Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Το "Ναι" της Θεοδώρας Τζάκρη και η διαγραφή της από το Βενιζέλο - Εύγε Θεοδώρα!

Η βουλευτής Πέλλας του ΠΑΣΟΚ, Θ. Τζάκρη, υπερψήφισε την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την ψηφοφορία στη Βουλή.
Αμέσως μετά την ψήφιση - το "ΝΑΙ" της βουλευτού, ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης ανακοίνωσε ότι με επιστολή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε γνωστό ότι η κ. Τζάκρη τίθεται εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Η κυρία Τζάκρη αντέδρασε στη διαγραφή της. Χαρακτήρισε την υπερψήφιση εκ μέρους της ως πράξη ευθύνης απέναντι στη χώρα και τους συμπολίτες της.
"Οι συμπολίτες μου με εμπιστεύθηκαν για να αντιμετωπίσω τα σοβαρά προβλήματα και όχι για να επικυρώνω τα email των δανειστών", τονίζει σε γραπτή δήλωση της η κ. Τζάκρη και προσθέτει:
"Η κυβέρνηση αυτή χαρακτηρίζεται από πλεόνασμα κοινωνικής αναλγησίας, ανικανότητας και έλλειμμα δημοκρατίας και σχεδίου για την έξοδο από την κρίση".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Παλικαρίσιο» ΝΑΙ από τη Θεοδώρα στο τρόπο και τη στιγμή που το επέλεξε. Δεν το έκανε δυστυχώς στα προηγούμενα «αιματηρά» αντιλαϊκά πολυνομοσχέδια αν και φαινόταν σαν έτοιμη από καιρό, δεν το έκανε σ' ένα άρθρο ενός νομοσχεδίου απλά για το θεαθήναι λαϊκίζοντας όπως κάνουν οι περισσότεροι  συνάδελφοί της όταν βλέπουν τα δύσκολα, δεν έβαλε το βουλευτικό «συμφέρον» της πάνω από την κοινή λογική, το κοινό καλό της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Μάλλον το «έσωσε» με το καλύτερο και τον πιο δημοκρατικό τρόπο έστω και την ύστατη στιγμή... Είπε ένα μεγαλοπρεπέστατο ΝΑΙ στην πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ, αίροντας την εμπιστοσύνη της μια και καλή στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, της πιο αντιλαϊκής κυβέρνησης που γνώρισε ποτέ ο τόπος.
Θεωρώ το χτύπημα είναι καίριο στην κυβέρνηση της καταστροφής και αυτό θα φανεί ακόμη καλύτερα στο αμέσως επόμενο διάστημα. Κι αν «γελάνε Σαμαράς και Βενιζέλος είναι ψέμα», πανηγυρίζοντας ότι πέρασαν αλώβητοι και ενισχυμένοι απ' αυτή τη δοκιμασία. Τώρα πως μπορεί μια κυβέρνηση που έχασε βουλευτή της σε πρόταση μομφής και πλέον κατέχει οριακότερη άρα και πιο εύθραυστη κοινοβουλευτική πλειοψηφία να βγαίνει «ενισχυμένη», είναι ένα ζήτημα που μάλλον θα το λύσει η πολιτική επιστήμη του μέλλοντος. Ας θυμηθούν οι κυβερνητικοί εταίροι μόνο το πιο πρόσφατο παράδειγμα της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου πόσο λίγο άντεξε και με τι αλχημείες μετά την ψήφο εμπιστοσύνης τον Νοέμβριο του 2011, μέχρι να εξαναγκαστεί να οδηγηθεί σ' ένα μόλις εξάμηνο σε πρόωρες εκλογές.
Σίγουρα η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μην «σκότωσε» την κυβέρνηση όπως το επιθυμούσε, μετά βεβαιότητος όμως την τραυμάτισε βαριά, με πολύ ορατό και βέβαιο όσο ποτέ, τον πολιτικό και σύντομα κοινοβουλευτικό της «θάνατο». 
Ερώτηση: Αλήθεια που ήταν οι βουλευτές-αγωνιστές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που πριν λίγες μέρες διαμαρτύρονταν στον Στουρνάρα για το νέο χαράτσι, το επίδομα θέρμανσης, τους πλειστηριασμούς κτλ κτλ 
Απάντηση: Φυσικά μέσα στα λαγούμια τους, που αλλού... Θα βγούν σε λίγες πριν τον προϋπολογισμό, λαϊκίζοντας διαμαρτυρόμενοι για αδικίες και αντιλαϊκά μέτρα και θα ξαναμπούν με την ψήφιση του ως είθισται... Μόλις ψηφίσουν τα παλιά και νέα μέτρα, από την επόμενη θα αρχίσουν να κάνουν σκληρή αντιπολίτευση στα μέτρα που οι ίδοι πριν λίγο είχαν ψηφίσει με το γνωστό και αταλάντευτο ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ!

*Και τέλος Θοδώρα να γνωρίζεις ότι δεν διαγράφηκες σήμερα από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε ποιό ΠΑΣΟΚ; Ότι απέμεινε από τον ΓΑΠ κατάφερε να το διαλύσει και να το εξαϋλώσει ο Μπένι... Αυτό το υπόλλειμα ΠΑΣΟΚ δεν μπαίνει στη νέα βουλή! Εσύ το διέγραψες αυτό το άθλιο ΠΑΣΟΚ και σώθηκες ηθικά και συνειδησιακά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: