Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Η βαθμολογία της Α1 και η επόμενη αγωνιστική - Βυθίστηκε στον βαθμολογικό πίνακα η ομάδα μας

Ασανσέρ ο βαθμολογικός πίνακας με τις ομάδες να εναλλάσσονται τόσο στην κορυφή όσο και στην ουρά, από αγωνιστική σε αγωνιστική. Έστω κι αν είναι ευμετάβλητος ο πίνακας, εντούτοις οι ομάδες άρχισαν να δείχνουν κάποια αμυδρά στοιχεία για την αγωνιστική τους εικόνα, αλλά και για τον προσανατολισμό των στόχων τους.
Για την δική μας ομάδα το μόνο «ευχάριστο» που κρατάμε ήταν ότι εκτίσαμε το ρεπό μας και θα μπορούμε να διαβάζουμε καλύτερα την πραγματική μας βαθμολογία στην συνέχεια. Το 15μερο ρεπό μπορεί μην επέφερε συνταρακτικές αλλαγές και εξελίξεις στο σύλλογο, όμως μια κάποια αποφόρτιση την έφερε, έστω κι αν την σκιάζει η βύθιση της ομάδας στη βαθμολογία μετά και τα σημερινά αποτελέσματα. Αναμένεται να δούμε και τι αλλαγές επέφερε αν τις επέφερε στο αγωνιστικό κομμάτι, με την εκτίμηση και διαχείριση της κατάστασης από διοίκηση, προπονητή και παίκτες. Εύχομαι να έπραξαν το καλυτερο και να δούμε αντίδραση, γιατί η επόμενη ευκαιρία για «ταϊμ άουτ» πρωταθλήματος είναι μακρυνή, αν δεν προκύψει κάτι έκτακτο καιρικό μέσα στο χειμώνα.
Ο ΠΑΟΚ δείχνει βάση αποτελεσμάτων η πιο συνεπής ομάδα του πρωταθλήματος και ξαναπέρασε στην μόνος πρώτος στην κορυφή, εκμεταλευομένος την ήττα του Αλμωπού στην Έδεσσα. Αλμωπός και Ελπίδα μοιράζονται τη δεύτερη θέση, με την Ελπίδα όμως να δείχνει πιο πειστική μέχρι σήμερα για να παραμείνει στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Ο Εθνικός αν και έχασε σήμερα στο Μάνδαλο, διατηρείται σε θέση play off σχεδόν από την αρχή του πρωταθλήματος, χωρις όμως να δείχνει ότι έχει δυνάμεις για κάτι παραπάνω.
Το σημερινό «χαστούκι» των Γαλατάδων από την Κερασιά, μάλλον προσγείωσε τους φιλόδοξους νεοφώτιστους , στην «απρόβλεπτη» αγωνιστική πραγματικότητα του φετινού πρωταθλήματος. Για το Εξαπλάτανο το έχουμε ξαναγράψει, ομάδα με σταθερά αγωνιστικά χαρακτηριστικά και «υγεία» τόσο διοικητικά όσο και ποδοσφαιρικά εδώ και κάποια χρόνια, όμως κάποια στιγμή θα πρέπει να αρχίσει να προσδιορίζει τους στόχους του από την αρχή του πρωταθλήματος και όχι στην εξέλιξή του. Η ήττα βέβαια από την Ελπίδα προσωπικά για μένα δεν αποτελεί έκπληξη, το σκορ όμως χωρίς να έχω εικόνα του αγώνα, μου δείχνει ότι ήρθε αμαχητί. Δύο συνεχόμενες πειστικές νίκες για τον Εδεσσαϊκό, έδιωξε προσωρινά τα «σύννεφα», αλλά θα χρειαστεί διάρκεια, που είναι και το ζητούμενο πολλών ομάδων στο φετινό πρωτάθλημα.
Η Νέα Πέλλα πήρε σήμερα μια νίκη, που νομίζω οι περισσότερες για να μην πω όλες οι ομάδες της κατηγορίας έχουν τσεκάρει στο πρόγραμμά τους, όμως σύμφωνα για με τους αρχικούς στόχους που έλεγαν 4άδα, θα χρειαστεί να κάνει υπερβάσεις στη συνέχεια. Η αλλαγή τεχνικής ηγεσίας έδωσε ώθηση στο Μάνδαλο και μετά την πρόκριση στο κύπελλο, άρχισε να παίζει καλύτερα και να παίρνει πολύτιμους βαθμούς και στο πρωτάθλημα. «Ψαρωτική» νίκη η σημερινή για την Κερασιά και κάποιος φίλος μου που ξέρει πρόσωπα και πράγματα από την ομάδα, μου διαμήνυσε ότι θα κάνει κι άλλες ζημιές όπου κι αν υποτιμηθεί.
Απο δω και κάτω αρχίζουν οι «προβληματικές» ομάδες της κατηγορίας και πολύ δυστυχώς για μας, μπήκαμε κι εμείς σ' αυτό το γκρουπ. Ο Νέος Μυλότοπος επιβεβαιώνει οτι είδα στον αγώνα κυπέλλου με τα Άθυρα οριν περίπου ένα μήνα, ότι δηλαδή θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να μην βρεθεί φέτος σε επικίνδυνα μονοπάτια. Η Όρμα ασταθής αν και παλεύει όλα τα παιχνίδια, έχασε από τον ΠΑΟΚ με άδικο τρόπο όπως δήλωσε ο προπονητής της, τραυματίζοντας παράλληλα και την αυτοπεποίθηση που έχτισε με δυο καλά αποτελέσματα. Για τον Προφήτη Ηλία ο δρόμος προς την Α' κατηγορία μπορεί να φαίνεται ακόμη μακρύς, αλλά μ' αυτή την αγωνιστική εικόνα της ομάδας σίγουρα τον έχει βάλει σε σταθερή τροχιά και δείχνει χωρίς επιστροφή.
Τέλος αν και η δική μας ομάδα είχε ρεπό, η θέση της στην βαθμολογία όχι μόνο επιδεινώθηκε κι έφτασε στο έσχατο σημείο, αλλά αποτελεί ντροπή για το σύλλογο για όποιον την αισθάνεται. Όμως πιστεύω ακράδαντα ότι οι δυυνατότητες και η προοπτική της είναι πολύ καλύτερες απ' αυτή που δείχνει η προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Το να το πιστεύω μόνο εγώ, δεν λέει απολύτως τίποτα και σίγουρα δεν θα φέρει την ανάκαμψη. Αρκεί να το πιστέψουν όλοι στο σύλλογο και να μην αφήσουν άλλες ευκαιρίες να χαθούν. Η ομάδα χρειάζεται βοήθεια απ' όλους, πρώτιστα από τη διοίκηση, αλλά κι από τον προπονητή και τον κόσμο στο κομμάτι που τους αναλογεί. Τέλος χρειάζεται συνείδηση, προσπάθεια και πάθος κι από τους ποδοσφαιριστές για να αντιστραφεί η κατάσταση πριν φτάσει αυτή στο σημείο να είναι μη αναστρέψιμη.
Την επόμενη αγωνιστική η ομάδα μας παίζει πολύ σημαντικό παιχνίδι με τους Γαλατάδες στην Πέλλα και δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα στο μυαλό κανενός από τη νίκη. Σημαντικά παιχνίδια στην Έδεσσα με την Ελπίδα να φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ σε ντέρμπι κορυφής και αποδείξεων, στην Αριδαία το γειτονικό Αλμωπός - Εξαπλάτανος με τις ομάδες να μοιάζουν αρκετά φέτος αγωνιστικά, στα Γιαννιτσά ανάμεσα σε Εθνικό και Εδεσσαϊκό, αλλά και στα υπόλοιπα της αγωνιστικής το ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο.

Α1 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ – Ε.Π.Σ. Ν. ΠΕΛΛΑΣ
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 2013-14
Α/Α
ΟΜΑΔΕΣ
Ν – Ι -- Η
ΤΕΡΜΑΤΑ
ΒΑΘΜΟΙ
1
ΠΑΟΚ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
5 - 0 - 1
10 - 3
15
2
ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ
4 - 1 - 1
11 - 2
13
3
ΕΛΠΙΔΑ ΕΔΕΣΣΑΣ
4 - 1 - 1
12 - 4
13
4
ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΙΣΤΩΝ
4 - 0 - 2
12 - 7
12
5
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΔΩΝ*
3 - 1 - 1
7 - 2
10
6
ΟΡΦΕΑΣ ΡΙΖΑΡΙΟΥ
3 - 1 - 1
7 - 5
10
7
ΔΟΞΑ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ
2 - 2 - 2
6 - 8
8
8
ΑΣ ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ  
2 - 2 - 2
6 - 8
8
9
Μ.Α. ΝΕΑΣ ΠΕΛΛΑΣ*
2 - 1 - 2
6 - 4
7
10
ΔΟΞΑ ΜΑΝΔΑΛΟΥ
2 - 0 - 4
9 - 12
6
11
ΠΑΟ ΚΕΡΑΣΙΑΣ*
2 - 0 - 3
4 - 11
6
12
Μ.Α. Ν. ΜΥΛΟΤΟΠΟΥ*
1 - 1 - 3
7 - 7
4
13
Μ.Α. ΟΡΜΑΣ
1 - 1 - 4
5 - 7
4
14
Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕΛΛΑΣ*
1 - 1 - 3
4 - 8
4
15
ΑΡΗΣ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ*
0 - 0 --5
3 - 17
0
ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΜΕ (*) ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΡΕΠΟ ΤΟΥΣ
### Play Off ----- ### Play Out ----- ### Υποβιβασμός



ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΟΡΦΕΑΣ ΡΙΖΑΡΙΟΥ
-
Μ Α ΟΡΜΑΣ
Μ Α Ν ΠΕΛΛΑΣ
-
Μ Α Ν. ΜΥΛΟΤΟΠΟΥ
ΕΛΠΙΔΑ ΕΔΕΣΣΑΣ
-
ΠΑΟΚ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
ΠΑΟ ΚΕΡΑΣΙΑΣΑΣ
-
ΑΡΗΣ Π ΗΛΙΑ
Μ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕΛΛΑΣ
-
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΔΩΝ
ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ
-
ΔΟΞΑ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
-
ΕΔΕΣΣΑΙΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: