευτική ταυτότητα της συντηρητικής παράταξης σπρώχνοντάς την προς την Ακροδεξιά, το δίλημμα Μνημόνιο ή Δημοκρατία αποκτά νέα δυναμική.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, βασικός εκφραστής αυτής της δυναμικής, ανοικτός και δημοκρατικός απέναντι σε πολύμορφες κοινωνικές και ισότιμες πολιτικές συμπορεύσεις για τη δημοκρατική αναγέννηση της χώρας, διεκδικεί τη δημοκρατική εκπροσώπηση ώστε να επιστρέψει στην κοινωνία η ελπίδα. Η συγκρότηση του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μια αυτοαναφορική κομματική εξέλιξη. Ανταποκρίνεται στη λαϊκή αξίωση να σταματήσει η κοινωνική καταστροφή, με τον λαό στο προσκήνιο και την Αριστερά στη διακυβέρνηση της χώρας. Ο ενιαίος ΣΥΡΙΖΑ είναι το πραγματικό νέο κόμμα. Είναι αναγκαιότητα για να αποκτήσει πειστικότητα και πιο στέρεη υπόσταση η πολιτική επιλογή: Ή αυτοί ή εμείς!

Πηγή: Avgi.gr