Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Πέλλα - Γαλατάδες (1-1)1-2

Τί είχες Γιάννη, τι είχα πάντα. Έχω κουραστεί κι έχω κουράσει να επαναλαμβάνομαι στα ρεπορτάζ των αγώνων της ομάδας μας, ότι η ομάδα ήταν καλύτερη κι όμως έχασε, αδικώντας τον εαυτό της... Και σήμερα δυστυχώς στο ίδιο έργο θεατές, με την Πέλλα καλύτερη, αλλά στο τέλος να φεύγει πάλι με άδεια χέρια...
Το πρώτο ημίχρονο πολύ πιο γεμάτο σε φάσεις και γκολ.... Έλεγχος στην μεσαία γραμμή με κατοχή και καλή κυκλοφορία και σημαντικές ευκαιρίες από την Πέλλα, επικίνδυνες αντεπιθέσεις, καλοχτυπημένα στημένα και δοκάρια από τους φιλοξενούμενους. Η ομάδα μας με ορθόδοξη ενδεκάδα, απέδωσε πολύ καλό ποδόσφαιρο μεσοεπιθετικά, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να πάρει κεφάλι στο σκορ, μ' ένα εξαιρετικής ομορφιάς σε δημιουργία τέρμα ύστερα από θαυμάσιο συνδυασμό και εκτελεστή τον Βογιατζή από κοντά στο 24'. Χαμένα τετ α τετ δυο φορές από τον Μπρατσούδη, κεφαλιές από Γάκη και Ρίσκο από πλεονεκτική θέση άουτ και δυο σουτ από Μπρατσούδη και Καμπούρη που αποσόβησε με δύσκολες αποκρούσεις ο τερματοφύλακας των Γαλατάδων. Στα προβλήματα της αμυντικής γραμμής όμως η ομάδα μας δεν έβρισκε λύσεις, δίνοντας την ευκαιρία στους Γαλατάδες να πετύχουν εύκολη και άμεση ισοφάριση με κεφαλιά του αμαρκάριστου Καραδήμου στο 27' και να απειλήσουν σε δύο άλλες περιπτώσεις, όταν η μπάλα βρήκε τα δοκάρια της εστίας του Ζαχαριάδη. Το 1-1 του ημιχρόνου, μάλλον δεν αποδίδει την ακριβή του εικόνα.
Το δεύτερο ξεκίνησε με βεβιασμένες προσπάθειες για την Πέλλα, ώστε να βρεθεί και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για δεύτερο γκολ, κάτι οου δεν κατάφερνε. Δυστυχώς αντ' αυτού, η αμυντική μας γραμμή σε ακόμη ένα στημένο, επανέλαβε τα λάθη του πρώτου ημιχρόνου και το δεύτερο γκολ για τους Γαλατάδες ήρθε στο 55' με πανομοιότυπο τρόπο, αυτή τη φορά με σουτ του αμαρκάριστου Παυλίδη μέσα από την περιοχή. Αυτή ήταν και η μοναδική καλή φάση για τους Γαλατάδες στο δεύτερο ημίχρονο, μαζί με ένα σουτ στα χέρια του Ζαχαριάδη ύστερα από εύκολο λάθος της μεσαίας γραμμής της Πέλλας. Μονόλογος για την Πέλλα από κει κι έπειτα, να δημιουργεί και να χάνει ευκαιρίες κυρίως από την δεξιά πλευρά, ενώ σοβαρή απειλή για το τέρμα των Γαλατάδων και τα σουτ από μέση απόσταση, τα οποία είτε αποκρούονταν από το τερματοφύλακα, έιτε κατέληγαν άουτ. Ένα από αυτά στο 65' με πρωταγωνιστή τον Καμπούρη, απέκρουσε ασταθώς ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων, ενώ η δεύτερη επέμβαση του σήκωσε θύελα διαμαρτυριών σε αγωνιστικό χώρο και εξέδρα, αφού οι γηπεδούχοι ισχυρίζονται ότι η μπάλα είχε περάσει ξεκάθαρα την γραμμή του τέρματος, κι ενώ ο πρώτός βοηθός βρισκόταν εκτός θέσης. Η τακτική των Γαλατάδων περιελάμβανε συνεχείς πτώσεις στο χορτάρι και καθυστερήσεις, κάτι που έκοβε τον καλό ρυθμό της Πέλλας που πίεζε για την ισοφάριση. Ισοφάριση που δεν ήρθε ούτε στην εκπνοή του αγώνα, με την κεφαλιά του Γάκη από πλεονεκτική θέση να φεύγει λίγο άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι. Στα τελευταία 15 λεπτά η ομάδα εμφανώς κουρασμένη και αγχωμένη, έκανε μεγάλη προσπάθεια, δυστυχώς όμως χωρίς βοήθειες από τον πάγκο. Μία μόλις αλλαγή σ' αυτό διάστημα, με την δεύτερη και τελευταία να γίνεται στις καθυστερήσεις! Η λήξη βρήκε τους Γαλατάδες να παίρνουν περισσότερα απ' ότι δικαιούνταν και την Πέλλα εκτός από ακόμη μία σημαντική βαθμολογική απώλεια, να βυθίζεται σε βαθύ προβληματισμό για την δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει πολύ νωρίς.
Καλύτεροι από την ομάδα μας οι Βογιατζής και Μπρατσούδης, αλλά κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει κανέναν από τους υπόλοιπους ότι δεν προσπάθησαν, ενώ για τους Γαλατάδες κορυφαίος ο τερματοφύλακας που διόρθωνε με τον καλύτερο τρόπο τις πολλές αμυντικές αδυναμίες της ομάδας του.
Μέτριος ο κ. Σιδηρόπουλος, που προσπάθησε περισσότερο να διαχειριστεί την κατάσταση περιμετρικά του αγωνιστικού χώρου και στους πάγκους, παρά στον αγωνιστικό χώρό όπου έχασε πολλές φάσεις. Ο πρώτος βοηθός κ. Σκουλής εκτός αγώνα, με ελάχιστες σωστές υποδείξεις στις δύσκολες φάσεις.
Η ομάδα χρειάζεται ψυχραιμία απ' όλους, καλή διαχείριση της κρίσης από την διοίκηση και κυρίως προστασία σε όλα τα παιδιά, στην δύσκολη και εύθραυστη κατάσταση που έχουμε περιέλθει. Πρέπει να μπει πάτος στο βαρέλι, γιατί πραγματικά δεν αξίζουν στην ομάδα μας οι τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Μπορεί το σημερινό παιχνίδι να ήταν πολύ σημαντικό, το επόμενο όμως αποκτά χαρακτήρα πρόωρου τελικού, ώστε η κατάσταση να μην γίνει μη αναστρέψιμη. Δυστυχώς δεν διαχειριστήκαμε όπως έπρεπε τους 4 βαθμούς στους πρώτους 3 αγώνες και πλέον άρχισε για τα καλά και η βαθμολογική πίεση κάτι το όποίο απευχόμουν από την αρχή της περιόδου. Δύσκολα τα πράγματα, όχι όμως αξεπέραστα...
Η σύνθεση: Ζαχαριάδης, Κούμπους, Χούτας Γκουτούδης(Κορώνας), Ξανθόπουλος, Μπρατσούδης, Καμπούρης Κ., Καραμούζας, Γάκης, Ρίσκος, Βογιατζής(Μπουράκης).












3 σχόλια:

Λαμπης είπε...

Πετρο αληθευει το γεγονος οτι μετα την ληξη του αγωνα ο στημενος Σιδηροπουλος εδωσε κοκκινη καρτα σε δυο παικτες μας;και αν ναι τι θα κανει η διοικηση γι αυτο;

Πέτρος Κάνος είπε...

Λάμπη όσο ήμουν στο γήπεδο δεν είδα κάτι. Δεν γνωρίζω αν έγινε κάτι στα αποδυτήρια...

Πέτρος Κάνος είπε...

Γράφτηκαν τελικά στο φύλλο αγώνα από τον Σιδηρόπουλο Καραμούζας και Δεληλάμπου και αναμένουμε τις συνέπειες.