Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Μετά τον Πάρι(Κουκουλόπουλο) και η Ωραία Θεοδώρα(Τζάκρη) γίνεται «αφορμή» για την έναρξη του ανένδοτου «ΤροΙκανού Πολέμου»...

Ο Θεοδώρα «επανέρχεται» στο @Pella μετά την διαφοροποιησή της στην σκανδαλώδη τροπολογία για την ΕΥΔΑΠ και βεβαίως αν κρατήσει την «σωστή» πλέον κοινοβουλευτική της διαγωγή. Έστω κι αν άργησε πολύ, έστω κι αν δεν καταψήφισε αλλά δήλωσε μόνο "παρούσα", έστω κι αν είχε ψηφίσει την ένταξη της ΕΥΔΑΠ στο ΤΑΙΠΕΔ επί ΓΑΠ, έστω κι αν η ΕΥΔΑΠ είναι μια «σταγόνα» στον «ματωμένο ωκεανό» των μνημονιακών πολιτικών, θα πρέπει να καταγραφεί στα θετικά της κοινοβουλευτικής παρουσίας. Εύγε Θοδώρα!
Φλερτάρει με τη διαγραφή της η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεοδώρα Τζάκρη. Δήλωσε "παρούσα" σε τροπολογία για την ΕΥΔΑΠ. Διαβάστε τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της.
Παρά τις προειδοποιήσεις του Μαξίμου για διαγραφές, όσων δεν στηρίζουν τα νομοσχέδια της κυβέρνησης, υπήρξε ακόμα μια διαφοροποίηση, αυτή τη φορά από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ.
Η βουλευτής Θεοδώρα Τζάκρη, δήλωσε "παρούσα", στην τροπολογία για την εξόφληση υποχρεώσεων του Δημοσίου προς την ΕΥΔΑΠ, με παράλληλη κατάργηση, εφεξής, της κάλυψης του ελλείμματος της εταιρείας που προέρχεται από την καταβολή των εφάπαξ αποζημιώσεων. Η τροπολογία εντάχθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού για την ενίσχυση της τουριστικής επιχειρηματικότητας, το οποίο υπερψηφίστηκε από το Α' Θερινό Τμήμα της Βουλής.
Την τροπολογία καταψήφισε η αντιπολίτευση, εκτιμώντας πως αποτελεί προάγγελο της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ. Τη ρύθμιση καταψήφισε και η ΔΗΜΑΡ, όπως επίσης και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Μάρκος Μπόλαρης και Γιάννης Κουράκος.
Μήνυμα σε Σαμαρά και τρόικα
Ωστόσο η κα Τζάκρη δεν έμεινε στο ότι δεν ψήφισε, αλλά με ανακοίνωσή της λίγο αργότερα, άσκησε σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
"Η σημερινή μου στάση είναι  η αυτονόητη απάντηση των προοδευτικών δυνάμεων που έχουν υποχρέωση να αποτρέψουν το ξεπούλημα  της χώρας στο οποίο έχει επιδοθεί ο κ.Σαμαράς, βαφτίζοντάς το success story. Σε ότι με αφορά ο μόνος γνώμονας των αποφάσεών μου είναι το μακροπρόθεσμο συμφέρον του ελληνικού λαού. Η ψήφος μου είναι ακόμη ένα σαφές μήνυμα προς την τρόικα ότι δεν ξεπουλάμε, δεν χαρίζουμε την περιουσία του ελληνικού λαού και τις φοβερές  “αναπτυξιακές” ιδέες τους να τις εφαρμόσουν πρώτα στις δικές τους χώρες".
Ωστόσο, το σκληρό πολιτικό θέμα που αρχίζει να διαφαίνεται ήδη στον ορίζοντα, είναι άλλο και καίει την κυβέρνηση. Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία που ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο με 179 βουλευτές, κατέφτασε ασθμαίνουσα στις μέρες μας να στηρίζεται μόλις από 154. Αν σκεφτούμε ότι σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται, οι Νικήτας Κακλαμάνης και Δ. Κυριαζίδης από τη ΝΔ που έχουν ήδη μια κίτρινη κάρτα από το Μαξίμου για τη στάση τους στο Πολυνομοσχέδιο και οι Πάρις Κουκουλόπουλος και τώρα η Τζάκρη από το ΠΑΣΟΚ που παίζουν αντάρτικο με την ηγεσία, καθώς και ότι ο «Νέστορας» του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης αποφεύγει τις ψηφοφορίες, όποτε βλέπει την κυβέρνηση να μουλαρώνει, τότε, μάλλον τα πράγματα είναι πιο σύνθετα…

Μένει να δούμε, αν η Θεοδώρα θα γίνει καταλύτης απρόβλεπτων πολιτικών εξελίξεων εν μέσω θέρους… 

Δεν υπάρχουν σχόλια: