Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

H Κριστίν διατάζει, ο Κυριάκος εκτελεί (υπαλλήλους)

Την ίδια ημέρα που η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ μιλούσε για τα... προσόντα των δημοσίων υπαλλήλων, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε copy paste δηλώσεις.
Κι όμως, υπάρχουν ακόμη Έλληνες που έχουν τη ψευδαίσθηση ότι η χώρα κυβερνάται από Έλληνες. Ακόμη και τώρα που οι μάσκες έχουν πέσει οριστικά και είναι ξεκάθαρο ότι η Τρόικα διατάζει και οι εν Ελλάδι μαριονέτες της σπεύδουν να εκτελέσουν τις προσταγές της. Αδιαφορώντας, βέβαια, για το τι σημαίνουν οι εντολές των δανειστών στη ζωή του απελπισμένου Έλληνα.
Ακόμη ένα παράδειγμα ήρθαν να μας προσφέρουν χωρίς ίχνος ντροπής οι Λαγκάρντ, Μητσοτάκης.
Βγαίνει η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και δηλώνει πως: "με δεδομένη την «αργή πρόοδο» στη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, οι προσπάθειες πρέπει να επικεντρωθούν στην εξασφάλιση της εξόδου του μη καταρτισμένου προσωπικού από το Δημόσιο και στην πρόσληψη νέου προσωπικού με τα κατάλληλα προσόντα".
Ακολουθεί (όλο χαρά) ο Μητσοτάκης για να μας πει πως: "όσοι μπήκαν στο Δημόσιο με προσόντα και με αξιοκρατικές διαδικασίες δεν κινδυνεύουν καθώς είναι εξασφαλισμένη η παραμονή τους"
Και προσθέτει ο... άυπνος υπουργός πως "ο συνολικός αριθμός όσων μείνουν στο Δημόσιο θα είναι κάτω από τις 600 χιλιάδες"
Η Λαγκάρντ ξέχασε να μας πει ποιος ευθύνεται για την αργή πρόοδο στη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης. ο Μητσοτάκης ξέχασε να μας πει ποιος διόριζε τριάντα χρόνια τώρα στο δημόσιο με μη αξιοκρατικά κριτήρια.
Όπως και να έχει, προκαλεί τουλάχιστον απέχθεια η προσπάθεια τους να πουν με όμορφα λόγια αυτό που σχεδιάζουν να κάνουν. Ποια κατάρτιση, ποια προσόντα, ποια μεταρρύθμιση. Σφαγή κανονική γίνεται και θα συνεχίσει να γίνεται. Ή μήπως στην ΕΡΤ για παράδειγμα πήγε η Κριστίν και ο Κυριάκος και ζήτησαν προσοντολόγια;
Ποιος θα δει την κατάρτιση των υπαλλήλων στα επόμενα λουκέτα, στις επόμενες συγχωνεύσεις, στις επόμενες καταργήσεις θέσεων;
Οι ερωτήσεις αυτές είναι ρητορικές. Η ερώτηση "μέχρι πότε θα τους ανεχόμαστε" όχι.

Πηγή: toxwni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: