Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Πέλλα - Κερασιά (2-1)4-1

Νίκη βάλσαμο και ουσίας όχι όμως τόσο πειστική, πέτυχε σήμερα η Πέλλα με αντίπαλο την αξιόλογη Κερασιά. Το υψηλό τελικό σκορ κολακεύει την ομάδα μας, που απέδωσε μέτριο ποδόσφαιρο στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ενώ υποτιμά και την πολύ καλή απόδοση της Κερασιάς κυρίως στο πρώτο ημίχρονο.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Πέλλα να παίρνει την πρωτοβουλία, χωρίς όμως να μπορεί να δημιουργήσει κάτι καλό, πέραν της καλής ευκαιρίας του Ρίσκου, όταν λίγο έξω από την μικρή περιοχή μόνος αμαρκάριστος, δεν μπόρεσε να σουτάρει όπως ήθελε, δίνοντας την ευκαιρία στον τερματοφύλακα της Κερασιάς να μπλοκάρει εύκολα την μπάλα. Η Κερασιά όσο περνούσε η ώρα ισορρόπησε το παιχνίδι κι άρχισε να εκδηλώνει ιδίαιτερα απειλητικές αντεπιθέσεις, απέναντι στην ασταθή και αποσβολωμένη άμυνα της Πέλλας. Στο 15' η πρώτη προειδοποιητική βολή από τους φιλοξενούμενους, όταν το σουτ μέσα από την περιοχή έφυγε λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ζαχαριάδη άουτ. Τα λάθη της Πέλλας στην μεσαία γραμμή συνεχίζονταν, δίνοντας εύκολα επιθέσεις στην Κερασιά που φαινόταν πιο ομάδα στο γήπεδο. Η Πέλλα μόνο με στημένα έφτανε στην περιοχή των φιλοξενουμένων, αλλά η άμυνα τους αντιδρούσε με σωστό τρόπο στις περισσότερες περιπτώσεις. Στο 30' ο Τρίφης πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του από την «σταματημένη» άμυνα της Πέλλας, μετά από λάθος πάσα στο κέντρο του γηπέδου, κι όταν έφτασε μπροστά στον Ζαχαριάδη τον κεραυνοβόλησε γράφοντας το 0-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Η Κερασιά δεν σταμάτησε εκεί είχε άλλες δύο πολύ καλές ευκαιρίες να ανεβάσει το δείκτη του σκορ στο επόμενο δεκάλεπτο, αλλά τα σουτ που επιχείρησαν οι επιθετικοί της από πλεονεκτικές θέσεις, το πρώτο αποκρούστηκε από τον Ζαχαριάδη, ενώ το δεύτερο έφυγε ψηλά άουτ. Στο 40' ήρθε η πρώτη αντίδραση της Πέλλας, όταν σε σουτ του Γάκη μέσα από την περιοχή, η μπάλα βρήκε το αριστερό κάθετο δοκάρι και απομακρύνθηκε. Αμέσως μετά σε καλή εκτέλεση φάουλ του Μπρατσούδη από δεξιά, κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι του Καραμούζα με την μπάλα να φτάνει στο δεύτερο και ο Κορώνας με καρφωτή κεφαλιά να ισοφαρίζει σε 1-1. Η Κερασιά σε ακόμη μία αντεπίθεση παραλίγο να πετύχει το δεύτερο γκολ, αλλά ο επιθετικός της άνοιξε πολύ το κοντρόλ δίνοντας την ευκαιρία στον Ζαχαριάδη να βγει έγκαιρα και να μπλοκάρει την μπάλα. Η Πέλλα συνέχισε να πιέζει μεταφέροντας το παιχνίδι στην περιοχή της Κερασιάς κυρίως με πλαγιοκοπήσεις από αριστερά, κάτι που έφερε αναστάτωση στην μέχρι τότε ψύχραιμη άμυνα των φιλοξενουμένων. Έτσι στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, ο Βογιατζής μετά μετά από παράλληλη σέντρα και σύγχιση μέσα στην περιοχή, πήρε το ριμπάουντ και σούταρε προς το κενό τέρμα της Κερασιάς, με τον αμυντικό να αποκρούει την μπάλα με το χέρι πάνω στην γραμμή και τον κ. Μαυρίδη να καταλογίζει αμέσως το πέναλτι, βγάζοντας παράλληλα και την κόκκινη κάρτα. Πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ με εύστοχη εκτέλεση ο Καραμούζας, κάνοντας την ολική όσο και ανέλπιστη ανατροπή για την Πέλλα.
Στο δεύτερο ημίχρονο θα ανέμενε κανείς η Πέλλα να κυριαρχήσει στο παιχνίδι με το αριθμητικό πλεονέκτημα, όμως αντ' αυτού είδαμε μια φλύαρη Πέλλα, χωρίς σχεδιασμό και φιλοδοξία για περισσότερα τέρματα. Τα λάθη εκατέρωθεν ήταν συνεχή και λίγες οι φάσεις μέχρι το 70' λεπτό, όταν οι φιλοξενούμενοι έμειναν με εννέα ποδοσφαιριστές με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στο διάστημα αυτό Γάκης και Βογιατζής έχασαν κάποιες ευκαιρίες για την Πέλλα, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν την καλύτερη με σουτ μέσα από την περιοχή. Στο τελευταίο τέταρτο και ενώ υπήρχε σαφής αριθμητική υπεροχή για τους γηπεδούχους, οι φιλοξενουμένοι γέμιζαν στην περιοχή της Πέλλας και η Πέλλα έπαιζε κλεφτοπόλεμο με αντεπιθέσεις και καλές προϋποθέσεις για κάποιο τέρμα. Οι συνεχείς αντεπιθέσεις απέφεραν ένα δοκάρι σε σέντρα σουτ του Μπρατσούδη, μια χαμένη ευκαιρία του Βογιατζή που δεν πρόλαβε την μπάλα και ένα καλό σουτ του Καμπούρη Σ. που απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Κερασιάς σε κόρνερ. Ένα γκολ με κεφαλιά του Βογιατζή στο 88' ακόμα δεν έχουμε καταλάβει τον λόγο που ακυρώθηκε. από τον κ. Μαυρίδη. Στα τελευταία πέντε λεπτά ένα σουτ του Καραμούζα μέσα από την περιοχή λίγο άουτ, κι ένα πλασέ του Μπρατσούδη από το ύψος της περιοχής δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι άουτ. Στις καθυστερήσεις επιτεύχθηκαν τέλος τα άλλα δύο τέρματα της Πέλλας με τον Στάγκο σε φάσεις καρμπόν και κοντινά πλασέ, το 3-1 μετά από σέντρα ακριβείας του Μπρατσούδη και το 4-1 μετά από πάσα έτοιμο γκολ του Καραμούζα. Το βαρύ 4-1 εκνεύρισε ακόμη περισσότερο τους φιλοξενούμενους, που διαμαρτυρήθηκαν έντονα και στις δύο περιπτώσεις για οφσάιντ. Και στις δύο περιπτώσεις δεν έχω άποψη λόγω θέσης, αλλά ακόμα και όλο το δίκιο του κόσμου να είχαν οι παίκτες της Κερασιάς, η αντίδραση και η συμπεριφορά τους δεν δικαιολογούνται για ομάδες της Α1. Στην πρώτη περίπτωση ποδοσφαιριστής της Κερασιάς πήρε καροτσάκι μέχρι την περίφραξη του γηπέδου τον πρώτο βοηθό, ενώ στη δεύτερη άλλος ποδοσφαιριστής έπιασε το διαιτητή από το λαιμό. Το τελικό σφύριγμα της λήξης βρήκε την ομάδα της Πέλλας και τους φίλους της ανακουφισμένους, ενώ το αντίθετο για την ομάδα της Κερασιάς που ο εκνευρισμός έδειχνε ανεξέλεγκτος στους ποδοσφαιριστές της συνεχίζοντας τις διαμαρτυρίεςμετά την λήξη και τους πολυπληθείς φίλους της που έκαναν έδρα τους την Πέλλα, να αποδοκιμάζουν έντονα την διαιτητική τριάδα.
Από την σημερινή αναμέτρηση κρατάμε μόνο την ευρεία νίκη, στην χειρότερη φετινή μας εντός έδρας εμφάνιση. Κορυφαίος της Πέλλας ο Μπρατσούδης κυρίως από το ημίωρο και έπειτα, ενώ θετική παρουσία του Δεληλάμπου αλλά και των Καμπούρη Σ. και Στάγκο όσο χρόνο έπαιξαν.
Η Κερασιά πολύ καλή ομάδα αγωνιστικά ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, απείθαρχη και με λάθος νοοτροπία στην διαχείρση των δύσκολων και κάποιες φορές ας το δεχτούμε και άδικων καταστάσεων εις βάρος της. Ήταν η ομάδα που δημιούργησε τις περισσότερες φάσεις στην Πέλλα, απ' οποιαδήποτε άλλη ομάδα μέχρι σήμερα.
Μέτρια η διαιτητική τριάδα και μπορεί στις περισσότερες περιπτώσεις τα λάθη να ήταν εις βάρος της Κερασιάς, όχι όμως να δικαιολογούν προπηλακισμούς τέτοιου είδους σε ποδοσφαιρικό αγώνα του 2013.
Η σύνθεση: Ζαχαριάδης, Γάκης, Χούτας, Κορώνας, Ξανθόπουλος, Μπρατσούδης, Καραμούζας, Καμπούρης Κ., Δεληλάμπου, Ρίσκος(Καμπούρης Σ.), Βογιατζής(Στάγκος)













1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κι αν ακόμη κάποιοςσήμερα δεν ήρθε στο γήπεδο μέσα από αυτό το άρθρο "εζησε " τον αγώνα μέσα κι έξω από το γήπεδο....Συγχαρητήρια Πέτρο,πολύ καλή δουλειά.