Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ Σεπτέμβριος- Οκτώβριος 2013

A. Εκπαιδεύσεις Γονέων

Σε εξέλιξη οι εξής ομάδες γονέων:
Στο 1ο 9ο και 14ο Νηπιαγωγείο Γιαννιτσών 2 Ομάδες Γονέων Νηπίων με 36 γονείς από τις 16/10 και στο Δημοτικό Σχολείο του Μεσιανού  μία Ομάδα Γονέων με 14 γονείς από τις 3/10.
Συνολικά εκπαιδεύονται 50 γονείς.

Β. Εποπτείες- Επανατροφοδοτήσεις  Εκπαιδευτικών & Γονέων

22 & 30/9,8 22 & 29/10 Πέντε (5) εποπτικές συναντήσεις με νηπιαγωγούς στην Έδεσσα την Αριδαία και τα Γιαννιτσά στο εκπαιδευτικό υλικό «Ο Πυξιδούλης και η Πυξιδούλα στο νηπιαγωγείο» με 28 συμμετοχές. Από την εφαρμογή αυτή του υλικού ωφελούνται περίπου 420 μαθητές
30/9 Επανατροφοδοτική συνάντηση με γονείς Νηπίων στo 1ο  και 4ο Νηπιαγωγείο Αριδαίας. Στην συνάντηση συμμετείχαν 3 άτομα.
10/10 Επανατροφοδοτική συνάντηση με δασκάλους του Δημοτικού Σχολείου Εσωβάλτων. Στην συνάντηση συμμετείχαν 6 δάσκαλοι.
Συνολικά συμμετείχαν 37 εκπαιδευτικοί.

Γ. Εκπαιδεύσεις Στελεχών
25 & 27/9 Συμμετοχή τριών (3) στελεχών σε πρόγραμμα κατάρτισης επαγγελματιών ψυχικής υγείας για το φαινόμενο του εθισμού των εφήβων στο Διαδίκτυο. Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στην Βέροια από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και η πρακτική άσκηση έγινε στο 3ο Γυμνάσιο Έδεσσας.

Δ. Ενημερώσεις μαθητών

16,17, 24 & 31/10 πραγματοποιήθηκαν 14  ενημερωτικές συναντήσεις σε μαθητές Δημοτικού  με θέμα: «Η Χρήση Καπνού - Αλκοόλ και οι Συνέπειες τους». Τα Δημοτικά Σχολεία που πήραν μέρος είναι: Άθυρα, Ν.Πέλλα, Π.Πέλλα, Ραχώνα, 1ο ,5ο και 8ο Γιαννιτσών , Μεσιανό, Καριώτισσα και 2ο Έδεσσας Στις ενημερώσεις συμμετείχαν 234 μαθητές.
15/10 Ενημερωτική συνάντηση στο 3ο ΓΕΛ Γιαννιτσών με στόχο την ενημέρωση των μαθητών για τη δημιουργία Ομάδας Εφήβων στα Γιαννιτσά. Στην ενημέρωση συμμετείχαν 250 μαθητές.
Συνολικά ενημερώθηκαν 484 μαθητές.

Ε.  Εποπτείες Εθελοντικών Ομάδων

12/9 Συνάντηση εποπτείας της Ε.Ο «Ασπίδα» στην Έδεσσα με τη συμμετοχή 13 εθελοντριών.

18/9, Σε εξέλιξη η εποπτεία της Ε.Ο «Νοιάζομαι» στα Γιαννιτσά η οποία πραγματοποιείται σχεδόν κάθε εβδομάδα με συμμετοχή 18 εθελοντών. Η ομάδα λειτουργεί  και με την υποστήριξη του Δήμου Πέλλας.
Συνολικά εποπτεύονται 31 εθελοντές.

ΣΤ. Διαλέξεις- Ομιλίες

7,14/,21/10 Τρεις (3) Διαλέξεις στην Έδεσσα, τα Γιαννιτσά την Αριδαία με θέματα: «Το Παιδί και το Διάβασμα» και Προβολή ταινίας με τίτλο : «Είναι όλοι τους καλά».Στις Διαλέξεις πήραν μέρος 152 άτομα.
7/10 Παρουσίαση με θέμα : «Δράσεις και Ταυτότητα του Κέντρου Προληψης». Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Πέλλας στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Δια βίου Μάθησης. Στην ομιλία συμμετείχαν 30 άτομα.
21/10 Ομιλία με θέμα «Αίτια - Συνέπειες από τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών» στο στρατόπεδο του Μεσημερίου. Στην ενημέρωση συμμετείχαν 15 οπλίτες.
Συνολικά συμμετείχαν 197 άτομα.


Ζ. Συμβουλευτική Στήριξη

Πραγματοποιήθηκαν 109 συναντήσεις συμβουλευτικής υποστήριξης με 83 ενδιαφερόμενους.
9/9 Συμβουλευτική υποστήριξη στο σύλλογο Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Αψάλου με θέμα: «Διαχείριση απώλειας». Στην συνάντηση συμμετείχαν 10 εκπαιδευτικοί.
23/10 Συμβουλευτική υποστήριξη στο σύλλογο καθηγητών με θέμα: «Συμπεριφορές μαθητών» του Γυμνασίου Εξαπλατάνου. Στην συνάντηση συμμετείχαν 6 καθηγητές.

Η. Συνεργασίες
29/10 Συνάντηση συνεργασίας και σχεδιασμού δράσεων για τη νέα σχολική χρόνια με τους Σύμβουλους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κα. Τάρη και κ. Φανιόπουλο και την Υπ. Σχολικών Δραστηριοτήτων κ. Φράγκου.
24/9, 2, 4, & 22/10 Συναντήσεις συνεργασίας με όλα τα μέλη αλλά και με την Συντονιστική Επιτροπή του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ν. Πέλλας με στόχο τον προγραμματισμό νέων δράσεων καθώς και την συνεργασία μεταξύ των φορέων.

Θ. Δράσεις Εθελοντικών Ομάδων που υποστηρίζονται από το Όραμα
Εθελοντική Ομάδα Γονέων «Το Όραμα των Αμπελιών»
Σεπτέμβριος - Οκτώβριος Συλλογή και διάθεση ενδυμάτων - υποδημάτων και αποστολή σε ιδρύματα. Συνολικά για τους 2 μήνες συγκεντρώθηκαν και στάλθηκαν πάνω από 120 χαρτοκιβώτια.

Εθελοντική Ομάδα Γονέων Έδεσσας «Ασπίδα»
Σεπτέμβριος - Οκτώβριος Διάθεση Ενδυμάτων – Υποδημάτων από το Κοινωνικό Κατάστημα Έδεσσας. Συνολικά ωφελήθηκαν  περίπου 200  οικογένειες. Το Κοινωνικό Κατάστημα λειτουργεί με την υποστήριξη του  Δήμου Έδεσσας.

Εθελοντική Ομάδα Γιαννιτσών «Νοιάζομαι»
19/10 Συλλογή φαρμάκων στον πεζόδρομο των Γιαννιτσών με στόχο τη διάθεση τους στο Κοινωνικό Φαρμακείο της Μητρόπολης. Από την εκδήλωση αυτή συγκεντρώθηκαν 1404 σκευάσματα φαρμάκων.
Με την υποστήριξη του Δ.Πέλλας ετοιμάζεται κατάστημα που παραχωρήθηκε από το Δήμο για τη συγκέντρωση και διάθεση ενδυμάτων-υποδημάτων.
Εθελοντική Ομάδα Καλής «Από Καρδιάς»
26/6 Πραγματοποιήθηκε η 16η Εθελοντική Αιμοδοσία συγκεντρώνοντας άλλες 36 φιάλες αίμα και ταυτόχρονα ενημερώθηκαν μαθητές Λυκείου για θέματα αιμοδοσίας.

Το σύνολο των ατόμων που ωφελήθηκαν από τις υπηρεσίες του Κέντρου Πρόληψης κατά το διάστημα Σεπτέμβριος- Οκτώβριος  2013 είναι 911 πολίτες (χωρίς τις δράσεις των εθελοντικών ομάδων).  

Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο Κέντρο Πρόληψης, στο τηλέφωνο 23810 – 51174 και στην ιστοσελίδα www.kporama.gr.


Δεν υπάρχουν σχόλια: