Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Έφυγαν χωρίς να ψωνίσουν

Από μαζικές κινητοποιήσεις εργαζομένων και τη στήριξη αρκετών εμπορικών συλλόγων, χαρακτηρίστηκε η κινητοποίηση της Κυριακής, ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Αυτό τονίζει στον απολογισμό της η ομοσπονδία ιδιωτικών υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ). 

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η ΟΙΥΕ: «Τα πρώτα στοιχεία που έδωσαν οι ίδιοι οι έμποροί (ΕΣΕΕ και κατά τόπους Εμπορικοί Σύλλογοι) ως προς την αγοραστική κίνηση της Κυριακής,  συνοψίζονται στη φράση «φάτε μάτια ψάρια». Οι καταναλωτές έκαναν τη βόλτα τους,  είδαν τις βιτρίνες και απεχώρησαν χωρίς τσάντες με ψώνια, επιβεβαιώνοντας στην πράξη πλέον ότι δεν μας λείπουν οι ώρες για να ψωνίσουμε, αλλά τα χρήματα για να ζήσουμε!!!
Μετά από όλα αυτά, είναι απορίας άξιον,  το πώς ο Υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης, μαζί με το βοηθό του κ. Θ. Σκορδά είδαν ότι οι καταναλωτές αγκάλιασαν την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων και δήλωσαν ότι το μέτρο τους, στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία».

Επίσης η ΟΙΥΕ χαρακτηρίζει επικοινωνιακό show τα όσα έγιναν στο κέντρο της Αθήνας, με πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων και του Εμπορικού Συλλογου Αθηνών, που «ξεθώριασαν από τη μαζική και μαχητική διαδήλωση της ΟΙΥΕ και των σωματείων της».

Διαβάστε όλη την ανακοίνωση της ΟΙΥΕ, εδώ.

Πηγή: enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: