Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Προφήτης Ηλίας - Πέλλα (2-1)2-1. Η βαθμολογία και όλα τα αποτελέσματα της εμβόλιμης αγωνιστικής στην Α1 ερασιτεχνική

Ίσως την πιο οδυνηρή ήττα του πρωταθλήματος, γνώρισε σήμερα η ομάδας μας στον Προφήτη Ηλία. Κι αν δεν ήταν η Όρμα να κρατήσει τα «προσχήματα» για χάρη μας στον βαθμολογικό πίνακα, θα μιλούσαμε για τον απόλυτο πάτο και τυπικά και ουσιαστικά. Όχι ότι αλλάζει κάτι στην εκτίμηση μας βέβαια με την προσωρινή υπεροπλία μας στην ισοβαθμία, αφού η κατάσταση είναι πλέον δραματική και η εικόνα άκρως ντροπιαστική! Είπαμε ιδιαίτερες φιλοδοξίες δεν θα υπάρχουν φέτος δεδομένων των συγκυριών για την ομάδα μας, έστω κι αν δεν θα ήταν καθόλου απαγορευτικές αν κάναμε πρώιμα κάποια αυτονόητα πράγματα, ώστε να τη βοηθήσουμε. Όμως δεν μπορούμε να πριονίζουμε τα πριονίδια και το μόνο που μας απομένει. είναι να βρεθεί τρόπος ώστε να σηκώσουμε άμεσα και πάλι το κεφάλι ψηλά. Πρέπει να παρθούν δραστικές αποφάσεις τώρα, έστω και καθυστερημένα. Δεν το κάναμε πρόωρα με τον αποκλεισμό στο κύπελλο ίσως στον πιο βατό όμιλο, δεν το κάναμε επίσης στην βαριά ήττα από τον ΠΑΟΚ δίνοντας πίστωση χρόνου, ούτε βέβαια στο ματς-προάγγελο με το Εθνικό που μας «φώναξε» εκκωφαντικά ότι η ομάδα χρειάζεται ένα σοκ και είχαμε ένα καλό πλεονέκτημα με την 15ήμερη διακοπή, δεν το κάναμε την επομένη με τους Γαλατάδες που γνωρίσαμε ακόμη μία «άδικη» αγωνιστικά ήττα, νομίζω τα περιθώριά μας εξαντλήθηκαν δραματικά σήμερα με την «αχώνευτη» ήττα, από την χειρότερη ομάδα της κατηγορίας τον ουραγό της βαθμολογίας Προφήτη Ηλία.
Όλοι οι παροικούντες την Πέλλα,, γνωρίζουν καλά τις αδυναμίες και τις ελλείψεις της ομάδας μας. Τις αδυναμίες και τις ολιγωρίες της διοίκησης, τις αδυναμίες και «ευαισθησίες» του έμψυχου δυναμικού μας, τις εμφανείς αδυναμίες και «ανεπάρκειες» του προπονητή μας όπως αυτές φάνηκαν ξεκάθαρα τις πρώτες αυτές επίσημες 10 αγωνιστικές(συμπεριλαμβανομένου και του κυπέλλου). Θα ήταν άδικο να μην αναγνωρίσουμε και τις δυσκολίες, όπως βέβαια και τα θετικά στοιχεία όσα είναι αυτά, που έχουν επιδείξει διοίκηση, παίκτες, προπονητής μέχρι σήμερα, που μας έχουν κάνει να ελπίζουμε ακόμη, παρά την αγωνιστική και βαθμολογική τραγωδία και καθίζηση που βιώνουμε... Δεν πρέπει να φορτωθούν οι ευθύνες αποκλειστικά σ' έναν, ή σε μία κατάσταση, όμως Όμως το "παίξαμε καλύτερα, αλλά δεν κερδίσαμα", πλέον δεν μας παρηγορεί. Πρέπει να άλλαξουμε κάτι άμεσα. γιατί πλέον οι απώλειες για την ομάδα μας ξεφεύγουν πλέον από τα στένα όρια της μέτριας απόδοσης ενός αγώνα και της τραγικής βαθμολογικής συγκομιδής. Δεν γνωρίζω αν μπορούμε να αλλάξουμε δραματικά προς το καλύτερο κάτι στην παρούσα φάση αν και το πιστεύω ακόμη γιατί δεν είμαστε η χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος όπως αποτυπώνεται στον βαθμολογικό πίνακα, δεν γνωρίζω αν η όποια αλλαγή επιφέρει αγωνιστική και βαθμολογική «ανάταση», γνωρίζω όμως ότι σίγουρα πρέπει να γίνει κάτι. Μπορεί μια αλλαγή να κάνει την κατάσταη ακόμη χειρότερη αν μπορεί να ειπωθεί κάτι τέτοιο, όμως η κοινή ποδοσφαιρική λογική αυτό επιτάσσει....

Στο αγωνιστικό κομμάτι της σημερινής αναμέτρησης στην οποία λόγω ανειλημένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσα να παραβρεθώ μετά από τρία χρόνια ανελλειπούς παρουσίας μου σε όλες τις επίσημες και ανεπίσημες εκδηλώσεις της ομάδας, χρειάστηκα την διασταύρωση περισσότερων του ενός πηγών, ώστε να δώσω επιγραμματικά την εικόνα της. "Μια από τα ίδια", "δεν αντέχω να βλέπω αυτό το βάσανο πλέον", "είμασταν πιο καλοί, αλλά άτυχοι όχι αυτοί που έπρεπε για ένα τ΄τοιο παιχνίδι και χάσαμε", "δεν ξέρω τι να πω...", ήταν τα πιο ενδεικτικά σχόλια μαζί με τις γνωστές αποδοκιμασίες κατά δικαίων και αδίκων για την εικόνα της ομάδας, όσων «πιστών» φίλων παραβρέθηκαν σήμερα στο γήπεδο και μου μετέφεραν όσα είδαν και το σημαντικότερο όσων αισθάνθηκαν. 
Δύο γκολ «δώρο» σχεδόν από το κέντρο, προσωρινή ισοφάριση σε 1-1 από τον Μπουράκη ύστερα από καλή επιθετική ενέργεια, ευκαιρίες εκατέρωθεν με την ομάδα μας να έχει τις περισσότερες, λίγες επιλογές και απαντήσεις όταν το ματς στράβωσε περισσότερο μετά το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων, ένα πέναλτι σε ανατροπή υπέρ μας που δεν είδε ο κ. Δεμερτζής, ήταν μερικά από τα πιο σημαντικά στοιχεία του αγώνα, όπως μου μεταφέρθηκαν.
Σημαντικές αποδείχθηκαν όπως αναμενόταν οι απουσίες των Γάκη, Καραμούζα, Βογιατζή, Δεληλάμπου. Ο πάγκος μας σήμερα είχε μόλις 15 ποδοσφαιριστές...
Η σύνθεση: Ζαχαριάδης, Κούμπους, Γκουτούδης, Πετρούσης(Μπιγλυκούδης), Ξανθόπουλος, Μπρατσούδης, Καμπούρης Κ., Κορώνας, Στάγκος(Καμπούρης Σ.), Μπουράκης, Ρίσκος.

Στους άλλους σημερινούς αγώνες της Α1 είχαμε τα εξής λίγο πολύ αναμενόμενα αποτελέσματα:

Μ.Α. Ν. Πέλλας – Ορφέας Ριζαρίου 0 - 0
Μ.Α. Ν. Μυλοτόπου – ΠΑΟ Κερασιάς 3 - 0
ΠΑΟΚ Γιαννιτσών – Αλμωπός 1 - 1
Ολυμπιακός Γαλατάδων – Δόξα Μανδάλου 2 - 1
Δόξα Εξαπλατάνου – Εθνικός Γιαννιτσών 3 - 0
Μ.Α. Όρμας – Ελπίδα Έδεσσας 0 - 2

Στην βαθμολογία η σταθερά καλή Ελπίδα παίρνει πιο ξεκάθαρη θέση στην κορυφή(είναι η ομάδα που πήραμε το μοναδικό μας βαθμό εκτός έδρας!), ενώ οι Γαλατάδες βρέθηκαν εκεί που τους ήθελαν οι αρχικοί τους στόχοι και οι «προδιαγραφές» τους, δηλαδή μια ανάσα από την κορυφή στην δεύτερη θέση. Τρίτος ο ΠΑΟΚ με ελάχιστες αγωνιστικές διαφορές με την 4η Αριδαία, ενώ το Ριζάρι που ακολουθεί, αρχίζει να δείχνει μεγάλη σταθερότητα.
Η ανοδική πορεία του Εξαπλατάνου, δικαιώνει και επιβεβαιώνει τις προσπάθειες των ανθρώπων του, που πασχίζουν εδώ και χρόνια να παρουσιάσουν μια ανταγωνιστική ομάδα. Ο Εθνικός υποχωρεί από τις κορυφαίες θέσεις, κι αρχίζει να αγχώνεται για την συνέχεια. Ο Εδεσσαϊκός έκανε το ρεπό του, ενώ ο Νέος Μυλότοπος δείχνει να εκμεταλεύεται την συγκυρία με τις ομάδες στα μέτρα του. 
Η Νέα Πέλλα «χτίζει» άγχος για την συνέχεια με τα αποτελέσματα που φέρνει εντός έδρας, σε συνδυασμό με την εκτός έδρας αδυναμία της. Το Μάνδαλο μπορεί να χάνει σε δύσκολες έδρες, αλλά δείχνει να το παλεύει αξιοπρεπώς, κάτι που θα τον βοήθησει να το εξαργυρώσει σε παιχνίδια με πιο «βατούς» αντιπάλους. «Ανάσταση» για τον Προφήτη Ηλία με δύο συνεχόμενες νίκες και δυστυχώς τη μία εις βάρος μας, που μπορεί να μην έχει την ποιότητα, αλλά μάλλον έχει συνειδητοποιήσει την δύσκολη κατάσταση. 
Για τις τρεις τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας μεταξύ των οποίων και τη δική μας, υπάρχουν μεν αποχρώσες ενδείξεις(κυρίως για την ομάδα μας) ότι μπορούν να ανακάμψουν, με τα λίγα πειστικά αποτελέσματα και εμφάνισεις σε ορισμένα παιχνίδια, αλλά χρειάζονται πίστη και μεγάλη προσπάθεια... Η επόμενη αγωνιστική μαζί με το πλήρες πρόγραμμα αγώνων του ερχόμενου ΣΚ, θα κοινοποιηθεί σε νέα ανάρτηση.


Α1 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ – Ε.Π.Σ. Ν. ΠΕΛΛΑΣ
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 2013-14
Α/Α
ΟΜΑΔΕΣ
Ν – Ι -- Η
ΤΕΡΜΑΤΑ
ΒΑΘΜΟΙ
1
ΕΛΠΙΔΑ ΕΔΕΣΣΑΣ
6 – 1 – 1
15 - 2
19
2
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΔΩΝ*
5 – 1 – 1
11 - 4
16
3
ΠΑΟΚ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
5 – 1 – 2
11 - 6
16
4
ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ
4 – 3 – 1
15 - 7
15
5
ΟΡΦΕΑΣ ΡΙΖΑΡΙΟΥ
4 – 2 – 2
11 - 5
14
6
  ΔΟΞΑ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ
3 – 3 – 3
11 - 10
12
7
ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
4 – 0 – 4
13 - 12
12
8
ΑΣ ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ*
3 – 2 – 2
8 – 9
11
9
Μ.Α. Ν. ΜΥΛΟΤΟΠΟΥ*
3 – 1 – 3
12 – 7
10
10
Μ.Α. ΝΕΑΣ ΠΕΛΛΑΣ*
2 – 2 – 3
6 - 6
8
11
ΔΟΞΑ ΜΑΝΔΑΛΟΥ*
2 0 – 5
10 - 14
6
12
ΑΡΗΣ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ*
2 – 0 5
7 – 19
6
13
ΠΑΟ ΚΕΡΑΣΙΑΣ*
2 – 0 –5
5 – 18
6
14
Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕΛΛΑΣ*
1 – 1 – 5
6 - 11
4
15
Μ.Α. ΟΡΜΑΣ
1 – 1 – 6
6 - 17
4
ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΜΕ (*) ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΡΕΠΟ ΤΟΥΣ
### Play Off ----- ### Play Out ----- ### Υποβιβασμός


Δεν υπάρχουν σχόλια: