Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Τα προϊόντα και υπηρεσίες που μειώνεται ο ΦΠΑ

ΑΠΟ 23% ΣΕ 13%
Προϊόντα και υπηρεσίες που ο ΦΠΑ μειώνεται από 23% σε 13% από 1-8 έως 31-12-2013:
1. Τρόφιμα έτοιμα για φαγητό σε εστιατόρια, ταβέρνες, σούπερ μάρκετ κ.λπ.
2. Χυμοί φρούτων και λαχανικών, ροφήματα όπως καφές, τσάι, σοκολάτα κ.λπ., αναψυκτικά, αεριούχα νερά φυσικά ή τεχνητά ανεξάρτητα από τον τρόπο πώλησής τους, δηλαδή χονδρικά ή λιανικά, και ανεξάρτητα από τα σημεία της πώλησης, δηλαδή πώληση από σούπερ μάρκετ, περίπτερα, εστιατόρια, ταχυφαγεία κ.λπ.
3. Υπηρεσίες εστίασης σε καφενεία, καφετέριες, ζαχαροπλαστεία, εστιατόρια, ψητοπωλεία, οινομαγειρεία, αναψυκτήρια, σνακ μπαρ γαλακτοπωλεία και καταστήματα διάθεσης catering.
4. Φαγητά σε πακέτο, αλλά και φαγητά που διατίθενται από καντίνες, κυλικεία σε γήπεδα, μπαρ κινηματογράφων και θεάτρων, πιτσαρίες, κινέζικα, γεύματα διαίτης ή υγιεινής διατροφής, σούπερ μάρκετ που παραδίδουν έτοιμα μαγειρεμένα φαγητά και οι επιχειρήσεις πώλησης σάντουιτς, τυροπιτών, σαλατών και λοιπών παρόμοιων πρόχειρων γευμάτων ή σνακ.
5. Κατανάλωση γλυκών σε ζαχαροπλαστεία. Τα γλυκά που πωλούνται για κατανάλωση εκτός καταστήματος, επιβαρύνονται σήμερα με συντελεστή 13%.
6. Υπηρεσίες εστίασης στα ξενοδοχεία και πακέτα διαμονής και διατροφής (διαμονή με πρωινό, διαμονή με πρωινό και γεύμα, all inclusive)

Πηγή: imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: