Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Η βαθμολογία της Α1 και η επόμενη αγωνιστική

Οι ανατροπές στον βαθμολογικό πίνακα σε ημερήσια διάταξη και καθ' όλα αναμενόμενες. Για κάποιες ομάδες είναι ευχάριστες και για άλλες δυσάρεστες προσωρινά και ίσως συγκυριακά, έστω κι αν δεν εξασφαλίζουν ή αποδίδουν και πολλά πράγματα στην πρώιμη φάση που βρίσκεται το πρωτάθλημα, σκιαγραφούν σιγά σιγά δυναμικότητα και στόχους. Για την δική μας ομάδα τα δικά μας λάθη, η συγκυρία και η κακή μας τύχη, μας έχουν φέρει σε μια πολύ δυσάρεστη και εντελώς ασυνήθιστη κατάσταση.
Η Ελπίδα απολαμβάνει την μοναξιά της κορυφής με το σπαθί της και την αγωνιστική εικόνα και προοπτική που έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα. Ο ΠΑΟΚ παραμένει δεύτερος, όμως δείχνει παρά τις ευοίωνες αρχικές προβλέψεις, μια αστάθεια και κυρίως ανετοιμότητα στις δύσκολες καταστάσεις. Η επόμενη 6άδα ομάδων δείχνει μια σταθερή τουλάχιστον εικόνα μέχρι σήμερα, κάτι που τις επιτρέπει να ξέρουν καλύτερα που βαδίζουν και ποιοι θα είναι οι φετινοί τους στόχοι. Εξαιρέσεις ίσως ο διπρόσωπος Εθνικός που παρουσιάζεται ή του ύψους ή του βάθους από παιχνίδι σε παιχνίδι και ο ανερχόμενος αγωνιστικά Εδεσσαϊκός, που φαίνεται να έχει πάρει για τα καλά ώθηση μετά την πρώτη του νίκη και παρουσιάζεται το τελευταίο διάστημα ιδιαίτερα ανταγωνιστικός και βαθμολιγικά κυνικός. Επίσης να τονισθεί και η είσοδος στην πρώτη 4άδα  για τον Ορφέα, έστω κι αν πιστεύω ότι τελικά δεν θα είναι ομάδα 4άδας, αφού «πουλάει» εύκολα βαθμούς σε ματς φαινομικά στα μέτρα του.
Από κει και κάτω όλες οι ομάδες έχουν εικόνα είτε play out είτε άμεσου υποβιβασμού και κάπως έτσι θα πάει το πράγμα μέχρι το τέλος της περιόδου, αν δεν υπάρξουν αιφνίδιες μεταμορφώσεις στην απόδοση και συνταρακτικές αλλαγές στα ρόστερ τους. Μία επιφύλαξη για την Νέα Πέλλα που αποτελεί γρίφο, κι αν συνεχίσει έτσι, μπορεί να βρεθεί μπλεγμένη κι αυτή κάτω από τη ζώνη των «καταραμένων». Πάντως εκ πρώτης όψεως δεν φαίνεται ότι οι ομάδες αυτής της ζώνης του βαθμολογικού πίνακα, ικανές να μπορέσουν να ξεμπλέξουν εύκολα απ' αυτή και στη συνέχεια του πρωταθλήματος.
Για την δική μας ομάδα λίγο πολύ τα είπαμε και χθες στο ρεπορτάζ του αγώνα, ότι θέλει ψύχραιμη και σωστή διαχείριση πριν είναι αργά και ίσως χρειαστεί ένα σοκ για να συνέλθει από μια πραγματικότητα που όλοι φοβούντουσαν και απεύχονταν στην αρχή της περιόδου και όμως τη βρήκαμε σύντομα μπροστά μας. Πολύ κομβικό το παιχνίδι με τον Προφήτη Ηλία, στην εμβόλιμη αγωνιστική της ερχόμενης Τετάρτης.
Όλα τα ματς της ερχόμενης αγωνιστικής έχουν το καθένα για τους δικούς του λόγους και συνθήκες, μεγάλο ενδιαφέρον. Όλες οι ομάδες μπορούν να χάσουν ή να πάρουν βαθμούς με οποιονδήποτε και οπουδήποτε...

Α1 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ – Ε.Π.Σ. Ν. ΠΕΛΛΑΣ
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 2013-14
Α/Α
ΟΜΑΔΕΣ
Ν – Ι -- Η
ΤΕΡΜΑΤΑ
ΒΑΘΜΟΙ
1
ΕΛΠΙΔΑ ΕΔΕΣΣΑΣ
5 - 1 - 1
12 - 2
16
2
ΠΑΟΚ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
4 - 0 - 2
10 - 5
15
3
ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ
4 - 2 - 1
14 - 6
14
4
ΟΡΦΕΑΣ ΡΙΖΑΡΙΟΥ
4 - 1 - 2
11 - 5
13
5
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΔΩΝ*
4 - 1 - 1
9 – 3
13
6
ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
4 - 0 - 3
13 - 9
12
7
ΑΣ ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ
3 - 2 - 2
8 - 9
11
8
  ΔΟΞΑ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ
2 - 3 - 2
8 - 10
9
9
Μ.Α. Ν. ΜΥΛΟΤΟΠΟΥ*
2 - 1 – 3
9 - 7
7
10
Μ.Α. ΝΕΑΣ ΠΕΛΛΑΣ*
2 - 1 - 3
6 - 6
7
11
ΔΟΞΑ ΜΑΝΔΑΛΟΥ*
2 - 0 – 4
9 - 12
6
12
ΠΑΟ ΚΕΡΑΣΙΑΣ*
2 - 0 - 4
5 - 15
6
13
Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕΛΛΑΣ*
1 - 1 – 4
5 - 10
4
14
Μ.Α. ΟΡΜΑΣ
1 - 1 – 5
6 - 15
4
15
ΑΡΗΣ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ*
1 - 0 – 5
7 - 18
3
ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΜΕ (*) ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΡΕΠΟ ΤΟΥΣ
### Play Off ----- ### Play Out ----- ### Υποβιβασμός



ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ - ΡΕΠΟ ΑΣ ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ
Μ Α Ν ΠΕΛΛΑΣ
-
ΟΡΦΕΑΣ ΡΙΖΑΡΙΟΥ
Μ Α ΟΡΜΑΣ
-
ΕΛΠΙΔΑ ΕΔΕΣΣΑΣ
Μ Α Ν. ΜΥΛΟΤΟΠΟΥ
-
ΠΑΟ ΚΕΡΑΣΙΑΣ
ΠΑΟΚ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
-
ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ
ΔΟΞΑ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ
-
ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
ΑΡΗΣ Π ΗΛΙΑ
-
Μ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕΛΛΑΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΔΩΝ
-
ΔΟΞΑ ΜΑΝΔΑΛΟΥ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΣ ΠΕΙ...........ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ 3 ΟΜΑΔΕΣ ΠΕΦΤΟΥΝ;

Ανώνυμος είπε...

3 απευθειας και 2 απο πλει αουτ