Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Νέα Πέλλα - Πέλλα (1-0)1-0

«Παγωμένη», σκληρή όσο και δίκαιη ήττα σήμερα για την Πέλλα, στο γειτονικό ντέρμπι με την Νέα Πέλλα. Η ομάδα μας δεν βγήκε ποτέ στο γήπεδο κι έχασε πιο εύκολα απ' ότι δείχνει το τελικό 1-0, από μια πολύ μέτρια ομάδα που είχε όμως προσανατολισμό και στόχο στο παιχνίδι της. Από κοντά στην κακή απόδοση της δική μας ομάδας και η σημερινή διαιτησία του τραγικού κ. Ατζαμιδάκη, που μπορεί να μην διαμόρφωσε αποτέλεσμα, αλλά ένα μέτριο παιχνίδι το εμπόδισε με κάθε τρόπο, ώστε να μην «συνέλθει» ποτέ.
Τα πρώτα λεπτά του αγώνα ανήκαν στην ομάδα μας που με κατοχή και υποφερτή κυκλοφορία, είχε τον έλεγχο χωρίς όμως να απειλεί. Το γκολ του Ευθυμιάδη με ατομική ενέργεια όμως στο 8', έφερε το παιχνίδι στα μέτρα των γηπεδούχων, που ανέβασαν ψυχολογία και απόδοση και ήταν κυρίαρχοι στο γήπεδο μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, δημιουργώντας και χάνοντας 3-4 αξιόλογες ευκαιρίες να καθαρίσουν το παιχνίδι. Η Πέλλα στον επιθετικό τομέα έκανα συναγωνισμό λαθών στις πιο εύκολες πάσες, εγκλωβισμένη χωρίς σχέδιο και λύσεις. Η άμυνα σε αποσύνθεση να μην μπορεί να μαρκάρει και να κόψει μπάλες, σε κάθε αντεπίθεση ένοιωθε άμεσο κίνδυνο. Ούτε μία αξιόλογη φάση δεν καταγράφεται για την Πέλλα στο πρώτο ημίχρονο!
Στο δεύτερο είδαμε κακοποίηση του ποδοσφαίρου κι από τις δύο ομάδες, ταλαιπωρώντας τους παγωμένους κι από το κρύο λιγοστούς φιλάθλους, κι αν υπήρχε κάποιου είδους τιμωρία σε τέτοιες περιπτώσεις, θα έπρεπε να τις επιβληθεί η μεγαλύτερη. Η γηπεδούχος παράτησε το σχετικά καλό ποδόσφαιρο του πρώτου ημιχρόνου, κι άρχισε από νωρίς τις βουτιές και τα «ξαπλώματα» με συνεχείς διακοπές, κερδίζοντας πολύτιμο χρόνο. Η Πέλλα ήθελε αλλά δεν μπορούσε και για ακόμη μία φορά αβοήθητη από το πάγκο που δεν έβλεπε γήπεδο και μάλλον περιέπλεκε περισσότερο τα πράγματα με τις εσωτερικές αλλαγές παρά τα διευκόλυνε, δεν κατάφερε να μπει σε κανένα σημείο στην πνεύμα του αγώνα.  Η εφεύρεση δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Γκουτούδη από τον κ. Ατζαμιδάκη στο 68', δεν έβαλε μόνο ουσιαστικά τέλος στο παιχνίδι, αλλά ήταν και η αιτία για τον εκνευρισμό και την ένταση ανάμεσα στις δύο ομάδες και στην εξέδρα, με αποτέλεσμα να έχουμε 8λεπτη διακοπή από την προσωρινή αποχώρηση των διαιτητών. 
Παρόλο που δεν παίχθηκε ποδόσφαιρο στο δεύτερο, εντούτοις είδαμε ένα οριζόντιο δοκάρι σε μακρυνό σουτ του Κορώνα στο 50' που ήταν και η  μοναδική φάση άξια αναφοράς για την Πέλλα και οι δύο πολύ καλές ευκαιρίες για τους γηπεδούχους προς το τέλος της αναμέτρησης. Το κανονικό γκολ του Μπρατσούδη που ακυρώθηκε κακώς από τον κ. Ατζαμιδάκη για υποψία χεριού, δεν μπορεί δυστυχώς να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα της εμφάνισης.
Δεν έχω να προσθέσω και πολλά στον επίλογο του ρεπορτάζ για την ομάδα μας, πλην του ότι ο εκνευρισμός και το άγχος τείνουν να παγιωθούν ως βασικά της χαρακτηριστικά, ενώ και ο φίλαθλος κόσμος που απέμεινε να την ακολουθεί αρχίζει και βγάζει πολύ άσχημη εικόνα. Υποφερτός σε απόδοση ο Καμπούρης στο πρώτο ημίχρονο για την ομάδα μας... Πονάνε και τα μάτια μας πλέον, για την ψυχή μας ούτε λόγος φυσικά... 
Η Νέα Πέλλα ομάδα περιορισμένων δυνατοτήτων, πήρε αυτό που ζήτησε γιατί απλά στο πρώτο μέρος είχε καλή για τις προδιαγραφές της απόδοση. Καλύτερος του γηπέδου ο Ευθυμιάδης που έκανε ότι ήθελε την άμυνα της Πέλλας.
Έχασε την μπάλα ο κ. Ατζαμιδάκης σήμερα, με μέτρια παρουσία και η κα Μήτρου.
Η σύνθεση: Ζαχαριάδης, Χούτας, Γκουτούδης, Πετρούσης, Ξανθόπουλος, Μπρατσούδης, Καμπούρης Κ., Κορώνας, Καραμούζας, Στάγκος( Καμπούρης Σ.), Γάκης.











Δεν υπάρχουν σχόλια: